opieńki na zimno

{{headerMessage}}
Jejku jak ja uwielbiam tę potrawę, zresztą ja uwielbiam wszelakie grzyby poczynając od pieczarek, boczniaków, mung czy shtake, na podgrzybkach kaniach, kurkach i prawdziwkach kończąc.Aby przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podam Wam dziś bardzo prosty sposób na upieczenie łopatki wieprzowej. Po upieczeniu jest soczysta i krucha i nadaje się do chleba na zimno oraz do obiadu na ciepło. Zapraszam serdecznie. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja sałatki, lecz tym razem bardziej kaloryczna. Może również posłużyć jak danie na zimno i robić za przystawkę. Mam jeszcze kilka słoiczków grzybów marynowanych (rydze, maślaki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz z opieniek, który robiłam na jesień. Rozmroziłam, wrzuciłam na cebulkę i już miałam gotowe:). Klik Bakłażan wycieramy ręcznikiem papierowym i opiekamy z każdej strony na patelni. Dajemy nie za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy pisałam już kiedyś że uwielbiam grzyby? Jeśli nie to wiedzcie że tak jest istotnie i odkąd przestałam jeść mięso sięgam po nie często. Ze względu na smak pełen umami są mięsa świetnym substytutem. Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Grzybowe śledzie

Grzybowe śledzie 129

0
{{headerMessage}}
piwniczne już się skończyły. Stanęło więc na grzybkach i orzechach włoskich. Matiasy z pastą grzybową i orzechami włoskimi Składniki: 8 płatów śledzi matiasów (ok. 700-750 gram) 2 średnie cebule Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Farsz: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 małe jajo do pęczaku 1 szklanka bulionu grzybowego do pęczaku olej do smażenia pęczaku 1/2 główki białej kapusty garść suszonych podgrzybków 1 szklanka bulionu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kurki? Są prawdziwki, podgrzybki, opieńki. Nawet z rydzami byłby problem. Ale rydze marynowane mam w domu. Jeszcze mam. Postanowiłam dodać do tej kiszonej kapusty rydze. Pewnie, że ich smak jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, opieńkami aż w końcu nadszedł czas na rude rydze! Z racji że było to moje pierwsze polowanie na rydze, musiałam wyrobić sobie na ich temat zdanie, skończyło się to przyrządzeniem ich na patelni, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pyza marynuje grzyby

Pyza marynuje grzyby 905

1
{{headerMessage}}
Co roku marynuję dość dużo grzybów bo ok. 200 słoików różnej wielkości - czasami mniej czasami więcej - to zależy od tego ile nazbieram. Do marynaty trafiają u mnie bardzo różne gatunki, te dobrze i Zobacz więcej
trzy posiłki
trzy posiłki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzy Posiłki Dziennie
Z Gruzji

Z Gruzji 371

0
{{headerMessage}}
gruzińskie słodycze- tklapi ტყლაპი, płachty w wysuszonego soku owocowego, kwaśne ze śliwek ałyczy (tkemali) lub słodkie z morwy, moreli, brzoskwiń albo innych owoców. Te smakowały trochę jak chipsy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zup i dań na ciepło, które zwłaszcza jesienią powinniśmy spożywać częściej. Znajdziemy m. in. przepisy na zupę brokułową z kurkami, zupę cebulową z kaszą jaglaną, zupę z białej fasoli i maślaków, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ktoś dysponuje), opieńki, gołąbki, maślaki, rydze, kozaki i wszystkie jadalne, które znajdziecie w lesie lub na targu. Najważniejsze by grzybów było ok. 500g, by ich smak, był wyrazisty i intensywny. Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Golonka w kapuście

Golonka w kapuście 133

0
{{headerMessage}}
ZAPIEKANE W BUŁCE 13 marca 2015 ZAPIEKANKI Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem 16 lutego 2014 ZAPIEKANKI Ziemniaczane gniazdka z indykiem i warzywami 19 listopada 2013 ZAPIEKANKI Pulpeciki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(jeśli ktoś dysponuje), opieńki, gołąbki, maślaki, rydze, kozaki i wszystkie jadalne, które znajdziecie w lesie lub na targu. Najważniejsze by grzybów było ok. 500g, by ich smak, był wyrazisty i Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Golonka w kapuście

Golonka w kapuście 37

0
{{headerMessage}}
BAJGIEL 7 marca 2016 Ciasta drożdżowe DROŻDŻOWE „RÓŻYCZKI” Z SEREM 29 czerwca 2015 Ciasta drożdżowe MIKOŁAJ Z CIASTA DROŻDŻOWEGO 8 grudnia 2014 Ciasta ucierane CIASTO Z RABARBAREM 28 kwietnia 2016 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dynią i maślakami autorka: e-marta | blog: zagraj-w-zielone.blogspot.com/ zupa krem z białych warzyw i smażone podgrzybki autorka: e-marta | blog: zagraj-w-zielone.blogspot.com/ marynowane maślaki + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyrządzoną z wody, octu i przypraw. Marynować można wszystkie grzyby, jednak zaleca się sztuki małe w całości lub tylko kapelusze. Choć najczęściej marynuje się borowiki, gąski, rydze, maślaki, Zobacz więcej