ossobuco

ZOBACZ TAKŻE:

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ossobuco to jedno z mięsnych włoskich dań. Pochodzi z Lombardii, a najsłynniejsza wersja to ossobuco alla Milanese czyli z Mediolanu. … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Babeczka_piecze
Babeczka_piecze Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Babeczka piecze
Ossobuco

Ossobuco 170

0
Ossobuco, czyli kość z dziurą, tradycyjne Włoskie danie. Przepis pochodzi z książki Michel'a Moran "Moje smaki", którą można wygrać w konkursie. Danie wymaga trochę pracy, ale opłacą się poświęcić mu Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Ossobuco

Ossobuco 182

0
Ossobuco to włoska potrawa pochodząca z Mediolanu. Dosłownie oznacza „kość z dziurą”, ponieważ przyrządza się ją z giczy(czyli pręgi) cielęcej, aczkolwiek gicz z młodej wołowiny również jest Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
OSSOBUCO

OSSOBUCO 89

3
Ossobuco, czyli włoska potrawa, której nazwa oznacza "kość z dziurką". Ale nie kość jest tu najważniejsza, tylko mięso, które jest soczyste, kleiste, pyszne. Sos pomidorowo-porowy z tego dania Zobacz więcej
Ossobuco, znaczy po prostu "kość z dziurką". Nazwa bardzo pasująca, bo to jedyne co zostaje na talerzu ;) To jedna z najbardziej znanych włoskich potraw, zaraz po makaronach i pizzy oczywiście. Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
ossobuco

ossobuco 19

2
ossobuco | Eleonora Trojan Przejdź do treści Formularz wyszukiwania Szukaj Blog kulinarny Książka kucharska Eleonora Trojan Sklep autorski O mnie Kontakt Książka kucharska - ossobuco OSSOBUCO Zobacz więcej
Cielęcina to świetne chude mięso o bogatych walorach odżywczych. Oprócz multum białka znajdziemy w nim zestaw witamin z grupy B oraz cynk i żelazo. Sama konsystencja mięsa jest krucha a zarazem Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Ossobuco alla bourguignon

Ossobuco alla bourguignon 225

0
tak późno wpadłem na pomysł żeby ossobuco przyrządzić właśnie w ten sposób. Nie muszę chyba nawet zbytnio tego zestawu zachwalać, składniki mówią same za siebie:) Ale jeśli ktoś nie miał jeszcze do Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese 92

0
Przede wszystkim rozpocznę od wyjaśnienia wszystkich nazw. Ossobuco dosłownie z języka włoskiego oznacza "kość z dziurą". Dokładnie znajduje się ona pośrodku uda i zawiera w sobie szpik kostny, Zobacz więcej
Dłuższy czas temu kupiłem gicze cielęce. Chciałem zrobić ossobuco i długo woziłem się z tym zamiarem. Jednak ze względu albo na brak chęci/weny albona długi czas duszenia nie było jak tego zrobić. Zobacz więcej
Ossobuco to oryginalna potrawa o włoskich korzeniach, która zaczyna zadamawiać się nad Wisłą. Coraz częściej na polskich stołach gości gicz cielęca lub wołowa, przyrządzana zgodnie z recepturami Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Ossobuco

Ossobuco 57

2
Pierwszy raz zrobiłam to danie. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ładnie pociętej giczy cielęcej. Polubiłam je. Wkładam do piekarnika i 1,5 godziny mam wolne. Obiad robi się sam. gicz cielęca 1 kg Zobacz więcej
Plastry giczy cielęcej z kością duszone w białym winie z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Dziś zgodnie z zapowiedzią ossobuco, czyli wywodzący się z Lombardii genialny przepis na duszoną w białym Zobacz więcej
choćby Santa Maria delle Grazie ze słynnym freskiem Leonarda da Vinci " Ostatnia wieczerza ". Piękne miasto. Dzisiaj jedno z najsłynniejszych dań włoskich. Pochodzące właśnie z Mediolanu ossobuco Zobacz więcej
Ossobuco to jedno z tych dań, które na myśl przywodzi upalne wakacje górzystej w Lombardii. Najbardziej znaną wersją tego dania z giczy cielęcej jest ossobuco alla Milanese, czyli plastrów giczy Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Ossobuco to plaster giczy cielęcej lub wołowej, zawierającej w środku kość wypełnioną szpikiem. To właśnie ta kość i szpik w dużej mierze wzbogacają smak samego mięsa jak i potrawy z niego zrobionej. Zobacz więcej
Ostatnio miałam możliwość wypróbować nowy produkt Biedronki –Ossobuco- jest to gotowana goleń wołowa z kością marki Sokołów. Co ważne została ona przygotowanatechniką Slow Cooking, która polega na Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: