opieńka marynowana

Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Opieńki marynowane

Opieńki marynowane 2636

0
W tym roku opieńki pojawiły się na mojej działce i to w dużej ilości, uwielbiam te grzyby, są bardzo smaczne szczególnie marynowane, ja robię je w lekkiej słodkiej zalewie octowej. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Marynowane opieńki

Marynowane opieńki 11353

1
Idąc za ciosem (grzybowym) przedstawiam Wam przepis na pyszne, marynowane opieńki. Są równie dobre jak marynowane podgrzybki.Cieszę się niezmiernie z kilku ich słoiczków, które mam nadzieję będą nas Zobacz więcej
: opieńki 3 średniej wielkości cebule Zalewa : 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki soli 8 łyżek cukru ziele angielskie liść laurowy pieprz w ziarnach ( przypraw dajemy po kilka sztuk ) Najlepsze Zobacz więcej
Przy marynowaniu opieniek najwięcej czasu zajmuje przygotowanie grzybów. Jednak drobne zamarynowane opieńki smakują wybornie i rewanżują się smakiem za trud włożony w ich przygotowanie. Do Zobacz więcej
Kris: Opieńki do grzyby blaszkowe z rodziny obrzękowcowatych. W naszych lasach występuje kilka rodzajów opieniek. Najbardziej popularne do opieńka ciemna (pospolita) i opieńka miodowa.Wszystkie Zobacz więcej
Grzybki marynowane, wszyscy je uwielbiamy, szczególnie jak są zakrapiane ;). Według mnie w tym wydaniu najlepsze są opieńki i gąski. Dziś przedstawiam Wam przepis na marynowane opieńki z własnego Zobacz więcej
składniki, 3 porcje • 200 g mięsa wołowego na tatara • 2 ogórki konserwowe • 1 puszka sardynek w oleju • 1 mała cebula • 2 łyżki maggi • sól • świeżo mielony pieprz •2 łyżeczki masła • 3 żółtka • 3 Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
MARYNOWANE OPIEŃKI

MARYNOWANE OPIEŃKI 9444

1
SKŁADNIKI grzyby opieńki (1-1,5kg) 2-4 cebule ZALEWA 2 szklanki wody pół szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Ponadto na każdy słoik; 1-2 ziele angielskie 1 listek laurowy kilka ziaren gorczycy 1/ Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Marynowane opieńki

Marynowane opieńki 5135

0
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Marynata: 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego Cebula pocięta w talarki Kilka ziarenek goździków Wykonanie: Grzyby Zobacz więcej
Jesień, nawet ta późna to dobry czas na wszelkiego rodzaju grzyby tzw blaszkowate. Opieńków całe zatrzęsienie i szkoda byłoby tego nie wykorzystać i nie zamarynować. Zimową porą będą idealnym Zobacz więcej
Tym razem postanowiłam zamarynować podpinki :) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Opieńki delikatnie myjemy. Gotujemy 2 l wody, solimy, wrzucamy 1 pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone opieńki. Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Grzyby

Grzyby 289

1
Krokiety Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Rolada z grzybami i Zobacz więcej
Już myślałam, że w tym roku będzie grzybowa pasucha, a tymczasem..... Dziś na spacerze z Brunem (z wózkiem, więc było to chodzenie po skraju lasu a nie prawdziwe grzybobranie) znaleźliśmy piękne Zobacz więcej
Składniki: 2 filety drobiowe Bazylia ,tymianek , rozmaryn ,oliwa ,sól, papier do pieczenia Torebka ryżu i liście świeżego szpinaku Marynowane opieńki Wykonanie: Do 3 łyżek oliwy dodajemy po pół Zobacz więcej
Po dzisiejszym grzybobraniu jestem bogatsza o kilka słoiczków marynowanych podgrzybków i opieniek, 3 sznurki z suszącymi się już grzybkami i pyszną jajecznicę. Już nie pamiętałam jak smakuje. Była Zobacz więcej
Jesienna obfitość grzybów w naszych Polskich lasach zachęca do robienia zapasów na zimę. Opieńki do marynowania najlepiej wybierać najmniejsze, same główki. Składniki: opieńka - dowolna ilość Zobacz więcej
Grzybowy urlop już się skończył, ale sezon na zbieranie leśnych skarbów na pewno nie. Jeszcze można zbierać kurki, borowiki, rydze a pojawiają się też już późnojesienne gatunki jak zielonki czy Zobacz więcej