okrawki wędlin

Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na przepyszną pastę. Nie dość że jest bardzo prosta to na dodatek tania. I bardzo proszę nie krzywcie się na widok okrawek. Wystarczy mieć zaufany Zobacz więcej
Tradycyjne polskie danie w nieco zmienionej formie. Bigos z każdym dniem smakuje coraz lepiej, więc długo możemy cieszyć się jego smakiem. SKŁADNIKI: 0,5 kg kiszonej kapusty 0,5 kg świeżej białej Zobacz więcej
Danie powinno się nazywać " sprzątanie lodówki" po świętach zostało troszkę resztek wędlin, musztardy na dnie słoika i śmietanka na granicy przydatności do spożycia. Pomieszałam wszystko, coś dodałam Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Bigos z buraków kiszonych Coś co zostaje po przygotowaniach świątecznych.. za Jadwigą Łukasiak "Przepisy kulinarne dla oszczędnej gospodyni" - 1990 1 kg buraków Zobacz więcej
Kapusta z polędwiczkami wieprzowymi, papryką, cukinią i ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kotlety ziemniaczane Kapusta z polędwiczkami wieprzowymi, papryką, cukinią i pomidorami Zobacz więcej
ziemniaków, kapusty, grzybów, mleka i jego przetworów. Mięsa jadano niewiele, była to wołowina, baranina, koźlina i konina, rzadziej wieprzowina. Sposób przygotowania potraw był bardzo prosty, Zobacz więcej
Konserwa słoikowa Stary sprawdzona metoda na przysmaki ze słoika stosowana przez nasze babki. Składniki: - karkówka tłusta + ja dodałem okrawki z wykrajanych szynek, - peklosól 15-17g/kg, - przyprawa Zobacz więcej
ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 1-1,5 szklanki mąki szklanka śmietany 2 jajka 15-20 dag pieczarek sól pieprz 20 dag słoniny 10-20 dag okrawków z wędlin 2 duże cebule łyżka Zobacz więcej
Bigos z kapustą jako potrawa ostatecznie wykształcił się w XVIII w., stając się bezpośrednim przodkiem bigosu – czyli potrawy z gotowanej kapusty z dodatkiem mięsa i wędlin. („Compendium Ferculorum Zobacz więcej
karolinanna
karolinanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kij i Marchewka
Zupa z gwoździa

Zupa z gwoździa 54

0
razem składniki na zupę wyglądały następująco: - 3 marchewki - 1 pietruszka - ćwiartka selera - 2 cebule - 10 cm białej części grubego pora - 2 niewielkie gruszki - 1 duże jabłko - 4 ząbki czosnku - Zobacz więcej
Coraz częściej znajomi pytają mnie czy można w domu samodzielnie robić wędliny jeśli nie ma się możliwości wędzenia? Wiele osób chciałoby samodzielnie zrobić w domu jakąś pyszną wędlinę ale obawia Zobacz więcej
Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno: Okrawki Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno Moja Zobacz więcej
Domowa kiełbasa dojrzewająca w typie Chorizzo Uwielbiam Chorizzo , to wspaniała pikantna wędlina , niestety diablo droga i trudna do zdobycia – bynajmniej ta wysokiej jakości . Tak więc trzeba było Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla was prawdziwie domowy przysmak. Domowa pyszna mielonka. To taki produkt, który w sklepie raczej omijamy, bo nie jest najwyższych lotów. Ot, po prostu tanie przemielone mięso, Zobacz więcej
o 4*4 cm), układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami i tłuste okrawki, boczek i ładniejsze części łopatki oraz szynkę. Każdy rodzaj mięsa wstępnie Zobacz więcej
kiełbasa jałowcowa Temu, kto choć raz spróbował, dobrze zrobionej kiełbasy jałowcowej własnego wyrobu, nie trzeba tłumaczyć jaki to specjał. Wszyscy pozostali, którzy do tej Zobacz więcej
gorczycy 1 łyżka suszonego czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta cząbru ( ewentualnie inne przyprawy lecz należny zachować umiar) sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą wodą, a następnie Zobacz więcej
Witam kochani! Dzisiaj przepis dla amatorów domowych wędlin. Polecam rewelacyjną w smaku kiełbasę, jak i pieczeń, idealną na ciekawy świąteczny stół, czy od tak na codzień coś zdrowszego do kanapek. Zobacz więcej
pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w grubą kostkę( kwadraty o 4*4 cm), układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami i tłuste okrawki, boczek i ładniejsze Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Paska

Paska 307

0
przepisów na tzw. święceliny lub chrzanówki - wielkanocne chłodniki na okrawkach świątecznych wędlin, z obowiązkowym dodatkiem (jak sama nazwa wskazuje) chrzanu. A słodkości? Święcone polskie, Zobacz więcej