oscypek jak jesc

Oczywiście, tytuł jest nieco zadziorny, bowiem nie istnieje jeden wzorzec diety dla każdego. Idealny, właściwy sposób żywienia. Mówi się, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Z drugiej Zobacz więcej
Wielokrotnie udowadniałam, że zdrowa kuchnia wcale nie wiąże się z wyrzeczeniami i jałowymi daniami. Mimo to niektórym wciąż ciężko utrzymać wprowadzone nawyki. Wbrew temu co się uważa – najtrudniej Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
5 praktycznych rad jak jeść mniej

5 praktycznych rad jak jeść mniej 66

Włoska mozzarella, 3 rodzaje pomidorów, bazylia, dobra oliwa i sól himalajska...fot. D.Szymborska Na szybko, stojąc przy blacie kuchennym, przed telewizorem z opakowani, w aucie czekając na zmianę Zobacz więcej
jak zrobić labneh i z czym go jeść? - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ KONTAKT Szuklaj w: Menu Zobacz więcej
Tofu to produkt, który budzi wiele kontrowersji. Niektórzy odrzucają go ze względu na fakt, że robi się go z soi. Inni jedzą go prawie codziennie jako substytut mięsa i nabiału. Czy warto? Czy tofu Zobacz więcej
Plantan zwany również platanem lub bananem warzywnym na pierwszy rzut oka przypomina banan owocowy. Plantanysą jednak intensywnie zielone i o wiele większe. Duże sztuki osiągają nawet 40 cm długości. Zobacz więcej
Czasem czujemy się ociężali, ospali i zmęczeni. Powodem tego stanu rzeczy często jest przepracowanie, brak aktywności fizycznej, snu, ale również dieta obfitująca w zbyt małą ilość witamin i Zobacz więcej
SAME CUDA Wiemy że żyjemy w takiej szerokości geograficznej która w okresie letnim daje nam wiele radości kulinarnych na które czekamy nieraz cały rok . Wiele cudownych bardzo zdrowych warzyw i owoców Zobacz więcej
Ostatnio dodałamwpis na temat past do chleba (zerknij na zdrowe pasty do kanapek) i od razu pojawiły się pytania o chleb. Wcale się nie dziwię. Pytanie o chleb było pierwszym, które zagościłow mojej Zobacz więcej
W Polsce homary jada się od wielkiego dzwonu. Nie ma tradycji jadania go w domowym zaciszu. Najczęściej jadany jest w restauracji, często także podczas wyjazdów wakacyjnych. Czy to restauracja, czy to Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej
Owoce i warzywa sezonowe - jak jeść bardziej sezonowo zimą? Facebook Instagram Ugotowane Pozamiatane Toggle Navigation O mnie/Kontakt Ugotowane Sylwester i Karnawał Sałatki Comfort Food Mięsny jeż Zobacz więcej
Szpinakowe crepes z twarożkiem to tanie śniadanie lub kolacja. Wiadomo jak to w styczniu. Wszyscy zaciskają pasa! Można również zaoszczędzić na jedzeniu, a przy tym jeść smacznie i zdrowo. Szpinakowe Zobacz więcej
Ostatnio modne stało się słowo SuperFoods, czyli superjedzenie, superprodukt, czy superżywność. Chodzi mniej więcej o to, że produkty, które należą do grupy SuperFoods są nieprzetworzone i cechują się Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak jeść chinkali?

Jak jeść chinkali? 116

Pierożki a bardziej sakiewki wielkości małej pięści, wypełnione bulionem i kulką mięsną fot. D.Szymborska Wiem to powiem. To specjalne gruzińskie pierożki. Ich magiczność i wyjątkowość polega na tym, Zobacz więcej
Płatki owsiane są najczęstszym bywalcem w mojej śniadaniowej kuchni. Ale to nie jedyne płatki zbożowe, które warto jeść. Przygotowałam dla Was zestawienie naturalnych płatków dostępnych w polskich Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
OSCYPEK

OSCYPEK 60

OSCYPEK To ręcznie robiony, wędzony owczy ser wytwarzany na Podhalu od maja do września z mleka owiec rasy Polska Owca Górska (czasem z niewielką, nie przekraczającą 40% domieszką mleka krowiego od Zobacz więcej
Kiedy zbliżają się ferie, wakacje czy urlopy to wszyscy się cieszymy, czyż nie? Jest jednak pewna grupa osób, dla których to wielkie wyzwanie jeść na wyjeździe. O kimmowa? O weganach, o osobach na Zobacz więcej
Rośliny strączkowe to składnik diety, który często pojawiał się w kuchninaszych babć i prababć. W ostatnich dziesięcioleciach produkty te zostały zapomniane. Dlaczego? Czy to duża strata? Czy Zobacz więcej
Dostałam od sąsiadów z rajskiego siedliska trochę więcej mleka, postanowiłam więc zrobić oscypki kozie. Lubicie oscypki? Bo my bardzo lubimy, a że na razie nie mamy wędzarni, to z apetytem zjadamy „ Zobacz więcej