okrasa i królik

Pamiętacie warsztaty w Ancorze, na których byłam na początku października? Razem z Adamem Chrząstowskim przyrządzaliśmy wtedy między innymi rewelacyjną okrasę z królika podaną na preparowanej kaszy Zobacz więcej
Dlaczego chłopska? Bo, jak ostatnio usłyszałam, facet to nie królik, ale skoro ma wcinać zieleninę to choć okraszoną. Tym razem na okrasę były chrupiące skwarki. SAŁATKA CHŁOPSKA: kilka liści sałaty Zobacz więcej
Yen_z_Ven
Yen_z_Ven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śladami Futrzaków
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 7622

0
Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga Zobacz więcej
tłuszcz przelałamdo kamionki. Odstawiłam w chłodne miejsce. Do czego wykorzystać taki tłuszcz ? * jako okrasa do klusek, pierogów, * dla smaku do zup (dodawać po łyżce), * usmażyć na nim jajecznicę, Zobacz więcej
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
i czosnek (w tle kminek, świeży majeranek i takie tam). Bobardzo sugestywnie o pewnym zającu opowiadała pani Wencel u Okrasy. I ja się nie mogłam opędzić ani od tego jałowca, ani od zająca (to Zobacz więcej
Fish and puree z kiszoną kapustą ... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Zupa z zieleniatek.... Fish and puree z kiszoną kapustą ... Inspiracją dla dzisiejszej potrawy był Zobacz więcej
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
Ciekawe danie i w miarę proste do przygotowania (jeśli opanujemy dzielenie królika na kawałki – opis pod przepisem). Królik duszony w sosie musztardowym to przepis Pascala, pochodzący z książki „ Zobacz więcej
Tekst NIE jest sponsorowany. Zakup książki sfinansowałam z własnych funduszy ;) Markety zaczęły dosłownie "bombardować" nas przepisami. Największym sukcesem cieszy się akcja Lidla, w której Pascal i Zobacz więcej
. Tłuszcze pochodzenia naturalnego są zdrowe. Ale nie napiszęjedzmy tłuszcz. Napiszęza to zdrowytłuszcz, pochodzenia naturalnego + ruch to jest nieodzowne połączenie. Składniki: tłusta skóra i tłuszcz Zobacz więcej
Pascal vs Okrasa - Recenzja! Tydzień 5! Vol. 2 Jak to zwykle na początku czynię, również i dzisiaj zapewniam, że recenzja jest moja, wymyślona przez mój mózg ;-) Po pierwsze: Cena Wczoraj się Zobacz więcej
:) Nasze pierogi były najbardziej pracochłonne, ale w końcu się z nimi uporałyśmy i wszyscy mogliśmy zasiąść do stołu, żeby spróbować tego co stworzyliśmy podczas kilku godzin warsztatów. Najpierw Zobacz więcej
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
Ładowanie... Łączna liczba wyświetleń Polub mnie na Facebooku O mnie Absolwentka pedagogiki, lubiąca dobrą kuchnię i podróże. Wyznająca zasadę "przez żołądek do serca" :) Wzruszająca się ambitnym Zobacz więcej
, blog Podjadalnia:marcinek wytrawny, Christopher, blog Kulinarny karnet Christophera:smalczykowe paluchy,smalczykowe kanapki,krusztadki z pieczarkami,smakowita pajda na lunch,makaron z okrasą, Zobacz więcej
Polędwica wołowa - stek idealny Zapiekanka makaronowa z beszamelem Polędwiczka wieprzowa z serem gorgonzola i boczkiem Tarta francuska z kurczakiem i brokułami Pan Pizza - pizza jak z Pizzy Hut Zobacz więcej
(1) kapusta (4) kapusta kiszona (5) karkówka (3) karmel (3) kartacze (2) kasza (3) kiełbasa (1) kluski (1) koszelewskie opowieści (136) kotlet (5) krewetki (3) królik (1) kuchnia arabska (2) kuchnia Zobacz więcej
(1) kuchnia arabska (2) kuchnia chińska (8) kuchnia litewska (5) kuchnia meksykańska (6) kuchnia polska (26) kuchnia rosyjska (2) kuchnia tatarska (2) kuchnia śródziemnomorska (23) kuchnia żydowska Zobacz więcej
by ją przystosować do europejskiego smaku. Poszłam w ramach rekonesansu... 1 tydzień temu Oliwa z oliwek - la vita Italiana Niebiańskie Erice - Trzy powody by poczuć się jak w niebie: piękne widoki, Zobacz więcej