olia

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Mamuszka Olia Hercules, książka na niedzielę – recenzja Mamuszka Olia Hercules, książka na niedzielę – recenzja Mamuszka Olii Hercules czyli kolejna książka w cyklu książka na niedzielę, w tym Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Crosstini

Crosstini 26

0
{{headerMessage}}
Składniki: bagietka pszenna ser mozzarella pomidorki koktajlowe olia z oliek czosnek mieszanka sałat Sposób przygotowania: Bagietkę kroimy w talarki.Każdy z osobna skrapiamy dobrą oliwą i smarujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
króliki:)" ten granatowy jest ładny:)W zasadzie to sie nie zdecydowałem:) może sowa? Kolorowe pudełka na różności Różności u OliA tu - piękne ptaszki i serduszka u Kasi:)A za ładny uśmiech można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.szpinak...................................................200 gr .serek philadelfia.................................... 250 gr .bazylia swieza .cebula,czosnek Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
"Mamuszka"

"Mamuszka" 60

0
{{headerMessage}}
Olia Hercules to mieszkająca w Londynie Ukrainka, która postanowiła spopularyzować kuchnię swojego rodzinnego kraju. Niedawno wydano w Polsce jej pierwszą książkę pt. "Mamuszka", zawierającą ponad sto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciastka, które można przygotować tylko z kilku składników są chyba tymi najlepszymi. Łatwo i szybko się je przygotowuje a smakują naprawdę świetnie. Po raz pierwszy przepis na te ciasteczka zobaczyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak precyzyjnie zdefiniować barszcz ukraiński? Nie jest to zadanie łatwe, bo jak każde domowe danie, powszechnie gotowane, ma niezliczoną liczbę wersji. Skorzystałam z przepisu Olii Hercules, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak się okazało przepis jaki znam odbiega dość znaczącą od tego jaki znalazłam w książce „Mamuszka”, której autorem jest Olia Hercules. Olia z pochodzenia jest Ukrainką więc myślę, że zna się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto będzie przypominało gniazdo os. Ciasto drożdżowe z orzechami "gniazdo os": (wg Olia Hercules - Mamuszka) 500 g mąki, 15 g świeżych drożdży, 2 żółtka, 250 ml ciepłego mleka, 2 łyżki miałkiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zainteresowanie. Tak było w przypadku rewelacyjnej książki o kuchni ukraińskiej"Mamuszka" (autorka - Olia Hercules), "Green Kitchen. Zielono i zdrowo"autorstwa odżywiającego się niezdrowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łagodzi słodkie, dyniowe nadzienie), mogą być fajną propozycją na śniadanie, przekąskę lub deserowy podwieczorek. Mołdawskie placindy z dynią: (wg Olia Hercules "Mamuszka") Przepis na 4 sztuki ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ukraińskiej. Olia mieszka w Wielkiej Brytanii, pracuje w restauracji i postanowiła podzielić się z mieszkańcami Wysp przepisami ze swojego rodzinnego kraju. Powstała ciepła, pełna wspomnień, smaków i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
takiego egzemplarza. Zatem czekałam. Najpierw na przecenę, ale tej niestety nie było. Doczekałam się jednak "Mamuszki" po polsku, z ceną do zaakceptowania ;) Można powiedzieć, że kuchnia naszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
książkę, wiedziałam, że trafi w me gusta. Na pierwszy ogień pójdzie boczek pieczony z miodem, kasztanami i sosem z jabłek lub comber jagnięcy z pietruszkową kruszonką i pieczoną pietruszką. Jestem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mimo ogromnego zbioru książek kucharskich niewiele mam takich, do których często wracam. Wyjątkiem jest ‘Mamushka’ Olii Herkules – lekka, rodzinna, ciepła, bez zadęcia i przepychu. Olia zebrała w tej Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Książki na grudzień, cz.2.

Książki na grudzień, cz.2. 69

0
{{headerMessage}}
"Mamushka" Olia HerculesKsiążka, która skradła moje serce od pierwszego spojrzenia. Ciepła, niesamowicie autentyczna, buzująca kolorami, obfitością i przeapetycznym jedzeniem. Książka, w której każdym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- kluski i makarony - mięso i ryby - przetwory - słodkie przetwory - desery - napoje Każdy przepis w książce poprzedzony jest krótkim wstępem o danej potrawie, jakie jest jej pochodzenie, od kogo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: