Przepis na oliwki z parmezanie i czosnku

A kiedy wszystko się skończy... **************** Dziś zapraszam na danie wytrawne - szybki i le kki makaron . Bez kremowego sosu, z pysznymi i aromatycznymi składnikami. Makaron penne połączyłam z Zobacz więcej
Składniki: 200 g fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku 50 g parmezanu oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Fasolkę ugotować i odcedzić. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony drobno Zobacz więcej
Puree z kalafiora może znakomicie zastąpić ziemniaki jadane tradycyjnie do obiadu lub stać się ciekawym smakowym dodatkiem do warzyw pieczonych, oczywiście zawsze w asyście pysznej surówki. Kalafior Zobacz więcej
Zielona fasolka otulona ziarnami sezamu, pachnąca czosnkiem i parmezanem to mistrzowskie wręcz połączenie smaków i aromatów. Świetnie smakuje posypana prażonymi orzeszkami pinii lub tak jak u mnie Zobacz więcej
Składniki: - ok.pół kg małych ziemniaków - 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju - 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę - 1 łyżeczka mieszanki ziół włoskich - 1/4 łyżeczki soli i pieprzu - szczypta Zobacz więcej
Całkiem niedawno odkryłam jak smaczny jest pieczony kalafior. Proponowany przeze mnie przepis może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do głównego. Zapraszam do wypróbowania pieczonego kalafiora, u Zobacz więcej
Fettuccine z czosnkiem, pieczoną papryką ioliwkami Lubię proste potrawy, których składniki mówią same za siebie. Poniższy przepis jest przykładem takiego dania, gdzie liczy się jakość, a nie ilość. Zobacz więcej
Przepis na 4 porcje zapiekanka z kurczakiem i oliwkami 3 pojedyncze piersi z kurczaka 6 ziemniaków 3 marchewki 4 duże pieczarki 4 ząbki czosnku 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 5 łyżek zielonych Zobacz więcej
To, że kocham śródziemnomorskie jedzenie powtarzam już do znudzenia, ale to prawda i wszelkie kombinacje makaronowe pochłaniam z nieskrywaną zachłannością. Tym razem bardzo proste danie, ale szczegół Zobacz więcej
– A te malutkie zawijańce to gdzie są? No właśnie. Była blaszka. Z blaszki trafiły na talerz. A potem słuch o nich zaginął. Na szczęście znalazły się w porę, akurat gdy przyszła ochotę „na małe cos”, Zobacz więcej
Proste, szybkie i pyszne. To najlepsze określenie spaghetti agio olio. Potrzebujecie zaledwie kilka składników - pełnoziarnistego makaronu, dobrej jakości oliwy z oliwek, parmezanu, chili, czosnku i Zobacz więcej
Bruschetta - czyli klasyka :) Grzanka skropiona oliwą z oliwek i natarta czosnkiem z dodatkiem pomidorów i bazylii. Moja wersja jest nieco bogatsza bo zawiera jeszcze tarty parmezan, kapary i świeże Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Szparagi z czosnkiem i parmezanem

Szparagi z czosnkiem i parmezanem 27

Dziś przedstawiam ekspresowy i bardzo smaczny dodatek do dania głównego. Ekstra szybkie, sezonowe i zdrowe zielone szparagi obtoczone w oliwie czosnku i parmezanie a następnie smażone lub grillowane Zobacz więcej
Kolejne Fast Green Food - tym razem z sycącym makaronem w roli głównej. Wystąpią również stali lokatorzy zamrażalnika – brokuły, mieszkańcy lodówki – oliwki i parmezan, a także pochodzące z koszyka ze Zobacz więcej
W dni, kiedy nie ma czasu, kiedy trzeba zjeść już, ten makaron spisuje się świetnie. Delikatnie zeszklony na maśle czosnek oddaje mu cały aromat, jeszcze trochę oliwy z oliwek i już można wrzucać góry Zobacz więcej
pstrąg pieczony z czosnkiem i parmezanem - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox finger Zobacz więcej
Cała lodówka pomidorów malinowych, trzeba coś z nimi zrobić by się nie zmarnowały:D Pomidory faszerowane szpinakiemz czosnkiem, makaronemi parmezanem SKŁADNIKI: 4 duże pomidory malinowe 250g szpinaku Zobacz więcej
Przyznaję się bez bicia. To moje ulubione danie. Gdy mam mało czasu na gotowanie albo nie mam go wcale… Gdy muszę szybko podjąć niespodziewanych gości…Gdy w zasadzie sama nie wiem, co chcę zjeść… Zobacz więcej
W tamtym tygodniu miałem przyjemność objadać się włoskimi specjałami i tak za nimi zatęskniłem, że dziś będąc już na polskiej ziemi..ha... postanowiłem choć na chwilę zatrzymać jeszcze te smaki.... Zobacz więcej
Courge sautée à l'ail, persil et parmesan Sezon na dynie uwazam za otwarty! Co prawda jeszcze ich niewiele na straganach ale pojawily sie juz pierwsze, dorodne okazy. Oczywiscie ku mojej uciesze, bo Zobacz więcej