olia

ZOBACZ TAKŻE:

kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Crosstini

Crosstini 26

0
Składniki: bagietka pszenna ser mozzarella pomidorki koktajlowe olia z oliek czosnek mieszanka sałat Sposób przygotowania: Bagietkę kroimy w talarki.Każdy z osobna skrapiamy dobrą oliwą i smarujemy Zobacz więcej
króliki:)" ten granatowy jest ładny:)W zasadzie to sie nie zdecydowałem:) może sowa? Kolorowe pudełka na różności Różności u OliA tu - piękne ptaszki i serduszka u Kasi:)A za ładny uśmiech można Zobacz więcej
.szpinak...................................................200 gr .serek philadelfia.................................... 250 gr .bazylia swieza .cebula,czosnek Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
"Mamuszka"

"Mamuszka" 58

0
Olia Hercules to mieszkająca w Londynie Ukrainka, która postanowiła spopularyzować kuchnię swojego rodzinnego kraju. Niedawno wydano w Polsce jej pierwszą książkę pt. "Mamuszka", zawierającą ponad sto Zobacz więcej
Ciastka, które można przygotować tylko z kilku składników są chyba tymi najlepszymi. Łatwo i szybko się je przygotowuje a smakują naprawdę świetnie. Po raz pierwszy przepis na te ciasteczka zobaczyłam Zobacz więcej
Jak precyzyjnie zdefiniować barszcz ukraiński? Nie jest to zadanie łatwe, bo jak każde domowe danie, powszechnie gotowane, ma niezliczoną liczbę wersji. Skorzystałam z przepisu Olii Hercules, Zobacz więcej
jak się okazało przepis jaki znam odbiega dość znaczącą od tego jaki znalazłam w książce „Mamuszka”, której autorem jest Olia Hercules. Olia z pochodzenia jest Ukrainką więc myślę, że zna się na Zobacz więcej
zainteresowanie. Tak było w przypadku rewelacyjnej książki o kuchni ukraińskiej"Mamuszka" (autorka - Olia Hercules), "Green Kitchen. Zielono i zdrowo"autorstwa odżywiającego się niezdrowo Zobacz więcej
łagodzi słodkie, dyniowe nadzienie), mogą być fajną propozycją na śniadanie, przekąskę lub deserowy podwieczorek. Mołdawskie placindy z dynią: (wg Olia Hercules "Mamuszka") Przepis na 4 sztuki ciasto Zobacz więcej
ukraińskiej. Olia mieszka w Wielkiej Brytanii, pracuje w restauracji i postanowiła podzielić się z mieszkańcami Wysp przepisami ze swojego rodzinnego kraju. Powstała ciepła, pełna wspomnień, smaków i Zobacz więcej
:) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. "Mamuszka. Od Lwowa do Baku" Olia Hercules "Mamuszka" , książka autorstwa Zobacz więcej
książkę, wiedziałam, że trafi w me gusta. Na pierwszy ogień pójdzie boczek pieczony z miodem, kasztanami i sosem z jabłek lub comber jagnięcy z pietruszkową kruszonką i pieczoną pietruszką. Jestem Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Książki na grudzień, cz.2.

Książki na grudzień, cz.2. 69

0
"Mamushka" Olia HerculesKsiążka, która skradła moje serce od pierwszego spojrzenia. Ciepła, niesamowicie autentyczna, buzująca kolorami, obfitością i przeapetycznym jedzeniem. Książka, w której każdym Zobacz więcej
dodatkowo powoduje, że chce się tą książkę mieć :) Autorka książki Olia Hercules pochodzi z Ukrainy, która przeniosła się do Londynu gdzie z zapałem prowadzi swoją karierę kucharską. Twierdzi ona, że Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: