oliwki w cieście

Kolejna inspiracja zaczerpnięta z fantastycznego blogaPani Broni. Tym razem przekąska idealnie pasująca do piwa ;-) Dla wielbicieli oliwek oraz mocno słonych przegryzek. Zrobienie ich zajmuje chwilę Zobacz więcej
Oliwki w cieście francuskim to idealna przekąska do piwa, świetna na karnawałową imprezę. Jej niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania. Do tej przekąski możecie użyć swoich ulubionych oliwek, u Zobacz więcej
Dzisiaj to bardziej pomysł na przekąskę, niż przepis. Kupujemy wszystko gotowe, a cały szkopuł tkwi w tym, żeby te małe oliweczki fantazyjnie pozawijać w ciasto ;) Zapewniam, że to nic trudnego i Zobacz więcej
Oliwki w cieście francuskim to pomysłowa, szybka przekąska. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach i idealnie smakuje z sosem czosnkowym. Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe Zobacz więcej
225 g mąki pszennej, 170 g cukru, 80 g kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki sody, 2 jajka, 125 ml mleka, 60 ml oleju roślinnego, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 125 ml gorącej wody, Zobacz więcej
Takie właśnie jest ciasto pistacjowe z oliwą z oliwek. Mimo dużej zawartości oliwy z oliwek, jej smak nie jest mocno wyczuwalny. Wyrazisty jest za to smak zmielonych pistacji oraz ich intensywny Zobacz więcej
Marzy wam się szybka i efektowna przekąska? No to proszę! Wielokrotnie wychwalałam już zalety gotowego ciasta francuskiego (tak, tak, kiedyś zrobię je sama!). To idealne rozwiązanie na nieoczekiwanych Zobacz więcej
Przepis z założenia jest przeznaczony dla osób lubiących ostre potrawy, jednak nic nie szkodzi na przeszkodzie by papryczki chilli zastąpić zwykłą papryką, suszonymi pomidorkami lub jakimś innym Zobacz więcej
Oliwki w cieście na ostro. Jak zrobić? przepis na oliwki w cieście Nawigacja Strona Główna Spis Przepisów Kategorie Kontakt Miloscdojedzenia.pl Oliwki w cieście na ostro Dodano: 23 listopada, 2013, Zobacz więcej
Oliwki w cieście na ostro. Jak zrobić? przepis na oliwki w cieście Nawigacja Strona Główna Spis Przepisów Kategorie Kontakt Miloscdojedzenia.pl Oliwki w cieście na ostro Dodano: 23 listopada, 2013, Zobacz więcej
Przepis kiedyś spisałam oglądając jeden z programów Nigelli Lawson. Zaciekawił mnie ze względu na użycie oliwy z oliwek, która ma wyjątkowy smak. Na początku nie mogłam się przekonać do tego Zobacz więcej
"Natura nie łamie swych praw." Leonardo da Vinci składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść czarnych oliwek ziemniaki biały ser sól pieprz cebula przygotowanie: ziemniaki gotujemy, ugniatamy i Zobacz więcej
8 marca czyli Dzień Kobiet i nie ważne czy święto PRL-u obchodzicie czy nie kawałek pysznego ciasta zawsze mile posmyra podniebienie przy dobrej kawie i herbacie w doborowym towarzystwie. Zapraszam Zobacz więcej
Takie proste przekąski to ja uwielbiam. Układamy, zawijamy, pieczemy i jemy. Rewelacja! Do środka ciasta włóżcie co akurat macie w lodówce. Ciasto francuskie z szynką, fetą i oliwkami składniki 2-3 Zobacz więcej
Przekąska dla tych, którzy lubią oliwki :) A ponieważWIELKIMI KROKAMIzbliża się Sylwester, to taka przekąska będzie w sam raz na przyjęcie. Poza tym bardzo pasuje do piwa :) Składniki: słoik oliwek Zobacz więcej
Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim to smaczna przystawka idealnie nadająca się na przyjęcia, spotkania ze znajomymi, pikniki itp. a także jako chrupiąca przekąska podczas dnia. Szaszłyki w Zobacz więcej
oliwki w cieście. Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 2 jaja szczypta soli Dodatkowo: 250-300 g oliwek - miałam nadziewane papryką 10 sztuk suszonych pomidorów z zalewy 1 cebula 5 ząbków Zobacz więcej
Dziś coś w sam raz na małe domowe party. Takie kuleczki świetnie się nadadzą jako przekąska na karnawałowe (tak tak, jeszcze trwa karnawał) towarzyskie spotkania. Zachęcam do wypróbowania i Zobacz więcej
Pizza z oliwkami na bazyliowym cieście Taki eksperyment :) Ale za to jaki udany! Pizza przepyszna! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru szczypta soli 30 g Zobacz więcej
Składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 min. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim formę do tarty lub tortownicę. Wyłożyć papierem Zobacz więcej