omlet berberyjski

nie grzeje boleśnie słońce. Każdy znajdzie swój ulubiony smak, słodkie bułeczki czy omlet usmażony na wspaniałym maśle albo nieziemsko soczyste i unikatowe owoce ( patrz: figi berberyjskie ). W ten Zobacz więcej
tagine (tajine, tażin, czasem błędnie pisane: tagin), zazwyczaj mamy na myśli tagine marokańskie – wywodzące się z kultury berberyjskiej. W Tunezji również znana jest potrawa tagine, jednak wygląda Zobacz więcej
kucharze smażyli na zamówienie duże, cieniutkie naleśniki, gofry, omlety z różnymi dodatkami, a także wspomniane w poprzednim poście m'semmen, beghrir i harcha. Śniadanie w hotelu było więc zgrabnym Zobacz więcej
Maroko to nie tylko Sahara, wielbłądy, zabytkowe twierdze i urocze uliczki w Medynach. Maroko to również kuchnia pełnia aromatów i kolorów. Kuchnia, która przez wielki podlegała różnorodnym wpływom. Zobacz więcej