olej truflowy

dużo... W trakcie robienia koncepcja jednak zmieniała się. Zamiast na maśle podsmażyłam cebulkę i grzyby na na oliwie, dodałam do tego "wkładkę mięsną" w postaci chipsa z szynki i skropiłam na koniec Zobacz więcej
SURÓWKA--topinambur 4 sztuki ,1 jabłko 1 marchewka ,1cebula czerwona-olej truflowy,ale moze byc inny...WYKONANIE.....wszystko starkować ,doprawic do smaku...SMACZNEGO Zobacz więcej
składniki: - 250 g makaronu - 200 g pieczarek - 1 cukinia - parmezan - szczypiorek - oliwa truflowa -> Makaron gotujemy al dente. -> Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Podobnie Zobacz więcej
Doskonałe połączenie kopru włoskiego i mięsa kraba z makaronem, doprawione sokiem z cytryny i olejem truflowym. Danie szybkie do przygotowania, można użyć mięsa kraba z puszki. Przepis na tagliatelle Zobacz więcej
Podsmażamy pokrojonego pora i cebulę na maśle z odrobiną oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i jedną małą marchewkę. Podsmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Zalewamy wrzątkiem i dusimy Zobacz więcej
Drukuj Tosty, które pozwoliły mi na zagospodarowanie resztek jakie pozostały mi po wypiekach – muffinkach z masą truflową oraz szarlotce owsianej. Prażone jabłka i masa karmelowa świetnie pasowały do Zobacz więcej
jajo, miód, mleko i olej - dokładnie mieszamy, aż uzyskamy gładką masę. Dodajemy starte trufle i ponownie mieszamy. Ciasto nakładamy do każdej foremki, mniej więcej do połowy objętości, i na każdej Zobacz więcej
się do makaronu i grzybów. Składniki (2 porcje) - 100g kurek - mała cebula - ząbek czosnku - 2 łyżki masła truflowego - kilka listków bazylii -olej do smażenia - sól i pieprz - makaron Posiekaną Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Truflowe babeczki

Truflowe babeczki 189

1
Naszła mnie ochota na coś słodkiego. W kilka chwil zamieszałam ciasto i babeczki gotowe. Dziś babeczki z nadzieniem truflowym. 300 g mąki pszennej 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do Zobacz więcej
Polecam łososia w marynacie pomidorowej z dodatkiem oliwy truflowej. Gdy ją ugrillujemy, to oryginalny smak ryby wydobędziemy . Talarki zaś smakują jak z pieca kaflowego, takiego babcinego. Zobacz więcej
Ciasto powstało na bazie przepisu na ciasto czekoladowe z wiśniami i galaretką. Ciasto okazało się tak pyszne, że wpadłam na pomysł, aby przełożyć je kremem, polać czekoladą oraz uwieńczyć truflami. Zobacz więcej
Kolory na talerzu zachęcają do zdrowego posiłku a tu zaczerpnęłam inspiracje trochę z kuchni włoskiej i trochę z hiszpańskiej i w rezultacie obiad wyszedł znakomity i pożywny. Zapraszam na pyszne Zobacz więcej
papryki odrobina soku z limonki/ cytryny sól i pieprz do smaku Orzechy, sezamoraz parmezan umieścić w blenderze, miksować przez chwilę do rozdrobnienia wszystkich składników. Nie przerywając Zobacz więcej
Marchew 20g Cebula 20g Pietruszka 20g Seler 20g Masło 20g Bulion drobiowy 2l Śmietana 30% 0.5l 1 bagietka Czosnek Zioła (pietruszka, szczypior) Olej z pestek winogron Warzywa kroimy w drobna kostkę i Zobacz więcej
( składniki na 10 bułeczek ) 185g mleka 125g wody 3 łyżki miodu 1 jajko 2 łyżki sklarowanego masła (w originale olej truflowy) 325g mąki pszennej 175g mąki pszennej razowej 80g siemienia lnianego Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Michałkowo truflowa babka

Michałkowo truflowa babka 114

0
Dwa eksperymenty za jednym zamachem czyli nowa keksówka i babka z cukierkami michałki. Test udany, blaszka super a i babka smaczna. 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szk cukru 1 Zobacz więcej
pomidory 1 pęczek szczypioru 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka oliwy truflowej sól, pieprz liść laurowy 1 kieliszek białego wytrawnego wina 1/2 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1. Boczniaki płuczemy Zobacz więcej
oliwę z oliwek, albo olej. Wrzucamy cebulę i smażymy aż do całkowitego zeszklenia. Dorzucamy ziarenka pieprzu i listki laurowe. Dodajemy pietruszkę, selera i ziemniaki. Zalewamy bulionem. Powinien Zobacz więcej
PANIOwca
PANIOwca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PANIOwca
Pesto z brokuła

Pesto z brokuła 49

2
Brokuły w postaci "stałej" uwielbiam! Do obiadu, do sałatki, na ciepło i na zimno. Dzisiaj poeksperymentowałam i wyszło takie oto cudnie zielone pesto. Z dodatkiem oleju truflowego jest pyszne. Olej Zobacz więcej