okrasa zapiekanka z dorszem

W piątek miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Karolem Okrasą. Po dostaniu zaproszeniu długo się nie zastanawiałam nad odpowiedzią, wiedziałam, że muszę tam być :) Warsztaty Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
1/2 łyżeczki mielonych grzybów leśnych 200 ml słodkiej śmietanki 18% łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej łyżeczki suszonego majeranku 50 g masła sól, pieprz, olej WYKONANIE: plastry boczku Zobacz więcej
, kalmarów, dorszy, przez ostre papryczki, szafran, ryż, szynkę, po pęczki uwielbianej przez Karola Okrasę .... kolendry - wszystko świeże i doskonałej jakości czekało tylko na znak mistrza, by trafić Zobacz więcej
i z bardzo dużą wiedzą, którą się z nami dzielił. Wielbiciel limonki, czosnku i kolendry - a tak na marginesie Karolu mój tato bardzo Ci dziękuje. A to już my w akcji. Podzieliliśmy się na dwie grupy Zobacz więcej
Super zapiekanka z dorszem i warzywami fot. D.Szymborska Uwielbiam dorsza, najbardziej tego atlantyckiego, wypływanego, dzikiego. To naprawdę są drogie ryby, ale wiadomo za co się płaci – za super Zobacz więcej
właściciel :)) zgarniał wielką noge do domu! Następnie wszyscy razem przy wspólnym stole, mogliśmy spróbować wszystkich przygotowanych dań! Porozmawiać :) I zrobić pamiątkowe selfie!! (prosił mnie, Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszną zapiekankę, którą przygotowałam wzorując się na zapiekance jaką robiliśmy na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla z Karolem Okrasą. Ja do mojej Zobacz więcej
kolejno przez Karola Okrasę. Pełna smaku i aromatu paella z owocami morza, szafranem, chorizo i dużą ilością kolendry :) z dodatkiem wcześniej upieczonych w oliwie kalmarów (uwielbiam kalmary!) Zobacz więcej
. Zajęłyśmy nasze stanowiska, założyłyśmy fartuchy i wzięłyśmy menu do rąk. W menu nie ma naszego dania głównego, które przygotowywaliśmy, a była to zapiekanka warzywna z polędwicą z dorsza. Zobacz więcej
nie do końca. Są ryby w połączeniu z suszonymi grzybami, migdałami, suszonymi owocami, ale jest też karp duszony w kiszonej kapuście :) GRILL - dobrze się zapowiada m.on. łosoś w papilotach z młodą Zobacz więcej
Ryby bardzo lubię, ale przyrządzam je rzadko. Powód jest przede wszystkim jeden - zapach, który unosi się w domu mimo wentylacji w kuchni. Drugim (mniejszym) powodem jest brak pomysłu na rybę. Zobacz więcej
› Przepisy › Moim okiem › MÓJ ULUBIONY! Warsztaty z Oliwią Bernady Kategorie Mięsa Grill Zupy Dla dzieci Ciepłe dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi Zobacz więcej
Lidla. Dla mnie bomba, bo uważam, że ryby to wciąż składnik, którego wielu z nas się boi, a ta książka może to zmienić. To przepisy Doroty Welman i Karola Okrasy na ryby w wielu odsłonach - od Zobacz więcej
z ActiFry Barszcz biały Barszcz Ukraiński Barszcz Ukraiński bez mięsa Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach Barszcz z botwinką i uszkami Barszcz ze szczawiem Barszczyk czysty Barszczyk Zobacz więcej
umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Wyświetl mój pełny profil Moja lista blogów sto kolorów kuchni Ciasta ucierane z truskawkami - Nie ma Zobacz więcej
ucierańca. Zazwyczaj ciasto takie pojawiało się jako pierwsze. Tym razem może nie na sam począte... 26 minut temu gustoblog La ricetta dei fagiolini e patate in padella per un contorno gustoso - Come Zobacz więcej