okrasa z gęsiny

justyna.kuzia
justyna.kuzia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
RudawKuchni
Żółta fasolka z okrasą

Żółta fasolka z okrasą 44

Żółta fasolka z okrasą - Dania obiadowe - RudawKuchni - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU RudawKuchni Żółta fasolka z okrasą (02.08.2017)Pizza z szynką, papryką i czerwoną cebulą Zobacz więcej
Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jesienne gofry cynamonowo 8211 pomarańczowe Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi W zeszłym tygodniu miałam przyjemność Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Okrasa z gęsiny

Okrasa z gęsiny 528

Żyjemy w kraju, który jest największym w Europie producentem gęsiny. Produkujemy świetne mięso, które sprzedajemy naszym sąsiadom zupełnie niedoceniając jego smaku. Dlatego właśnie polska gęsina leży Zobacz więcej
Wiedziałam, że ta zupa będzie pyszna, że to połączenie będzie smaczne. To taki smak dzieciństwa. U babci często słodko-słoną zupę mleczną (zacierki) jadłam z dobieranymi ziemniakami i okrasą. I tak Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
PIEROGI Z GĘSINY

PIEROGI Z GĘSINY 815

PIEROGI Z GĘSINY Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki margaryny ( ja używam Kasi) 1 łyżeczka soli Około 1 szklanki ciepłej wody Składniki na farsz: 600 g piersi z gęsi 1 cebula 1 Zobacz więcej
Listopad to miesiąc gęsiny , która króluje na naszych stołach. Kiedyś w Polsce była bardzo popularna, szczególnie w XVII i XVIII wieku. Obecnie trwają starania przywrócenia tradycji jadania gęsiny w Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
PASZTET Z GĘSINY

PASZTET Z GĘSINY 199

Kiedy piekę gęś odcinam skrzydła i na nich oraz na podrobach (bez wątróbki) gotuję bardzo aromatyczny bulion, który można wykorzystać do przygotowania ulubionej zupy. Bulion można też zamrozić w Zobacz więcej
Zapraszam na talerz pysznego rosołu z gęsiny. Jego smak jest zupełnie inny niż tradycyjnego rosołu z kury, zdecydowanie jest intensywniejszy i bogatszy. Spróbujecie? :-) Potrzebujemy: podroby Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Smalec z gęsiny

Smalec z gęsiny 39

Czasami mam ochotę na odrobinę szaleństwa. Odstępstwa od codzienności. To zdecydowanie poprawia mi nastrój i pewnie w takich działaniach nie jestem osamotniona. Jak pewnie większość osób z kulinarnym Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Pasztet z gęsiny - rewelacyjny!

Pasztet z gęsiny - rewelacyjny! 129

"Dostałam gęś:) Udka i piersi wkrótce upiekę a kadłub ze skrzydłami, szyją i łapkami przeznaczyłam na rosół (na dwa rosoły, bo sporo tego było:). Rosół wyszedł wyśmienity! Najlepszy jaki jadłam. A z Zobacz więcej
Spotkaliśmy się w gronie fantastycznych blogerów i dziennikarzy, aby razem móc zapoznać się z książką Karola Okrasy i gości "Kuchnia Polska". Książkę można mieć za zakupy w Lidl. Obejrzałam książkę. Zobacz więcej
W ten weekend miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla, a prowadzonych przez niezastąpionego Karola Okrasę. Uwielbiam tego gościa, gdyż nie tworzy Zobacz więcej
Kuchnia Polska zdecydowanie powinna królować w naszych domach i na stołach. W ostatnią sobotę uświadamiał nam to sam Karol Okrasa, który wspólnie z gronem przyjaciół i Lidl Polska stworzył nowe dzieło Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
pierogi z cielęciny i gęsiny

pierogi z cielęciny i gęsiny 141

Polecam pierogi z cielęciny i gęsiny: Składniki: Zobacz więcej
Dobry wieczór;) A co powiecie na propozycję obiadu lub kolacji niekoniecznie świątecznej, ale w sumie też dlaczego nie! Pstrągi pieczone na soli. propozycja pochodzi z książki Karola Okrasy z kuchni Zobacz więcej
Jakiś czas temu mieliśmy ogromną przyjemność wziąć udział w warsztatach prowadzonych z ramienia LIDL Polska, które odbyły się pod czujnym okiem Karola Okrasy. Jako, że warsztaty te stanowiły wstęp do Zobacz więcej
Zapraszam na relację z warsztatów Kuchni Lidla, których tematem przewodnim była kuchnia polska. Warsztaty poprowadził chef i ekspert Lidla Karol Okrasa. W trakcie warsztatów czekała na nas bardzo miła Zobacz więcej
Dokładnie tydzień temu miały miejsce w Studio Cook Up w Warszawie wyjątkowe warsztaty kulinarne. Wodzirejem i głównym zapalnikiem był Karol Okrasa z ekipą. Warsztaty były nie tylko okazją do spotkania Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 300 g mąki pszennej makaronowej (durum) / 10.5 oz pasta wheat flour/ 300 g di grano duro 3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wminioną sobotę miałam przyjemność poraz kolejny uczestniczyć wwarsztatach organizowanych przez Lidl Polska. Warsztaty poprowadził sam Karol Okrasa, atematem przewodnim Zobacz więcej