opieńki solanka

rydze, maślaki, opieńki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki…co kto lubi. Kurek do solenia nie kroję, gdyż one się kurczą, z dwóch łubianek (na zdjęciu poniżej) po obgotowaniu i pasteryzacji wyszło tylko Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pyza marynuje grzyby

Pyza marynuje grzyby 898

1
10% 2 - 4 szkl. filtrowanej wody, to zależy od tego jak kwaśne marynaty lubicie 3 - 4 liście laurowe kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren gorczycy 4 łyżki cukru 1 łyżka soli Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Kiszone gąski

Kiszone gąski 1102

1
wyjatkowo delikatnym grzybowym smaku. Biją na głowę rydze, kurki i opieńki. A nawet borowiki. Owocniki do kiszenia powinny byc świeże, zdrowe, najlepiej młode. Bez śladów penetracji przez ślimaki i Zobacz więcej