okroszka

ZOBACZ TAKŻE:

Okroszka (ros. окрошка) – popularna rosyjska zupa, która jest przyrządzana z żółtek, musztardy, ogórków, zieleniny oraz z pieczonej cielęciny i szynki. Jest spożywana na zimno z dodatkiem śmietany.* Zobacz więcej
« Tarta z botwinką i serem ... Truskawkowo-bananowy torcik » Rosyjski chłodnik Okroszka Okroshka- tradycyjny chłodnik rosyjski, bardzo popularny na Wschodzie. Zazwyczaj robi się go na kwasie, ale ja Zobacz więcej
kwasu chlebowego gasi pragnienie i zaspakaja głód. Chłodnik rosyjski – „okroszka” – jest daniem narodowym , istniejącym co najmniej od 8 stuleci. Zalewano drobno posiekaną rzodkiew czarną i cebulkę Zobacz więcej
Mamy upał w połowie września. Trzeba sobie z tym jakoś poradzić. Na ratunek znów przychodzi kuchnia rosyjska. W Rosji bazą do chłodników, poza swojskim wywarem z buraków, jest kwas chlebowy. Taka jest Zobacz więcej
Mamy gorący okres klimatyczny i futbolowy, więc taki chłodnik na pewno będzie przydatny. Najpierw musimy przygotować kwas chlebowy. Potrwa to 2-3 dni. Kwas chlebowy. 2 kromki chleba razowego, mogą być Zobacz więcej
Okroshka- tradycyjny chłodnik rosyjski, bardzo popularny na Wschodzie.Już kiedyś podawałam przepis na tę zupę , dziś koleja wersja, tym razem z kwasem. Skladniki: 1,5 l. kwasu jogurt typu greckiego Zobacz więcej
Pyszna, rosyjska zupa fot. D.Szymborska To nie żadna literówka, tak do zupy wlałam kwas chlebowy, wcześniej dodałam do niego cukru i soli. Pyszna zupa. Szybka w przygotowaniu w wersji wegetariańskiej, Zobacz więcej
Rosyjski chłodnik Okroszka » Tarta z botwinką i serem korycińskim Smaczne i syczące, w sam raz na lunch:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 duża botwinka 20 dkg. naturalnego sera Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
50 twarzy… rosołu

50 twarzy… rosołu 208

0
i zahartowałam) – wyszło pyszne danie! A tutaj wybór moich ulubionych zup.... Tajska z dorszem w wersji light (tyle, że na bazie rosołu rybnego) TUTAJ Rosyjska „okroszka” TUTAJ Domowa pomidorowa Zobacz więcej
je spróbować. Oprócz tego niemal w każdym miejscu jest barszcz czerwony, zupa solianka itp. Niestety, nie zawsze udało się zrobić zdjęcia, ale pomimo tego zgromadziłam jakieś przykładowe obiadki, Zobacz więcej
zadowolony, a i po francusku pogruchać przy gościach na kolacji można. Kuchnia polska według Elżbiety Adamskiej to także mozzarela, feta, fondue, gazpacho, krem z awokado, ravioli, rosyjska Zobacz więcej
fasolka szparagowa faszerowane warzywa filety śledziowe filety z kurczaka grill grillowana karkówka grillowane warzywa grillowanie grzanki gyros herbatniki jajecznica jajka gotowane jajka przepiórcze Zobacz więcej
kulinarne" (kuchnia bułgarska) Kruszonka lasowiacka - Blog: "Trzeci talerz" (kuchnia polska - Podkarpacie) Młodzowy kuch z kruszonką i glancem - Blog: "Pełny talerz" (kuchnia polska - Kaszuby) Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Chłodnik kokosowy

Chłodnik kokosowy 47

2
nastraży temperatur stoi okroszka, czyli chłodnik przygotowywany nabazie kwasu chlebowego – chociaż tradycyjnie serwuje się go zmięsem, topomysł nawykorzystanie kwasu chlebowego sprawdzi się wkażdym Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: