okrawki wędlin

Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na przepyszną pastę. Nie dość że jest bardzo prosta to na dodatek tania. I bardzo proszę nie krzywcie się na widok okrawek. Wystarczy mieć zaufany Zobacz więcej
Tradycyjne polskie danie w nieco zmienionej formie. Bigos z każdym dniem smakuje coraz lepiej, więc długo możemy cieszyć się jego smakiem. SKŁADNIKI: 0,5 kg kiszonej kapusty 0,5 kg świeżej białej Zobacz więcej
Danie powinno się nazywać " sprzątanie lodówki" po świętach zostało troszkę resztek wędlin, musztardy na dnie słoika i śmietanka na granicy przydatności do spożycia. Pomieszałam wszystko, coś dodałam Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Bigos z buraków kiszonych Coś co zostaje po przygotowaniach świątecznych.. za Jadwigą Łukasiak "Przepisy kulinarne dla oszczędnej gospodyni" - 1990 1 kg buraków Zobacz więcej
min. Dodajemy pomidory, przeciśnięte ząbki czosnku i gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy do smaku. czwartek, 21 sierpnia 2014, dorotasmakuje poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Dodaj Zobacz więcej
ziemniaków, kapusty, grzybów, mleka i jego przetworów. Mięsa jadano niewiele, była to wołowina, baranina, koźlina i konina, rzadziej wieprzowina. Sposób przygotowania potraw był bardzo prosty, Zobacz więcej
Konserwa słoikowa Stary sprawdzona metoda na przysmaki ze słoika stosowana przez nasze babki. Składniki: - karkówka tłusta + ja dodałem okrawki z wykrajanych szynek, - peklosól 15-17g/kg, - przyprawa Zobacz więcej
ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 1-1,5 szklanki mąki szklanka śmietany 2 jajka 15-20 dag pieczarek sól pieprz 20 dag słoniny 10-20 dag okrawków z wędlin 2 duże cebule łyżka Zobacz więcej
Bigos z kapustą jako potrawa ostatecznie wykształcił się w XVIII w., stając się bezpośrednim przodkiem bigosu – czyli potrawy z gotowanej kapusty z dodatkiem mięsa i wędlin. („Compendium Ferculorum Zobacz więcej
karolinanna
karolinanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kij i Marchewka
Zupa z gwoździa

Zupa z gwoździa 55

0
razem składniki na zupę wyglądały następująco: - 3 marchewki - 1 pietruszka - ćwiartka selera - 2 cebule - 10 cm białej części grubego pora - 2 niewielkie gruszki - 1 duże jabłko - 4 ząbki czosnku - Zobacz więcej
znacznie ułatwi nam pracę no i maszynka do mielenia mięsa z sitkami o rożnej wielkości oczek. U nas w domu przygodę z wędliną bez wędzenia zaczęliśmy już dawno od mielonki, która jest naprawdę prosta Zobacz więcej
końcówek wędlin,ktore zostały po weekendzie, lub ich kupno w sklepie za kilka zł.(takie końcówki najlepsze są z mięsnych sklepów firmowych) Składniki: okrawki/ścinki wędlin cebula jajka przyprawy Zobacz więcej
Domowa kiełbasa dojrzewająca w typie Chorizzo Uwielbiam Chorizzo , to wspaniała pikantna wędlina , niestety diablo droga i trudna do zdobycia – bynajmniej ta wysokiej jakości . Tak więc trzeba było Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla was prawdziwie domowy przysmak. Domowa pyszna mielonka. To taki produkt, który w sklepie raczej omijamy, bo nie jest najwyższych lotów. Ot, po prostu tanie przemielone mięso, Zobacz więcej
kiełbasa swojska Wystarczyło kilka chłodniejszych dni, a już w domu podniosły się głosy, domagające się zmiany jadłospisu. Lekkie warzywne zapiekanki, musiały więc ustąpić, przed Zobacz więcej
kiełbasa jałowcowa Temu, kto choć raz spróbował, dobrze zrobionej kiełbasy jałowcowej własnego wyrobu, nie trzeba tłumaczyć jaki to specjał. Wszyscy pozostali, którzy do tej Zobacz więcej
kiełbasa podsuszana Z reguły wystarczy kilka dni gorszej pogody i już moi domownicy rozglądają się za jakimś treściwym mięsiwem. A jako że wędzonki nalezą w moim domu do najchętniej Zobacz więcej
Witam kochani! Dzisiaj przepis dla amatorów domowych wędlin. Polecam rewelacyjną w smaku kiełbasę, jak i pieczeń, idealną na ciekawy świąteczny stół, czy od tak na codzień coś zdrowszego do kanapek. Zobacz więcej
ostatnie dodajemy całe (wg wagi poszczególnych rodzajów mięsa). Misy z mięsem przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny Następnego dnia w maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Paska

Paska 311

0
przepisów na tzw. święceliny lub chrzanówki - wielkanocne chłodniki na okrawkach świątecznych wędlin, z obowiązkowym dodatkiem (jak sama nazwa wskazuje) chrzanu. A słodkości? Święcone polskie, Zobacz więcej