Przepis na olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3

Ciasto marchewkowe może być i na wigilię z dużą ilością bakali i olejem rzepakowym pasuje idealnie. 4 jaja 200 g brązowego cukru 150 ml oleju rzepakowego 200 g drobno startej marchewki 50 g tartych Zobacz więcej
Dziś mam dla Was post z małym smakołykiem śniadaniowym! Sezon na truskawki rozpoczęty więc nie traćmy ani chwili i korzstajmy z pierwszych sezonowych owoców. Racuchy każdy zna i każdy lubi - są Zobacz więcej
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni...i znów olej wykorzystałam do marynaty mięsa na grilla ..tym razem ciut inaczej.. karkówka 0,5 Zobacz więcej
Śledzie marynowane w oleju rzepakowym z przyprawami korzennymi. Składniki: 2 płaty śledziowe 1 cebula 1,5 szkl mleka 1 laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu 2 ziarna kardamonu 1 łyżeczka rodzynek olej Zobacz więcej
składniki 4 golonki indycze 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka tymianku 3 łyżeczki przyprawy do indyka sól,pieprz do smaku. Wykonanie Umyte osuszone golonki indycze marnujemy w ulubionych ziołach, u Zobacz więcej
Coraz bliżej Święta :) Trzeba odświeżyć stare, ale jak najbardziej sprawdzone przepisy. Tym razem nie dietetycznie, bo gości przecież nie chcemy odchudzić :) Składniki: - 200 g mąki pszennej (ok. 1 Zobacz więcej
Dziś polecam prostą sałatkę śledziową. Wystarczą płaty śledziowe i dwa słoiczki sałatki grzybowej, którą przedstawiałam na blogu w październiku. Śledzik i sałatka bardzo dobre połączenie nawet się Zobacz więcej
Dzisiaj coś z działu zrób to sam. Napółkachw sklepach można spotkać wiele rodzajów olejów smakowych, a to czosnkowy,ziołowy, paprykowy itp. firmy prześcigają się w pomysłach. A przecież taki olejmożna Zobacz więcej
Odpowiadającna tytuł wpisu -"A dlaczego nie?!" przecież to nasz polski skarb płynący prosto z natury. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego powinien gościć w naszym życiu Zobacz więcej
Jest taka kuchnia , na która zawsze mam ochotę. Kocham kuchnie włoska całym sercem ale... kubkami smakowymi kocham kuchnie chińska. Wszystkie te ich nudelsy, kaczki, boczki, krewetki, makarony ryzowe Zobacz więcej
Dziś jedna z najprostszych surówek obiadowych. Najważniejsze są smaczne marchewki, dlatego polecam najpierw spróbować czy są odpowiednio słodkie oraz soczyste. Ważny jest również olej rzepakowy, który Zobacz więcej
Pokaże wam dzisiaj mój test wolnowaru który dostałam do Redccon.pl Wolnowaru użyłam w swojej kuchni chcąc poznać jego zalety i wady podczas intensywnego użytkowania. Urządzenie służy to powolnego Zobacz więcej
Tłuszcze odgrywają znacznie większą rolę w naszym zdrowiu, niż by się mogło wydawać. Niestety większość osób (zwłaszcza odchudzających się) traktuje je całkowicie po macoszemu, nie zdając sobie przy Zobacz więcej
Sernik z olejem rzepakowym „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam" SKŁADNIKI: CIASTO 3 żółtka 1 łyżka proszek do pieczenia 2 szkl mąka 0,5 kost margaryna 1 opak Zobacz więcej
Witajcie Kochani. Dziś będzie nieco inny wpis. Będzie o olejach, które jakiś czas temu dostałam w prezencie od firmy Vis Natura za pośrednictwem portalu urodaizdrowie.pl. W każdej kuchni znajdziemy Zobacz więcej
Marynowaliście kiedyś twaróg ? Jeśli nie, to polecam. Wyśmienity do sałatek lub jako samodzielna przystawka. Marynujcie w czym lubicie, dobór ziół zależy tylko i wyłącznie od Was. Latem wybierajcie Zobacz więcej
„Soczyste, słodko-pikantne żeberka w pomidorowej marynacie na oleju rzepakowym. Smakują doskonale ze smażonymi warzywami. Idealne na rodzinny obiad lub kolację w gronie przyjaciół. Warzywa są jędrne i Zobacz więcej
Śledzik na wigilii musi być koniecznie. U mnie będę tradycyjne śledzie z cebulką. Oczywiście w oleju. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 i zawiera ich aż 10 razy więcej niż oliwa z Zobacz więcej
Pierogi najfajniej jest robić w dwie osoby. Jedna osoba przygotowuje farsz, a druga ciasto. Jedna osoba wałkuje i wycina kółka, a druga nakłada farsz i zlepia pierogi. Do gotowania wystarczy już jedna Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem jak co niektóre karpiki ;) 500g amura świeżego 2 łyżki drobno posiekanego Zobacz więcej