okrasa-tatar z gęsi

Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jesienne gofry cynamonowo 8211 pomarańczowe Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi W zeszłym tygodniu miałam przyjemność Zobacz więcej
Listopad jest miesiącem gęsi a to za sprawą akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” realizowanej na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Z tej okazji w Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Sos dyniowy

Sos dyniowy 382

0
Sos dyniowy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Okrasa z gęsiny 8211 tatar z gęsi Sos dyniowy Jak pewnie widać na blogu korzystam mocno z dyniowego sezonu, bo chociaż teraz dynię można Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Okrasa z gęsiny

Okrasa z gęsiny 506

0
ktokolwiek w Białymstoku piekł gęś. Podczas warsztatów z Marzeną Hejn, szefową restauracji Piąta Ćwiartka i autorką przepisu na okrasę, dowiedzieliśmy się, że na Kociewiu i na Kujawach dorodna gąska Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 765

0
Gęś jadłam raz czy dwa razy w życiu, w wersji podstawowej – pieczoną; sama nie przygotowywałam jej nigdy – głównie dlatego, że wydawało mi się to szalenie trudne. Tym bardziej cieszę się, że udało mi Zobacz więcej
z mięsem, dynią i szpinakiem Burgery z buraka Makaron z brokułami Sałatka z tortellini Pierś kurczaka pieczona Kalarepa na ciepło Surówka z papryki Zupa pomidorowa z makaronem Zobacz więcej
się spadkobiercą i spadkodawcą co niniejszym czynię. Wiem już co to są plince ,pulki, pomuchle, szneki z glancem ,ruchancie, krelka w cieście listkowym ,które ukradł nam Napoleon czy kuch kaszebski. Zobacz więcej
Okrasa, tradycyjny gęsi przysmak z Pomorza, to jeden z przykładów tradycyjnej specjalności, która na przestrzeni lat z pośledniego dodatku do zup awansowała do rangi eleganckiej przekąski. Kupić ją Zobacz więcej
najlepszego półgęska dostępnego w Polsce. Szef Artur przywiózł go specjalnie dla nas. Półgęsek to piersi gęsi zszyte ze sobą, marynowane i wędzone przez długi czas w dymie o niskiej temperaturze. Zobacz więcej
rezerwatem ptactwa błotnego i wodnego. Żyje tutaj prawie 300 gatunków, z czego prawie 170 ma tam swoje tereny lęgowe (m. in. żuraw, łabędź niemy, gęś gęgawa, orlik krzykliwy, bielik czy kania ruda). Zobacz więcej
w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym Gołąbki grzybowe w liściach lebiody Gołąbki w czerwonej kapuście Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki w meksykańskim sosie Gołąbki w młodej kapuście Gołąbki Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 509

0
- 1 rok temu :: bento na każdy dzień :: Zupa dyniowa z parmezanowymi kluseczkami - Nie wyobrażam sobie jesieni bez zupy dyniowej. Zazwyczaj, kiedy kupię dynię, przez tydzień większość posiłków jest Zobacz więcej
- woody fragrance. The elegant bottles... 22 godziny temu INTERIA.PL - Kobieta Jak aktywnie dbać o nogi? - [image: Jak aktywnie dbać o nogi?]Jest wiele sposobów na utrzymanie nóg w dobrej kondycji. Zobacz więcej
fragrance. The elegant bottles... 22 godziny temu INTERIA.PL - Kobieta Jak aktywnie dbać o nogi? - [image: Jak aktywnie dbać o nogi?]Jest wiele sposobów na utrzymanie nóg w dobrej kondycji. 23 Zobacz więcej
. Powtórka z sierpnia 2010 r - Jednym z najsympatyczniejszych zwyczajów związanych z jedzeniem w Austrii jest tzw. „MARTINIGANSL”(tłum. – „Gęś Świętego Marcina”; - określenie to nie ma n... 1 rok temu Zobacz więcej
r - Jednym z najsympatyczniejszych zwyczajów związanych z jedzeniem w Austrii jest tzw. „MARTINIGANSL”(tłum. – „Gęś Świętego Marcina”; - określenie to nie ma n... 1 rok temu Bento po polsku Słowo na Zobacz więcej
... 1 tydzień temu Moja Kawiarenka "Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Pulpety z oberżyny - danie na wskroś uniwersalne! - Oberżyna lub jak kto woli melanzana, w formie panierowanych pulpetów z Zobacz więcej
pumpkin is a wonder produ... 1 tydzień temu Moja Kawiarenka "Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Pulpety z oberżyny - danie na wskroś uniwersalne! - Oberżyna lub jak kto woli melanzana, w Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka warstwowa z tuńczyka Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 6 października 2016 Sałatka warstwowa z tuńczyka 2 puszki tuńczyka 10 jaj na twardo 2 majonezy Zobacz więcej
... 1 tydzień temu Moja Kawiarenka "Alpenstrudel" Gazeta wytrawnego smakosza! Pulpety z oberżyny - danie na wskroś uniwersalne! - Oberżyna lub jak kto woli melanzana, w formie panierowanych pulpetów z Zobacz więcej