• 8
  • 6
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
przepisów z 6083 blogów

opiekanie papryki

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim. Proste ,ale efektowne danie, na codzienny, jak i świąteczny obiad. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 1 opakowanie ciasta ... Zobacz więcej
kuchcik
kuchcik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pierwszy przepis
Ziemniaczki opiekane

Ziemniaczki opiekane 245

0
Ziemniaczki opiekane Lista zakupów: około 1 kg średniej wielkości ziemniaków 2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta papryki słodkiej szczypta mielonego pieprzu sól olej Ziemniaki obrać, pokroić na Zobacz więcej
24 sie 2012 Opiekane ziemniaki Idealne do każdego rodzaju dania. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, dobrze doprawione aromatycznymi ziołami. Fantastycznie smakują z różnego rodzaju sosami na Zobacz więcej
Czego potrzebujemy? - Ziemniaczki, ja kupiłem młode i tylko je szczoteczką wyszorowałem. Na dwie osoby wystarczy 5 - 6 średnich sztuk, - Troszkę oliwy, dosłownie 2 łyżki. Do posypki: - 1 łyżeczka Zobacz więcej
Taką paprykę dobrze jest mieć w słoiczku w lodówce.Bez skórki ,miękka i bardzo aromatyczna.Przydaje się gdy chcemy zrobić makaron z warzywami,zapiekankę ,sałatkę lub zwykłą kanapkę.Inspiracją były Zobacz więcej
Full text Zupa z opiekanej papryki to danie na każdą porę roku. Zimą będzie wspomnieniem lata, a jej ognisty, rozgrzewający kolor przywoła wspomnienia zapachów bułgarskich zaułków, czy wąskich uliczek Zobacz więcej
PAPRYKA OPIEKANA W ZALEWIE Składniki: 1,5 kg papryki podłużnej (ja miałam czerwoną) 5 cebul 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka majeranku Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 Zobacz więcej
Papryka do tego pesto została opieczona nad palnikiem gazowym, ale możecie ją oczywiście upiec w piekarniku, najlepiej pod mocno rozgrzaną górną grzałką. Na paprykowej skórce powinny się zrobić czarne Zobacz więcej
Nie wiemczemu, ale papryka smakuje mi tylko po jej przerobieniu. Tylko wtedy ma słodki smak i jej konsystencja jest przyjemna. Ostatnio udało mi się wypróbować nowy przepis na sałatkę z papryki - tak Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam: JACK SAVORETTI "SWEET HURTS" Składniki: młode ziemniaczki (najmniejsze, jakie możemy znaleźć) oliwa słodka papryka w proszku bazylia oregano sól pieprz Ziemniaczki myjemy dokładnie Zobacz więcej
, szczypiorkiem i majonezem poszła bym w ogień. Pasta z makreli i białego sera, awanturka, to tylko niektóre z moich klasyków... Pastę tę odkryłam stosunkowo niedawno. Najbardziej smakuje mi z Zobacz więcej
chwilkę, by chłopakom zrobić coś dobrego. Dziś przygotowałam im pyszne opiekane ziemniaczki. Dario zjadł je ze zsiadłym mlekiem, a Młody z mięsem. Polecam, bo smakują rewelacyjnie. Składniki: • Zobacz więcej
Kolejny przykład, jak można urozmaicić zwykłe obiadowe ziemniaki. Parmezanowe opiekane ziemniaki, są niezwykle proste w przygotowaniu, najdłużej, bo godzinę czeka się na ich upieczenie. W tym czasie Zobacz więcej
Pomidorowa w nowej odsłonie. Pieczona papryka dodaje zupie słodyczy i ciekawego aromatu. Składniki: 2 czerwone papryki 5 dużych pomidorów 1 łyżka oliwy 1 grubo pokrojona średnia cebula 2 posiekane Zobacz więcej
Dziś przedstawiamy kolejne danie z kuchni meksykańskiej, którym jest zupa z opiekanych pomidorów i papryki. Bardzo smaczna i aromatyczna dzięki pieczonym warzywom, która na pewno przypasuje każdemu Zobacz więcej
Pomysł na zdrowego, niedzielnego ( i nie tylko ;)kurczaka :) Składniki: Marynata do kurczaka: oliwa z oliwek sok z cytryny czosnek papryka ostra Kamisa przyprawa do kurczaka do węgiersku Kamisa sól, Zobacz więcej
Danie zdecydowanie dietetyczne ale tez przepyszne jeśli nie mieliście okazji spróbować soczewicy w takiej formie zdecydowanie zachęcam ! .Kotlety z soczewicy z opiekanymi ziemniaczkami. 1 szkl Zobacz więcej
Prosty i zaskakująco dobry. Smakuje jako dodatek do dania głównego lub jako przekąska, np. do filmu. Składniki: 1 główka kalafiora 1 szklanka mąki 1 łyżka cebuli suszonej 1 łyżka czosnku granulowanego Zobacz więcej
Opiekane śledzie w zalewie octowej Opiekane śledzie w zalewie octowej składniki: około kilograma świeżych śledzi ( te były patroszone i bez głów) mąka do osypania, sól, olej do smażenia około 6 Zobacz więcej
.Jeśli wybrałeś zieminiaki i masz ochotę na ich zapiekaną wersję, po ugotowaniu oblej je trzema łyżkami oleju, posyp ziołami prowansalskimi oraz szczyptą mielonej papryki (łagodnej bądź ostrej). 2. Zobacz więcej