Przepis na otarta skórka z cytryny

Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Moja nowa książka Make Cooking Easier > Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na słodko > ,,W Zobacz więcej
Startą skórkę z cytryny możemy łatwo przechowywać nawet przez kilka tygodni mieszając ją dokładnie z cukrem i wsypując do czystego słoika. Słoik szczelnie zamykamy nowym wieczkiem i wkładamy go do Zobacz więcej
"I've been holding out so long I've been sleeping all alone Lord I miss you I've been hanging on the phone I've been sleeping all alone I want to kiss you" The Rolling Stones,Miss You Zobacz więcej
Jak podkręcić stary dobry koktajl z mango? Dodając skórkę z cytryny i jeszcze więcej kardamonu. Składniki: 2 małe mango lub 300 ml pulpy z mango 150 ml jogurtu naturalnego 100 ml mleka płaska łyżeczka Zobacz więcej
Będę z Wami szczera. Kupiłam spirulinę, bo byłam zachwycona kolorami koktajlów z jej użyciem. O jej właściwościach wiedziałam tyle, że jest bardzo zdrowa. No, obszerna wiedza, przyznacie. W każdym Zobacz więcej
Prosty, ale za to cudownie cytrynowy. Chyba najlepszy jaki ostatnio jadłam... 2 filety z pstrąga ze skórką sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny pieprz cytrynowy sól Filety z pstrąga po Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na obiad > Zobacz więcej
Dziś na blogu czysto męska sprawa, bo chrzan jest uwielbiany głównie przez mojego męża i głównie on się nim delektuje. Powiedzieć, że jest miłośnikiem chrzanu, to mało - jest prawie fanatykiem - bo Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo proste w przygotowaniu danie z ryżu - risotto z groszkiem. Dodatek mięty i skórki z cytryny czyni danie ciekawym w smaku, ożywia je i dodajeświeżości, a przy tym smakuje rewelacyjnie. Zobacz więcej
Babki, babeczki, mazurki, ciasteczka... Oznaczają jedno - rozpoczyna się okres przygotowań do świąt wielkanocnych. Kukurydziane babeczki są moją pierwszą propozycją na "małe co nieco" do ulubionej Zobacz więcej
Marcepan... ta wyjątkowa i uwielbiana masa to nic innego jak połączenie migdałów i cukru... Używana głównie do robienia pralinek, ozdób na tory, bądź do pokrycia czy przełożenia ciast. Może być Zobacz więcej
Marcepan... ta wyjątkowa i uwielbiana masa to nic innego jak połączenie migdałów i cukru... Używana głównie do robienia pralinek, ozdób na tory, bądź do pokrycia czy przełożenia ciast. Może być Zobacz więcej
Przepis znalazłam na bloguhttp://sweet-art-sweet.blogspot.com/. Robiłam je nie pierwszy raz i zawsze wychodzą pyszne:) Cała rodzina się nimi zajada:) Świetny pomysł na zbliżające się święta, ale nie Zobacz więcej
Składniki na ok. 26-28 sztuk: 80 g zmiksowanych płatków owsianych 180 g mąki pszennej 3 łyżki zmielonych liści zielonej herbaty (u mnie z 5 torebek herbaty Teekanne) 100 g miękkiego masła otarta Zobacz więcej
Od kwietnia aż do czerwca (albo niestety jedynie do czerwca) możemy cieszyć się delikatnymi i przepysznymi szparagami. Są bardzo zdrowe, niskokaloryczne, choć wciąż mało popularne w naszym kraju. Może Zobacz więcej
Ricotta świetnie sprawdza się nie tylko w wersji na słodko. Włoski ser, jeden z moich ulubionych, podałam wczoraj jako dip, do pierogów ze szpinakiem. Delikatny ser, kremowy, w połączeniu z cytrusową Zobacz więcej
Uwielbiam leniwe, niedzielne poranki, podczas których mogę spokojnie delektować się filiżanką ulubionej kawy i maczać w niej przepyszne biscotti. Biscotti to słodki przysmak ze słonecznej Italii, a Zobacz więcej
Z kilku przepisów na zrobienie cytrynówki ten wydaje się prostym i jednocześnie najtańszym. Drugą zaletą jest to, że nalewką do spożycia nadaje się już po kilku dniach od jej nastawienia. Do Zobacz więcej
Gorąco zachęcam do zrobienia własnej kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej. Jest to świetny dodatek do ciast i deserów,a wykonanie jest banalnie proste bo potrzebujemy jedynie skórki z Zobacz więcej