ottolenghi

Ta pyszna szakszuka kuchni żydowskiej pochodzi z książki Yotana Otolenghi "Jerozolima". Danie aromatyczne, pachnące latem, polecam na śniadanie i na obiad, a może na wczesną kolację? Latem używamy Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Szakszuka Yotama Ottolenghi

Szakszuka Yotama Ottolenghi 65

oj dawno mnie tutaj nie było...ale nie żałuję bo spędziłam naprawdę wspaniały czas na ogrodzie, z którego niestety trzeba było się wyprowadzić. Jak pisałam wcześniej ogród to takie magiczne miejsce, w Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Książkowo, z Ottolenghi

Książkowo, z Ottolenghi 71

W poprzednim książkowym wpisie ‘nie zmieściło się’ kilka widocznych na zdjęciu pozycji, dziś więc kilka słów o dwóch spośród nich (a żeby było bardziej kulinarnie, to pod koniec wpisu zapraszam Zobacz więcej
Crummblle
Crummblle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chili & Tonka
Good morning Monsieur Ottolenghi

Good morning Monsieur Ottolenghi 228

Nie przyznam się ile świeczek zdmuchnęłam wczoraj. Długo musiałabym wymieniać, tak jedną po drugiej. Ok, będę szczera – nie było żadnego tortu, ani żadnych świeczek. Tego dnia nie było również Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Lunch u Yotama Ottolenghi Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Lunch u Yotama Ottolenghi For English scrolldown Marzenia są po to Zobacz więcej
Autor:Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi Tytuł:Jerozolima Liczba stron: 320 Liczba przepisów: 120 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:33 Marzyłam o tej książce odkąd po raz pierwszy zobaczyłam ją na półce Zobacz więcej
World Bread Day 2012: ... » Pieczona dynia, figi, Ottolenghi czwartek, 11 października 2012, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
Bakłażan todla mnie wybitny tłuszczopijca. Kilka lat temu robiłam musakę ido dziś pamiętam te hektolitry oliwy, które bakłażan chłonął bez najmniejszych oporów. Potem poznałam kilka technik, jak Zobacz więcej
Ostatnio krucho u mnie z czasem. Zdjęcia ze Szwecji czekają grzecznie w kolejce do obróbki, kilka historii leży w głowie, czekając na opisanie. Kwietniowe "lubię" już wynotowane w zeszycie, ale Zobacz więcej
Szukasz pięknie wydanej książki kucharskiej? Książka "Jerozolima" autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi z cała pewnością ucieszy każdego miłośnika dobrej kuchni i pięknych zdjęć. Książka w wersji Zobacz więcej
Yotam Ottolenghi, Ramael Scully – Nopi. Piąte dzieło świetnie znanego na całym świecie i popularnego również w Polsce szefa kuchni, tele-kucharza, autora książek kulinarnych i właściciela kilku lokali Zobacz więcej
"Jerusalem" Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi to moja ulubiona książka kucharska. Mogłabym wypróbować wszystkie przepisy, które zawiera. I pewnie bym się nie zawiodła. Polecam Wam dziś 2 z niej Zobacz więcej
Pojawienie się, pod koniec ubiegłego roku polskiego tłumaczenia książki „Yerusalem” Yotama Ottolenghi i Sami Tamimi, było wydarzeniem na rynku książek kulinarnych. Podczytywałam sobie tę książkę po Zobacz więcej
Gdy przeglądałam z ciekawości bestsellery kulinarne na Amazonie w oko wpadła mi książka Plenty More autorstwa Yotam Ottolenghi. Aż ślinka cieknie! Gdy przeglądnęłam dostępne fragmenty od razu poczułam Zobacz więcej
Od dawna już czekała na przetestowanie książka „Jerozolima” - autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi – niezwykłe połączenie kuchni żydowskiej i arabskiej (palestyńskiej). Niezwykłe, bo dla każdego z nich Zobacz więcej
Dziś coś dla miłosników ryb. Ryba bardzo aromatyczna i pełna smaków. Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi /Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, "Jerozolima"/ składniki na 4 duże porcje - 3 Zobacz więcej
Online Users « Londyn jak z książki ... Londyn jak z książki kucharskiej: Ottolenghi czwartek, 21 lutego 2013, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): 2 duże bakłażany sól oliwa do smażenia 1 owoc granatu duża garść liści bazylii opłukanych i osuszonych 3 łyżki orzeszków pinii sos: 1 mały kubek gęstego jogurtu greckiego Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vegazone
Krantz czekoladowy Yotama Ottolenghi

Krantz czekoladowy Yotama Ottolenghi 79

Przepis pochodzi z książki kucharskiej "Jerozolima". Przyznajcie, że ciasto jest tak piękne i malownicze, że trudno mu się oprzeć. Zauroczyło mnie już przy pierwszym wertowaniu tej książki i Zobacz więcej
Któraś z jego książek zawsze jest w pobliżu, leży przy moim łóżku, albo w torbie. Inna zazwyczaj nie wychodzi poza kuchnie, by być blisko miejsc kuchennych zbrodni. Gdyby próbować zdefiniować Zobacz więcej