okrasa kiszona kapusta

Skład: 1kg ziemniaków 1 szklanka mąki 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo: 200g boczku wędzonego 2 cebule olej Na surówkę: 700g kapusty kiszonej majeranek sól Przygotowanie: Kapustę kiszona wkładamy do Zobacz więcej
Ale jak to - ryba i kiszona kapusta?! Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia. Jednak szybko okazało się, że taka kombinacja może być naprawdę smaczna! Skąd pomysł? Miałam okazję Zobacz więcej
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to bardzo lubimy. Ja zrobiłam je pierwszy raz, po obejrzeniu odcinka Karola Okrasy łamiacego przepisy :) Żeberka w kapuście (kiszonej i słodkiej) SKŁADNIKI Zobacz więcej
Przepis ten podpatrzyłam w programie Karola Okrasy, zadziwił mnie dobór przypraw, dlatego postanowiłam poczuć smak tej kapusty. Muszę przyznać, że bałam się trochę-nie jestem aż tak odważna w swojej Zobacz więcej
W piątek naszła nas przeogromna ochota na pierogi, mojego Mężczyznę na pierogi z mięsem i kapustą, mnie na moje najukochańsze ruskie. Tym razem wygrały te z mięsem, tym bardzie, że mój Mężczyzna Zobacz więcej
Miały być pierogi, a mój mąż wymyślił żebym takim farszem nafaszerowała cannelloni i tak powstało to danie. Muszę przyznać, że bardzo smaczne, a mniej pracochłonne od lepienia pierogów :-) Z ilości, Zobacz więcej
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
przyznać że doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam! Składniki Ciasto: 3 czubate szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam okazję spróbować takich pierogów. Tak mi zasmakowały, że postanowiłam je odtworzyć. Dzięki pomocy mojej kochanej Mamy udało się! Dziękuję jej, za to że mogłam je jeszcze raz Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Kopytka pikantne

Kopytka pikantne 297

0
się ciasto. Na posypanej mąką stolnicy uformować wałki , lekko je spłaszczyć i pokroić na ukośne kluski. Kopytka gotować w dużej ilości osolonej wody, ok. 2 minuty od chwili wypłynięcia na Zobacz więcej
w soli morskiej - sałatka z żołądków - wątróbki gęsie w bekonie - gęś w kiszonej kapuście A na dzień dobry czekał na nas półgęsek – peklowana pierś gęsi wędzona w zimnym dymie dwa tygodnie….. i czy Zobacz więcej
Kilka dni temu na Pokrojone i Doprawione zobaczyłam gołąbki zawinięte w liście czerwonej kapusty. Bardzo spodobał mi się ten pomysł, bo takie czerwono-fioletowe gołębie naprawdę są urocze. W taki Zobacz więcej
z odrobiną soli i cukru. Ciasto wyrabiał Piotr ze straga.pl. Tam też znajdziecie zdjęcie pierogów w powiększeniu. Obok pierożków z kaszą gryczaną i grzybami, powstały też pierogi z łososiem i kiszoną Zobacz więcej
Naoglądałam się ostatnio gotującego Okrasę, który "łamał" akurat przepisy na kapustę kiszoną. I mnie się zachciało czegoś z kapustą. Nie miałam pod ręką zbyt wiele kiszonej (tylko ok. 10dag), ale w Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: kotlet mielony 5 sztuk, kapusta kiszona 20 dag, ziemniaki ugotowane 4 sztuki, bułka tarta 1 łyżka PIEROGI: mąka pszenna typ 2000 2 szklanki, mąka pszenna 3 szklanki, gorąca woda 1,5 Zobacz więcej
Do pierogów chyba nie trzeba nikogo namawiać :-) Każdy ma jakiś swój ulubiony farsz, ja dzisiaj proponuję farsz mieszany, bo składają się na niego mięso, kapusta kiszona i grzyby. Proporcja Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
Gosha
Gosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria
Kapuśniak z dynią

Kapuśniak z dynią 469

3
jednego kwiatka anyżu. Na patelni zeszkliłam drobno posiekaną cebulę, do tego dodałam posiekaną kapustę kiszoną. Jako tłuszczu użyłam masła. Po uduszeniu dodałam to wszystko do wywaru. Trochę Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: soczewica czerwona 1,5 szklanki, kapusta kiszona 50 dag, prawdziwki 1 szklanka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 2 sztuki, olej rzepakowy 6 łyżek, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony Zobacz więcej