opieńki w pomidorach

luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Gulasz grzybowy

Gulasz grzybowy 584

0
400 g grzybów (u mnie opieńki) 200 g mięsa mielonego 500 ml bulionu wołowo drobiowego 1 cebula 2 ząbki czosnki 2 marchewki 1 papryka 2 pomidory sól pieprz oregano bazylia listek laurowy ziele Zobacz więcej
na kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka tarta do panierowania na sos; 200 g Zobacz więcej
Kolejny fajny Fast Food tym razemwykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam jewykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzochrupiąco - po prostu Zobacz więcej
Szybki i bardzo smakowity obiad . Alpejskie kiełbaski są kiełbaskami z białej parzonej kiełbasy i wystarczy je opiec na grillu i są smakowite. Zapraszam na pyszne danie. Składniki: 500 g kiełbasek Zobacz więcej
Mniami dzisiaj bardzo sycący obiad bezmięsny. Takie obiady są bardzo rzadko w moim domu, a szkoda, bo na prawdę jest pyszny. Oczywiście można taki gulasz przygotować na wołowince jednak taka wersja Zobacz więcej
- chyba Dąbrowicką ale nie pamiętam dokładnie i smakuje po suszeniu wybornie. Pewnie ususzę jeszcze opieńki jak będzie na nie pora, a także gruszki i pomyślę co jeszcze. No to co? Suszymy? Zobacz więcej
w mig. A z pomocą kogoś kto jest w domu, to już nawet nie zajmnie ci to w ogóle ani minuty (pod warunkiem, że ta osoba zrobi wszystko za ciebie). :) Tak, więc bez przepisu. Bo chyba każdy potrafi Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
GULASZ JESIENNY

GULASZ JESIENNY 120

0
czerwona 2 garści grzybów - u mnie świeże prosto z lasu opieńki miodowe (na szczęście Adam się zna na grzybach, zawsze można coś w lesie znaleźć) 2 łyżki kaparów garść rodzynek łyżeczka octu Zobacz więcej
. Dodać mięso i jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. sos: w rondelkuprzyrumienićna maśle cebulkę. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną. Powoli wlewać doprzyrumienionejcebulki mieszając ciągle , Zobacz więcej
g gąski szarej duszonej w maśle - miałam zapas w słoiku 2 łyżki ziela kocanki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 5 ziaren jałowca zmiażdżone 2 łyżki suszu z pomidorów 2 Zobacz więcej
farsz z opieniek, który robiłam na jesień. Rozmroziłam, wrzuciłam na cebulkę i już miałam gotowe:). Klik Bakłażan wycieramy ręcznikiem papierowym i opiekamy z każdej strony na patelni. Dajemy nie za Zobacz więcej
pomidorów i mozzarelli) Farsz grzybowy: 500g.ugotowanych grzybów leśnych (prawdziwków , podgrzybków , maślaków , opieniek) mogą być mrożone. 1 łyżka czosnku granulowanego 4 ugotowane w całości małe Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Grzybowe śledzie

Grzybowe śledzie 118

0
piwniczne już się skończyły. Stanęło więc na grzybkach i orzechach włoskich. Matiasy z pastą grzybową i orzechami włoskimi Składniki: 8 płatów śledzi matiasów (ok. 700-750 gram) 2 średnie cebule Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Schab w warzywach

Schab w warzywach 113

1
paprykę. Smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę, mieszamy i przyprawiamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy warstwę warzyw, na niej układamy schab, nakładamy warstwę warzyw, ponownie schab i Zobacz więcej
grzyby w pomidorach W ostatnich dniach trochę popadało. A po deszczu wiadomo, można się wybrać do lasu na grzyby. Tak też zrobiłem i dlatego dziś mogę zaprezentować przepis na grzyby w pysznym Zobacz więcej
Mam nadzieję , że uda mi się jeszcze przynajmniej raz wybrać na grzyby. Na stanie 7 słoiczków marynowanych podgrzybków, zajączków, maślaków i opieniek oraz słój suszonych prawdziwków i podgrzybków. Zobacz więcej
ciasto. Następnie układać ulubione składniki. W moim przypadku były to w kolejności: podduszone opieńki, ser żółty mieszany,szynka, pomidor, ogórek kiszony, papryka konserwowa i czerwona cebula. Zobacz więcej
, opieńki, kolczaki, kurki i kanie. Nie przepadam za czyszczeniem i obieraniem grzybów, ale mogę je jeść pod każdą postacią. Koźlarze popularnie nazywane kozakami lub koźlakami należą do rodziny Zobacz więcej
i wieszaliśmy pod dachem, aby powoli ususzyły się na słońcu. To właśnie one królowały kilka miesięcy później na naszym wigilijnym stole . Kurki szły do sosu, kominki do pierogów, opieńki do Zobacz więcej
się na tym, że nie mieliśmy już gdzie tych zebranych grzybów wkładać. Wieczór minął na rodzinnym obieraniu grzybów. I deklarowaniem, że już w tym sezonie nie wchodzimy do lasu, bo nie mamy gdzie tego Zobacz więcej