ostrobok smażony

, pieczony pstrag z boczkiem Składniki: ryba: ostrobok ( aleksandryjski) około 50 ml oliwy z oliwek sól morska pieprz suszony tymianek chipsy: ziemniaki olej/oliwa sól lub inne przyprawy Zobacz więcej
oliwy. Przygotowaną marynatą zalej kawałki ryby i odstaw co najmniej na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Przed smażeniem wyjmij rybę z lodówki, by nieco się ogrzała. Dzięki temu równomiernie się Zobacz więcej
przepis z ich wykorzystaniem. Do tego rodzaju potrawy wybieram małe rybki, których nie tylko nie trzeba kroić, ale też szybko się smażą i przechodzą smakiem zalewy. Świetnie też prezentują się w Zobacz więcej
, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. Czy trzeba czegoś więcej? Składniki: (4 porcje) 4 filety z dorsza (ok 600g) 100g wędzonego boczku w plastrach 2 ząnki czosnku 1 szalotka 1 łyżeczka Zobacz więcej
do kategorii tzw ryb błękitnych (obok między innymi anchois, makreli, szproty i ostroboka) rozpowszechnionych w basenie Morza Śródziemnego. Powinny być przygotowane nie więcej niż osiem godzin od Zobacz więcej
gutfut
gutfut Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GUTFUT
Risotto z pęczaku z dorszem

Risotto z pęczaku z dorszem 219

0
, zdziwić by się można, jakie to świetne wyroby! Zapuszkowane są całe ryby, w olejach i oliwach najwyższej jakości, z przyprawami, ziołami… puszki są wypełniane ręcznie a nie maszynowo. Szczególnie Zobacz więcej
otrzymaliśmy Ceviche z łososia z awokado. Sok z cytryny + sok z limonki, czosnek, cebula szalotka, kolendra (nie za bardzo rozdrobiona) oraz łosoś. Marynować 6 – 12 godzin (co 2 godziny mieszając). Zobacz więcej
w sprzedaży czereśni i awokado. Również wiele innych owoców kupowanych w naszych sklepach zimą pochodzi z Chile. Długa linia brzegowa oraz czyste wody powodują że Chile jest potęgą w rybołówstwie, Zobacz więcej
, bogate i tłuste. Jak przygotować tradycyjne japońskie śniadanie? Mimo, że wydaje się, że zawiera ono z bardzo wiele komponentów można je uprościć właczjac jedno danie z następujacych kategorii: 1) Zobacz więcej