ostra papryka kiszona

2 kg ostrej papryki 3 łyżki soli kamiennej niejodowanej 5 ząbków czosnku oregano tymianek rozmaryn ziele angielski kminek 1/2 szk octu 1 łyżka cukru Przepis autorski, jedyny w swoim rodzaju! Dobór Zobacz więcej
Katarzyna Michoń
Katarzyna Michoń Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Swojskie jedzonko
Ostra papryka na zimę

Ostra papryka na zimę 804

Co roku robię taką specjalnie dla mojego męża-bo on ją uwielbia do wszystkiego. Coś dla prawdziwych twardzieli,lub osób które lubią pikantny smak. Można ją również wykorzystać do doprawiania na ostro Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Słodko-kwaśna ostra papryka

Słodko-kwaśna ostra papryka 557

Słodko-kwaśna ostra papryka do kanapek, hamburgerów, hot dogów lub jako prosty dodatek do potraw według amerykańskiego przepisu. Zobacz więcej
Kiszone papryki, to moje ostatnie odkrycie kulinarne. Dotąd kupowałam takie papryki w warzywniaku, były kiszone w całości i faszerowane kapustą. Jednak niezbyt mi smakowały. Kiszone papryki zrobiłam Zobacz więcej
Przepis na keczup z cukinii i ostrej papryki - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Uszaki bzowe kiszone z papryką

Uszaki bzowe kiszone z papryką 54

Jadłam już kiedyś kiszone uszaki bzowe i przyznam, że byłam mocno rozczarowana smakiem. Były mało kwaskowe i bez smaku. Bo ucho bzowe samo w sobie smaku ma niewiele, żeby nie powiedzieć wcale. To Zobacz więcej
Składniki: 5 filetów śledziowych 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 5 szalotek 1 pęczek koperku 4 łyżki octu jabłkowego 10 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego w proszku 1 szklanka Zobacz więcej
Kiszona papryka to moja miłość od dwóch sezonów. Nie wiem czy też tak macie, że na przełomie zimy i wiosny wzrasta u Was apetyt na kiszonki..., bo u mnie strasznie. Tak za mną chodzi kwaśny smak, że Zobacz więcej
Papryka faszerowana z mięsem mielonym, ryżem z dodatkiem ostrego ketchupu. Składniki: 500 g mięsa mielonego 3 woreczki ryżu (po 100 g) 2 cebule 12 czerwonych papryk 200 g żółtego sera ostry ketchup Zobacz więcej
Świeża kiszona papryka także powstała w ramach przygotowań do Zlotu Zielarskiego, który zbliża się wielkimi krokami. Mam wprawdzie zeszłoroczną kiszoną paprykę, którą z powodzeniem przechowuję w Zobacz więcej
Pyszna surówka z kiszonej kapusty do obiadu. :).Oprócz kapusty kiszonej i marchewki dodałam czerwoną paprykę.Surówka wyszła pyszna :). SKŁADNIKI 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka mała papryka Zobacz więcej
Składniki: 1 cebula pokrojona w piórka 50 g masła 3 papryki pokrojone w paski /zielona, żółta, czerwona, ok. 400 g bez gniazd nasiennych/ 350 g odsączonej kiszonej kapusty 200 g passaty pomidorowej Zobacz więcej
Krucha kapusta kiszona okraszona olejem lnianym z chrupiącą czerwoną papryką i rzeżuchą ,czy jest coś smaczniejszego?Potężną dawką witamin i minerałów. 30 dag.kiszonej kapusty 1 marchewka 1 czerwona Zobacz więcej
Uwielbiam kapustę w szczególności kiszoną, mogłabym ją jeść na okrągło. Więc dziś zapraszam Wasna pyszny i szybkidodatek do obiadu z kapusty kiszonej i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka Zobacz więcej
domeknachabrowej
domeknachabrowej Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domek na Chabrowej
Dynia ostra

Dynia ostra 444

Witam! Następny przepis na dyniowy smakołyk ze słoika. Tym razem na ostro, dla tych co lubią pikantne pikle. Jak dla mnie jest to najlepszy przepis. Mój mąż nazwał ją "diabelska dynia". Polecam. Zobacz więcej
KOLORgotowania
KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorgotowania.pl
Papryka

Papryka 153

Papryka jest kolejnym sezonowym warzywem w Polsce. Warto z niego korzystać i dodawać do wszystkich potraw, które robicie. Papryka na szczęście pasuje zarówno do drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Zobacz więcej
kata.pietrzak
kata.pietrzak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plakatuffka
Ostra zupa paprykowo-pomidorowa

Ostra zupa paprykowo-pomidorowa 17

21Uwielbiam tradycyjną gęstą i aromatyczną pomidorówkę z makaronem. Tym razem jednak miałam ochotę na małą odmianę. Zrobiłam szybki przegląd spiżarni i obok słoiczków z przecierem pomidorowym Zobacz więcej
Czosnek można marynować cały rok i wykorzystywać go na bieżąco. Jest to świetny dodatek do sałatek czy mięsnych sosów. Jako samodzielna przekąska też się sprawdza, jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki. Zobacz więcej
Langustynki na ostrej papryce Homarzec, nerczan - czy te nazwy coś Wam mówią? Wyczytałam na wiki, że to fachowe określenie langustynki, czyli skorupiaka o pysznym, delikatnym mięsie (jadalne jest Zobacz więcej
No właśnie... :) jadł ktoś kiedyś kiszoną paprykę? ja nigdy wcześniej nie słyszałam o tym, że oprócz zalewy z octu, paprykę można również kisić, a zaskoczyła mnie tym moja mama:) Przekazuję zatem Wam, Zobacz więcej