okoń morski na warzywach

morskiego. Poprosiłam dwie, oczyszczone z wnętrzności sztuki dokupiłam jeszcze warzywa i wróciłam do domu, żeby przygotować obiad. Sposób, w jaki je zrobiłam jest podobny do tego, który testowałam Zobacz więcej
Kuchenne połowy, czyli rybne specjały * okoń morski, * 2 szt marchewka, * 1 szt cukinia, * 4 szt pieczarki, * masło, * ziarno sezamu, * Sól, * sok z limonki, * skórka z limonki, * pieprz Zobacz więcej
Kilka dni temu w jednej z sieciówek nabyłam świeże okonie morskie – ponieważ nigdy dotąd ich nie jadłam, miałam ogromną ochotę je wypróbować. Chciałam przygotować je tak, by smak ryb był dobrze Zobacz więcej
prowansalskimi. Wszystko w towarzystwie dobrej jakości oliwy z oliwek. Mi okoń morski w tej wersji bardzo przypadł do gustu i regularnie pojawia się w moim rodzinnym menu. Składniki: 2 okonie morskie Zobacz więcej
prowansalskimi. Wszystko w towarzystwie dobrej jakości oliwy z oliwek. Mi okoń morski w tej wersji bardzo przypadł do gustu i regularnie pojawia się w moim rodzinnym menu. Składniki: 2 okonie morskie Zobacz więcej
Przepis na 2 porcje 2 okonie morskie (sea bass),może być inna ryba lub filety oliwa sól i pieprz sałatka z grillowanych warzyw (dział z dodatkami) PrzygotowanieRybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, Zobacz więcej
obiad z wykorzystaniem wszystkich elementów urządzenia. Postawiłam na rybę, ryż i zielone warzywa Składniki: 2 sprawione okonie morskie 1 duży brokuł 20 dag zielonej fasolki szparagowej 100 g białego Zobacz więcej
To moja wariacja na temat różnych przepisów na rybę z warzywami. Wyszło bardzo smaczne, więc Wam polecam. Przy tym jest szybkie i łatwe do przygotowania. Zamiast okonia można użyć innej ryby Zobacz więcej
Składniki: 2 okonie morskie (świeże, wcześniej przygotowane) Sól, pieprz cytrynowy 2 ząbki czosnku 0,5 cytryny 3 łyżki siekanej pietruszki 2 łyżki masła Kiść pomidorków koktajlowych 0,5 cukini Zobacz więcej
Tak przyrządzona ryba jest doskonałym obiadem na piątek ale też będzie smakowała w każdy inny dzień. Do tego jest to bardzo szybki obiad bo wystarczy wszystko zapakować do piekarnika i gotowe. Mnie Zobacz więcej
Tyaki (z omletem japońskim) · Tempura Moria Wase (z ryb, owoców morza i warzyw) · Pad Thai (smażony makaron japoński z krewetkami i kurczakiem o słodko-kwaśnym smaku) · Sushi: § Gunkan Maki z Zobacz więcej
Bardziej letnio nie może być! W tym daniu zawiera się kwintesencja francuskiego lata szczególnie tego z wybrzeży Morza Środziemnego i z Prowansji. Letnie warzywa, zioła, oliwa z oliwek, ryby świeże Zobacz więcej
Znowu sięgnąłem do mojej ulubionej i niezawodnej książki o rybach autorstwa Aldo Zillii nie zawiodłem się, zwłaszcza że orientalny smak z tego regionu chodził już za mną od dawna. Okonia morskiego Zobacz więcej
Dzisiaj robie dwa obiadki.Rybka dla mojego "M" a dla siebie właśnie pieke kurczaczka ;D Ryba wyszła wspaniała i soczysta ale to chyba zasługa masła czosnkowego.Wiem bo kawałeczek mu skubnełam ;D Na Zobacz więcej
Labraks, inaczej okoń morski jest rybą morską, występującą w Atlantyku i Morzu Sródziemnym. Jeżeli jesteście na wakacjach na półwyspie iberyjskim, jest to idealne miejsce do spróbowania tej smacznej, Zobacz więcej
kierowałam się własnym upodobaniem smakowym, serdecznie gratuluję Justynie Kyrnyta za przepysznego grillowanego okonia:) Ta praca przypomniała mi pierwsze biwakowania i smażone okonie świeżo złowione Zobacz więcej
Dzisiaj piątek, więc tradycyjnie w milionach polskich domów na stole pojawi się ryba. Ja uważam, że czas na rybę jest zawsze i powinniśmy jeść ją dużo częściej niż raz w tygodniu. Dzisiaj mam dla was Zobacz więcej
Smaczna morska ryba zapiekana w sosieśmietanowo-koperkowym, którą podałam z koprem włoskim zapiekanym również w sosie śmietankowym z dodatkiem parmezanu i świeżego koperku. Kto ma opory /a wiem, że Zobacz więcej
Zapraszam was na kolejną świąteczną inspirację. Dzisiaj ryba morska – możecie użyć ryb z rodziny dorszowatych np. dorsza czy morszczuka; okoniowatych np. okonia lub sandacza; świetnie sprawdzi się Zobacz więcej
Ta piękna, srebrzysta ryba o wydłużonym kszałcie, jest uważana za jedną z najlepszych jakościowo i smakowo ryb środziemnomorskich. Ma nadzwyczaj chude i delikatne mięso, oraz duże, łatwe do usunięcia Zobacz więcej