okrasa kiszona kapusta

Skład: 1kg ziemniaków 1 szklanka mąki 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo: 200g boczku wędzonego 2 cebule olej Na surówkę: 700g kapusty kiszonej majeranek sól Przygotowanie: Kapustę kiszona wkładamy do Zobacz więcej
Ale jak to - ryba i kiszona kapusta?! Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia. Jednak szybko okazało się, że taka kombinacja może być naprawdę smaczna! Skąd pomysł? Miałam okazję Zobacz więcej
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to bardzo lubimy. Ja zrobiłam je pierwszy raz, po obejrzeniu odcinka Karola Okrasy łamiacego przepisy :) Żeberka w kapuście (kiszonej i słodkiej) SKŁADNIKI Zobacz więcej
Przepis ten podpatrzyłam w programie Karola Okrasy, zadziwił mnie dobór przypraw, dlatego postanowiłam poczuć smak tej kapusty. Muszę przyznać, że bałam się trochę-nie jestem aż tak odważna w swojej Zobacz więcej
W piątek naszła nas przeogromna ochota na pierogi, mojego Mężczyznę na pierogi z mięsem i kapustą, mnie na moje najukochańsze ruskie. Tym razem wygrały te z mięsem, tym bardzie, że mój Mężczyzna Zobacz więcej
Miały być pierogi, a mój mąż wymyślił żebym takim farszem nafaszerowała cannelloni i tak powstało to danie. Muszę przyznać, że bardzo smaczne, a mniej pracochłonne od lepienia pierogów :-) Z ilości, Zobacz więcej
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
przyznać że doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam! Składniki Ciasto: 3 czubate szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli Zobacz więcej
soli Farsz: 200 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka masła 250 g kapusty kiszonej 2 duże cebule sól, pieprz masło klarowane Okraska: 1 duża cebula 1 mały kawałek kiełbasy lub wędzonki olej Kaszę ugotuj Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Kopytka pikantne

Kopytka pikantne 286

0
się ciasto. Na posypanej mąką stolnicy uformować wałki , lekko je spłaszczyć i pokroić na ukośne kluski. Kopytka gotować w dużej ilości osolonej wody, ok. 2 minuty od chwili wypłynięcia na Zobacz więcej
w soli morskiej - sałatka z żołądków - wątróbki gęsie w bekonie - gęś w kiszonej kapuście A na dzień dobry czekał na nas półgęsek – peklowana pierś gęsi wędzona w zimnym dymie dwa tygodnie….. i czy Zobacz więcej
Kilka dni temu na Pokrojone i Doprawione zobaczyłam gołąbki zawinięte w liście czerwonej kapusty. Bardzo spodobał mi się ten pomysł, bo takie czerwono-fioletowe gołębie naprawdę są urocze. W taki Zobacz więcej
z odrobiną soli i cukru. Ciasto wyrabiał Piotr ze straga.pl. Tam też znajdziecie zdjęcie pierogów w powiększeniu. Obok pierożków z kaszą gryczaną i grzybami, powstały też pierogi z łososiem i kiszoną Zobacz więcej
Naoglądałam się ostatnio gotującego Okrasę, który "łamał" akurat przepisy na kapustę kiszoną. I mnie się zachciało czegoś z kapustą. Nie miałam pod ręką zbyt wiele kiszonej (tylko ok. 10dag), ale w Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: kotlet mielony 5 sztuk, kapusta kiszona 20 dag, ziemniaki ugotowane 4 sztuki, bułka tarta 1 łyżka PIEROGI: mąka pszenna typ 2000 2 szklanki, mąka pszenna 3 szklanki, gorąca woda 1,5 Zobacz więcej
Do pierogów chyba nie trzeba nikogo namawiać :-) Każdy ma jakiś swój ulubiony farsz, ja dzisiaj proponuję farsz mieszany, bo składają się na niego mięso, kapusta kiszona i grzyby. Proporcja Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
Gosha
Gosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria
Kapuśniak z dynią

Kapuśniak z dynią 432

3
jednego kwiatka anyżu. Na patelni zeszkliłam drobno posiekaną cebulę, do tego dodałam posiekaną kapustę kiszoną. Jako tłuszczu użyłam masła. Po uduszeniu dodałam to wszystko do wywaru. Trochę Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: soczewica czerwona 1,5 szklanki, kapusta kiszona 50 dag, prawdziwki 1 szklanka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 2 sztuki, olej rzepakowy 6 łyżek, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony Zobacz więcej