omasta

To nie jest tak, że lecimy za przepisem. To nasze smaki, które od czasu, do czasu staramy sobie przypomnieć. Dołączycie? Smakowo i zapachowo wróciliśmy do przeszłości <3 Piękne chwile <3 Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Pierogi ruskie z omastą

Pierogi ruskie z omastą 157

Lubicie pierogi? Może macie swojego faworyta wśród pierogów? Ja mam! Nie jestem tak zwanym typowym mięsożercą, lubię dania mączne, jarskie, stąd moje uwielbienie dla pierogów ruskich i pierogów z Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
pierożki ziemniaczane z omastą

pierożki ziemniaczane z omastą 188

Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1/2 kg mąki 1 jajko woda 1/2 łyżki oleju przyprawy : sól, pieprz, wegeta, Omasta: 2 średniej wielkości cebule 100 gram kiełbasy np. śląska 50 gram Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Kasza z tymiankową omastą.

Kasza z tymiankową omastą. 66

No i czas Adwentu nastał. Niebawem święta. Lubię przed czasem świątecznym, bogatym w różne smakołyki w czas adwentu gotować skromniej. proste chłopskie jadło w nowoczesnej formie. W ubiegłym tygodniu Zobacz więcej
Wszystko zaczęło się od mojego narzekania na polskie ziemniaki. A to że tak trudno „upolować” właściwą odmianę na frytki a to, że zmarnowałem ileś produktów i swój czas, bo ciasto na kluski Zobacz więcej
Wszystko zaczęło się od mojego narzekania na polskie ziemniaki. A to że tak trudno „upolować” właściwą odmianę na frytki a to, że zmarnowałem ileś produktów i swój czas, bo ciasto na kluski Zobacz więcej
W polskiej kuchni często gotujemy ziemniaki do obiadu. Gdy ugotujemy za dużo to na następny dzień już nie chcemy ich jeść. Idealnym rozwiązaniem jest zrobienie z nich kopytek. Wtedy takie danie robi Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
MyVeganKitchen
MyVeganKitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Vegan Kitchen
Groszkowa omasta

Groszkowa omasta 85

Dziś będzie o tym co zajadamy na śniadania. Głównie są to warzywa (sałata,pomidor,papryka, awokado itp.) i do tego kromka z jakimś smarowidłem własnej produkcji. Mając dostęp do piekarnika często Zobacz więcej
Rozszalałam sięsezonowo wkuchni z tą dynią, jak latem z cukinią:) I nie mam jej jeszcze dość! Wierna miłości do hokkaido upichciłam z niej dziś boskie kluseczki. Dynia w tym wydaniu, zanim trafi na Zobacz więcej
To był niewątpliwie jeden ze smaków, który zapamiętam do końca życia. Było to jakieś 10 lat temu. Razem ze Staszkiem Ponińskim, znajomym z Francji, pod wodzą naszej znajomej, pani Jolanty Zobacz więcej
Najwspanialsze na świecie pierogi z kapustą, twarogiem i omastą... Pewnie nawet nie zauważyliście mojej nieobecności ale znów wybyłam do rodziców na tydzień.. z mamą zawsze przypominamy sobie nasze Zobacz więcej
Dobre na lato, dobre na piknik, na śniadanie jak i subtelny pstryczek w nos dla tych, którzy nadal nie dowierzają, że zdarza nam się jeść coś więcej niż trawę. Przygotowane na specjalną okazję w Zobacz więcej
Jak widać na tym blogu wszelkie kluski to jest to co kochamy w domu bardzo bardzo. Ja osobiście uwielbiam pyzy, tym razem pojawiły się na moim stole w towarzystwie omasty przygotowanej z tofu, cebuli Zobacz więcej
Dziś zapraszam na danie rodem z Wielkopolski – szagówki, nazywane w reszcie kraju kopytkami. Potrawa jest prosta i bardzo pyszna. Kluski można podawać na słodko lub jako samodzielne danie, czy dodatek Zobacz więcej
Amber
Amber Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchennymi drzwiami
Pasta, pasta, pasta!

Pasta, pasta, pasta! 15

http://www.kuchennymidrzwiami.pl/wp-content/uploads/2017/03/P1010308.jpg”>………………………. Zobacz więcej
Delicious Titbits
Delicious Titbits Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Delicious titbits
pasta

pasta 104

Tą pastę polecam tym, którzy oprócz wędliny i sera lubią urozmaicać sobie poranne śniadanie. Taka pasta również dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezie. Oczywiście można użyć dowolnego Zobacz więcej
Witam! Dziś kilka słów o gomasio czyli soli sezamowej . To wspaniała przyprawa która podkreśli smak każdego dania z warzyw, kaszy, ryżu czy makaronu. Tak naprawdę można ją dodawać do wszystkiego. Sól Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Rzecz o omaście

Rzecz o omaście 61

Cieszę się, że moje dzieciństwo przypadło na czasy, zanim usłyszeliśmy o kaloriach, złym glutenie i złych kwasach tłuszczowych, chemii w jedzeniu i wszystkim tym, co jest zmorą dzisiejszej kuchni. Zobacz więcej
Ulica Włodkowica we Wrocławiu przeżywa ostatnio kulinarne oblężenie. Obok tych wszystkich streetfodowych restauracji, kraftowych browarów i hipsterskich kafejek nagle znikąd wyrasta Jasna. Zobacz więcej