okrawki

Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno: Okrawki Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno Moja Zobacz więcej
Wspaniały pomysł na wykorzystanie okrawków biszkoptu, połamanych herbatników itp. Podczas robienia tortów, szczególnie tych „rzeźbionych”, pozostaje mnóstwo okrawków z biszkoptów. Zawsze szkoda mi je Zobacz więcej
W zasadzie powinnam napisać pasta z okrawków które zostają przy filetowaniu lub kawałków miruny usmażonej, który został z obiadu. Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby Zobacz więcej
, a obcięte kręgosłupy, skrzela i wszelkie okrawki gotuję z warzywami w małej ilości wody .W zależności od tego jak są doprawiane filety na II Danie - dopasowuję do tego smak bulionu rybnego . Czytaj Zobacz więcej
Smalec wg Arka i chlebek na zakwasie Beaty Smalec na chlebek: Słoninka oraz do tego okrawki ze świąt, szynka, boczek, kiełbaska, szkoda wyrzucać Słoninkę drobno w kostkę wytapiamy na leciutkim ogniu, Zobacz więcej
i na następny dzień;) Sałata, panierowane okrawki kurczaka, szczypior z młodej dymki, listki bazylii, ocet miętowy, oliwa, sól, pieprz i bratki z parapetu. Do tego były grzanki z pomidorami. To już Zobacz więcej
Składniki: 600 g piersi z indyka 1 jajko 100 ml śmietanki 100 g obranych pistacji 100 g sera pleśniowego 50 g suszonych żurawin sól, pieprz, gałka muszkatołowa Piersi z indyka lekko rozbijamy aby Zobacz więcej
Składniki: 100g czekolady mlecznej 50g czekolady deserowej 100 g herbatników 200 g okrawków ciasta, u mnie biszkoptowe ( najlepiej suchego ) 120 g chałwy 2 łyżki cukru pudru 50 ml rumu wiórki Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na przepyszną pastę. Nie dość że jest bardzo prosta to na dodatek tania. I bardzo proszę nie krzywcie się na widok okrawek. Wystarczy mieć zaufany Zobacz więcej
ciasto formując pierożka, złączenia dociskamy widelcem. Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta. Ciasteczka układamy na blasze Zobacz więcej
Delikatne zupy które zaczęłam robić zupełnie przez przypadek. Najpierw wykorzystywałam po prostu wywar z dolnego garnka przy gotowaniu na parze robiąc sos . Potem zrobiłam zupę. A teraz gotuję zupę Zobacz więcej
składniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczki do Zobacz więcej
Ten deser jest tak prosty i banalny, że chyba nie powinnam go zamieszczać na blogu. Ale z drugiej strony tak ładnie wygląda, że szkoda byłoby go trzymać w ukryciu :) Powstał spontanicznie z resztek Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 560

0
mięsach pieczonych, duszonych (wyjętych z sosu), świeżych okrawków, resztek pieczonej kaczki, gęsi, kurczaka. Zawsze pasztet staje się smaczniejszy od bogatego rodzaju mięs zawartych w środku. Jeśli Zobacz więcej
Tradycyjne polskie danie w nieco zmienionej formie. Bigos z każdym dniem smakuje coraz lepiej, więc długo możemy cieszyć się jego smakiem. SKŁADNIKI: 0,5 kg kiszonej kapusty 0,5 kg świeżej białej Zobacz więcej
Smalec z dzika z grzybami Składniki: - okrawki tłuszczu z dzika z przerostami mięsa, słonina - cebula, - pieprz, - majeranek, - jałowiec mielony, - grzyby i pomidory suszone, - sól Okrawki mięsa i Zobacz więcej
Ciacho zrobiłam na wieczór sylwestrowy. Spodobał mi się pomysł podania - w formie takich małych kółeczek - bardzo karnawałowo. no i był pretekst do podjedzenia okrawków. Ciasto najlepsze świeże, Zobacz więcej
liczbę kółek. Z okrawków zagnieść ciasto, rozwałkować, czynność powtórzyć. Jajo rozkłócić. Na każdym kółeczku układać parę plasterków jabłka, dać szczyptę cukru waniliowego i szczyptę cynamonu, Zobacz więcej
Mielonka z uszami Składniki: - mięso wieprzowe kl. II (okrawki z rozbioru lub boczek, karkówka) 3kg - mięso wieprzowe kl. III (golonka) 1kg - uszy wieprzowe wędzone 1kg - pieprz naturalny 1,0g/kg - Zobacz więcej
Kotlety à la Pożarski, są mniej popularną (niżklasyczne z wieprzowiny) wersją kotletów mielonych. Kotlety te przygotowuje się z mielonego / siekanego mięsa kurczaka. Używa się piersi, udek lub chudych Zobacz więcej