ostra papryka na zime

{{headerMessage}}
zaczna pojawiać się szumowiny, które odławiamy. Dynie kroimy w kostkę, resztę możemy np zamrozić na zime. Gdy szumowiny z rosołku sa juz odłowione wrzucamy do niego opalone nad kuchenka cebulki. Taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Teraz ,kiedy soczystych i pysznych pomidorow jest najwiecej ,trzeba zrobic zapasy na zime .Pomidory bez skory w solance ,sos z ziolami w sloikach ... Oczywiscie nie moglem oprzec sie sosowi i zrobilem Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny 207

2
{{headerMessage}}
łyżki mąki ziemniaczanej Papryczki kupiłam na targu i podsuszyłam zeby byl zapas na zime ;) Papryczki przekroiłam i z ok 5 wyjelam pestki, żeby sos nie był aż tak ostry, im wiecej pestek tym ostrzej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kubek jogurtu naturalnego (polecam grecki) kilka listkow miety Dodatki dososu słonego: sol, pieprz do wyboru: słodka lub ostra papryka, ulubioneziola kumin curry Dodatki do sosu słodkiego: cukier Zobacz więcej
{{headerMessage}}
KISZONE WARZYWA - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... KISZONE WARZYWA (16.10.2015)CHUTNEY BRZOSKWINIOWY (06.09.2015)LETNIA Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Schab dojrzewający

Schab dojrzewający 1114

0
{{headerMessage}}
Schab dojrzewający | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Categorized | Dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupy są i powinny być inne w zależności od pory roku. W upalne dni, kiedyapetyt jest zdecydowanie mniejszy spokojnie mogą nam zastąpić syty obiad, w zime natomiast – ach, czy jest coś bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papryka autorka: dariad | blog: Magiczna kuchnia Darii Papryka marynowana autorka: Ewa - w mojej kuchni | blog: w mojej kuchni Sos paprykowy autorka: sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty Zobacz więcej
Mariannna
Mariannna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coutellerie
Sznycel, kimchi i kobiety

Sznycel, kimchi i kobiety 35

0
{{headerMessage}}
Aleksandra Barona z maślanką i wędzoną papryką 4-6 porcji 3-4 twarde, kwaśne jabłka (najlepiej szare renety) 200 ml maślanki cukier (opcjonalnie, nie dodałam) Na kruszonkę: 100 g masła 100 g mąki Zobacz więcej