Przepis na oliwa z oliwek z ziolami

Zielone oliwki wręcz uwielbiam. I to nie te faszerowane, tylko zwykłe wydrylowane, doprawione po mojemu w domu. Takie oliwki wg własnego gustu- oliwki w ziołach. Pasują idealnie jako przekąska, dla Zobacz więcej
Oliwa z oliwek jest wdzięcznym produktem, który wedle najnowszych trendów – można spersonalizować:) Wystarczy kilka ulubionych składników, czysta butelka ze szczelnym zamknięciem i odrobina Zobacz więcej
SER DOMOWY a'la FETA Z CUKINIĄ ZIOŁAMI W ZALEWIE Z OLIWY Z OLIWEK I BIAŁEGO BALSAMICO Ser biały domowy typu feta ,cukinia ,oliwa z oliwek Monini Delicato i 2 dni cierpliwości choć proponuję wytrzymać Zobacz więcej
Dobrze wiecie jak kocham sery. Koryciński Swojski Czesławy Zarzeckiej to ser, który uwielbiam. Uwielbiam za smak, za naturalny skład, za to, że jest uniwersalny i zmienia się każdego dnia. Uwielbiam Zobacz więcej
Jak wiecie nie przepadam za zielonymi oliwkami, są dla mnie za mocno goryczkowate dlatego też poszukuje przepisów, które by sprawiły, że chętniej będę po nie sięgać. Wszak oliwki bardzo zdrowe. Zobacz więcej
Jak wiemy Chorwacja słynie między innymi z wybornej oliwy z oliwek. Oczywiście będąc tam warto przywieźć sobie taką pamiątkę :) Ja zwiedzając Istrię niejednokrotnie spotkałam się w restauracjach z Zobacz więcej
(2 porcje) 12-14 MŁODYCH ZIEMNIACZKÓW, jak najmniejszych OLIWA Z OLIWEK GARŚĆ ŚWIEŻEJ SZAŁWII (lub np oregano, bazylii, rozmarynu) SÓL PIEPRZ Ziemniaczki szorujemy i dokładnie wycieramy. Przekładamy Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MadaWKuchni
Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami 141

Oliwa z ziołami jest fajną potrawą samą w sobie (grzanka z chleba, maczana w oliwce, mmmm), jak i świetnym dodatkiem do sałatki. Pięknie pachnie, super smakuje i bardzo ładnie wygląda, a do tego jest Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam przepis na puree, które jest doskonałą alternatywę dla tradycyjnych tłuczonych ziemniaków, a są tak samo łatwe w wykonaniu. Ziemniaczki, zmiksowane z oliwą z oliwek i ziołami, Zobacz więcej
Oliwki z ziołami i czosnkiem- eleganckie i wytrawne! Idealne na przystawkę przed obiadem, na imprezę, lub też jako dodatek dogrilla. Świetnie się komponują z różnego rodzaju serami i wieczorną lampką Zobacz więcej
Składniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku 1/3 małej cukinii 1,5 łyżeczki suszonych ziół: Zobacz więcej
Potrzebujemy: [unordered_list style="tick"] oliwki czarne, zielone lub mieszane 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie chili – dla osób lubiących ostre potrawy oliwa [/unordered_list] Oliwki odcedzam, Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Ser feta w oliwie z ziołami

Ser feta w oliwie z ziołami 274

Jak zobaczyłam ten przepis na stronie Domowe Gotowanie.pl to od razu wiedziałam, że po prostu muuuuszę go zrobić. I nie zawiodłam się. Jest rewelacyjny! Najlepiej smakuje zciabattą lub ciepłym domowym Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Nigdy dotąd nie robiłam focacci, ponieważ zawsze wydawało mi się, że to skomplikowane pieczywo. Nic bardziej mylącego. Pieczywo to jest proste do przygotowania i smaczne. W dodatku Zobacz więcej
Przepis ten dostałam wiele lat temu od mojej teściowej, która przywoziła suszone pomidory z Włoch, a potem sama zalewała je oliwą. Dzisiaj suszone pomidory są dostępne prawie wszędzie w obydwu Zobacz więcej
Ten weekend pod względem kulinarnym był bardzo pracowity, ale i bardzo efektywny. Biały ser z dodatkiem oliwy jadłam pierwszy raz we Włoszech, z dodatkiem świeżego pieczywa. Zainspirowana przepisem z Zobacz więcej
Zrobiłam dzisiaj włoskie placki chlebowe focaccia zpodwójnej porcji. Do połowy ciasta dodałam czosnek i zioła.Trochętymianku i rozmarynu i już cała kuchnia zapachniona. Drugiplacek upiekłam bez Zobacz więcej
Właściwie to dziś robiłam tę przekąskę po raz pierwszy. Pyszne serowe kosteczki pachnące tymiankiem, rozmarynem i bazylią zachwycają obłędnym smakiem. Idealna przekąska na grilla, czy oryginalny Zobacz więcej
Składniki, 2 porcje: • 1 pęczek młodych marchewek • 3 łyżki oliwy z oliwek • po 1 łyżeczce posiekanego świeżego tymianku oraz rozmarynu • 4-5 ząbków czosnku • 1 duża cebula • 1 łyżka octu winnego • 1 Zobacz więcej
robiło się strasznie długo, bo drożdżowe ciasto wymaga cierpliwości, czasu i długiego urobu, o czym nie pomyślałyśmy, dlatego foccacia była gotowa na długo po tym, jak olga wyszła. no cóż, ani ja, ani Zobacz więcej