ostre rogaliki

Szybko i pysznie! Wspaniała domowa alternatywa dla śniadania w fast-food'ach :-) 1 rogalik croissant 1 jajko szczypiorek cienki 1 łyżeczka masła 2 plastry boczku Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy Zobacz więcej
Pizza na cienkim cieście (do przepisu kieruję tu, bardzo go lubię: przepis bardzo wygodny, ciasto leżakuje w nocy, jest elastyczne i nie potrzebuje wiele dodatkowej mąki czy oliwy do rozciągania) z Zobacz więcej
Fajna odmiana dla wielbicieli tradycyjnychrogalików francuskich. Można je potraktować jako przystawkę lub pożywne śniadanie. Składniki: 150g szynki (może być konserwowa) około 50g ogórków Zobacz więcej
Brokuły gotujemy do miękkości, po przestudzeniu drobno kroimy każdą różyczkę. Dodajemy posiekane orzechy włoskie, keczup i całości przyprawiamy. Można dodać świeże chili, ale to dla tych, co lubią Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki Renatki Składniki : 4 szklanki mąki 2 jajka i 1 żółtko 1 masło - 250 dag 3 łyżki śmietany 10 dag drożdży 3 łyżki cukru , odrobina soli marmolada na nadzienie , cukier puder Zobacz więcej
Uwielbiam ciasto francuskie. Gdy miałam więcej czasu zawsze przygotowywałam je własnoręcznie z rodzinnego przepisu, ale ostatnio kupuję gotowe. Jest również bardzo smaczne. Dziś postanowiłam zrobić Zobacz więcej
Od dawna chodziły za mną rogaliki z nadzieniem... I oto są. Smaczne i kruche. Waniliowy smak zawdzięczają dwóm składnikom - cukrowi z prawdziwą waniliąoraz serkowi homogenizowanemu o smaku waniliowym. Zobacz więcej
Szybka zupa krem z kukurydzy. Słodko-ostra, sycąca, szybka do przygotowania zupa. W sam raz na jesienne, chłodne dni. Składniki: 2 puszki kukurydzy korzeń pietruszki 2 małe marchewki ćwiartka Zobacz więcej
Szybka zupa krem z kukurydzy. Słodko-ostra, sycąca, szybka do przygotowania zupa. W sam raz na jesienne, chłodne dni. Składniki: 2 puszki kukurydzy korzeń pietruszki 2 małe marchewki ćwiartka Zobacz więcej
Dziś coś dla wielbicieli sałatek ziemniaczanych Sałatka ziemniaczana z bekonem. Składniki: 1 kg ziemniaków sól szklanka bulionu łyżka ostrej musztardy 3 łyżki białego octu balsamicznego 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
Konkurs z marką Kikkoman i TABASCO Kochani, chciałabym Was dziś zaprosić do udziału w prostym konkursie.Dla zwycięzców mam trzy, bardzo fajne zestawy produktówKikkoman i TABASCO. W każdym zestawie Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Passionfruit
Rogaliki z różą

Rogaliki z różą 44

1
Rogaliki z różą to uroczy drobiazg, w sam raz do kawy. Ich przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka chwil, za to efekt będzie pyszny. - 1 opakowanie ciasta do croissantów / słodkiego ciasta Zobacz więcej
W poprzednim poście podałam Wam przepis na szybkie ciasto francuskie, dzisiaj mam prosty pomysł na rogaliki. Wystarczy pociąć ciasto, zawinąć w nie czekoladę i gotowe :)Idealne gdy nie mamy czasu na Zobacz więcej
rogalikach. Ze stołu znika oczywiście szybciej niż się robi, na pewno powtórzę nie raz. Składniki (ok. 16 sztuk) pół szklanki śmietany 18% (kwaśna) Nadzienie: Do śmietany dodać łyżkę cukru i drożdże. Zobacz więcej
Mój debiut z tym przepisem. Aż dziwne, bo zalegał wiele lat w zeszycie Mamy :) Trafiłam na niego przypadkowo i postanowiłam zrobić. Zwłaszcza, że słyszałam o tych rogalikach już jakiś czas temu. Robi Zobacz więcej
Kocham drożdżowe wypieki. Mięciutkie, nie za słodkie, rozpływające się w ustach. Mam to po mamie. Ona również jest wielką fanką tych wypieków. I to właśnie ona chciała, żebym coś upiekła. Najlepiej Zobacz więcej
Wspominałam już nie jeden raz, że uwielbiam rukolę. Jej gorzko ostry smak idealnie dla mnie przeplata się z innymi w połączenie, które nigdy nie jest ani nudne, ani mdłe. Tak więc dzisiaj przedstawiam Zobacz więcej
w smaku rogalikipasują do wszystkiego. Naprawdę zwyczajne, powszednie. Pyszne. ROGALE ZWYCZAJNE (przepis z Pracowni Wypieków) na 6 dużych rogali 400 g mąki pszennej (dowolnej) 20 g drożdży świeżych Zobacz więcej
anja
anja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Warsztat smaku
Rogale z serem

Rogale z serem 142

0
na 10 min. W miscemieszamy mąkę isól, wlewamy drożdże, oliwę i stopniowo dolewając wodę wyrabiamy gładkieelastyczne ciasto. Odstawiamy na około godzinę do podwojeni objętości. Po tym czasie wykładamy Zobacz więcej