ottolenghi

World Bread Day 2012: ... » Pieczona dynia, figi, Ottolenghi czwartek, 11 października 2012, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
wcześniej upiekłam sobie CIASTO. Upiekłam i muszę je sobie teraz zjeść, ponieważ A. nie lubi chałwy. Jak można nie lubić chałwy??? W tej paczce od listonosza były trzy książki: Jerusalem, Plenty i Zobacz więcej
bo jak może nie smakować jajo z przepisu Ottolenghi! Ostatnio zresztą u mnie dużo smaków tamtejszej kuchni! Szakszuka według Yotama Ottolenghi z książki Jerozolima Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Książkowo, z Ottolenghi

Książkowo, z Ottolenghi 69

0
W poprzednim książkowym wpisie ‘nie zmieściło się’ kilka widocznych na zdjęciu pozycji, dziś więc kilka słów o dwóch spośród nich (a żeby było bardziej kulinarnie, to pod koniec wpisu zapraszam Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Lunch u Yotama Ottolenghi Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Lunch u Yotama Ottolenghi For English scrolldown Marzenia są po to Zobacz więcej
Szukasz pięknie wydanej książki kucharskiej? Książka "Jerozolima" autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi z cała pewnością ucieszy każdego miłośnika dobrej kuchni i pięknych zdjęć. Książka w wersji Zobacz więcej
wszystkie jej składniki w oddzielnej misce. Podgrzewam tortille, na każdej z nich rozsmarowuję pastę fasolową. Następnie na połowie tortilli rozsmarowuję porcję kwaśnej śmietany. Na śmietanie układam Zobacz więcej
Autor:Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi Tytuł:Jerozolima Liczba stron: 320 Liczba przepisów: 120 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:33 Marzyłam o tej książce odkąd po raz pierwszy zobaczyłam ją na półce Zobacz więcej
tego smaku ugotowanego bakłażana, więc kiedy znalazłam wPlenty More przepis zjego użyciem, niemal odrazu podczas wizyty wchińskiej dzielnicy zaopatrzyłam się wbambusowe koszyczki dogotowania naparze Zobacz więcej
Online Users « Londyn jak z książki ... Londyn jak z książki kucharskiej: Ottolenghi czwartek, 21 lutego 2013, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
cienkie plastry, posól i usmaż partiami na patelni grillowej. Granat przekrój w poprzek i wybierz z niego pestki. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni na złoty kolor. Szafran namocz w 1 łyżce wody, Zobacz więcej
Dziś coś dla miłosników ryb. Ryba bardzo aromatyczna i pełna smaków. Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi /Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, "Jerozolima"/ składniki na 4 duże porcje - 3 Zobacz więcej
Od dawna już czekała na przetestowanie książka „Jerozolima” - autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi – niezwykłe połączenie kuchni żydowskiej i arabskiej (palestyńskiej). Niezwykłe, bo dla każdego z nich Zobacz więcej
"Jerusalem" Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi to moja ulubiona książka kucharska. Mogłabym wypróbować wszystkie przepisy, które zawiera. I pewnie bym się nie zawiodła. Polecam Wam dziś 2 z niej Zobacz więcej
Gdy przeglądałam z ciekawości bestsellery kulinarne na Amazonie w oko wpadła mi książka Plenty More autorstwa Yotam Ottolenghi. Aż ślinka cieknie! Gdy przeglądnęłam dostępne fragmenty od razu poczułam Zobacz więcej
Pojawienie się, pod koniec ubiegłego roku polskiego tłumaczenia książki „Yerusalem” Yotama Ottolenghi i Sami Tamimi, było wydarzeniem na rynku książek kulinarnych. Podczytywałam sobie tę książkę po Zobacz więcej
Yotam Ottolenghi, Ramael Scully – Nopi. Piąte dzieło świetnie znanego na całym świecie i popularnego również w Polsce szefa kuchni, tele-kucharza, autora książek kulinarnych i właściciela kilku lokali Zobacz więcej
składniki sosu. Na talerzu układam upieczonego kalafiora, posypuję go koperkiem i polewam sosem. Uwagi: Przepis na sos do kalafiora pochodzi z "Ottolenghi: the cookbook". Sos świetnie pasuje również Zobacz więcej
pochodzi z książki, która od miesięcynie schodzi z mojego kuchennego parapetu (a musicie wiedzieć, że stoją tu tylko najczęściej używane przeze mnie pozycje): "Jerusalem" Yotama Ottolenghiego. Zobacz więcej
To jedna z najlepszych zup jakie w życiu jadłam. Jest doskonała, świetnie zbalansowane smak buraków – słodkawy, soczewicy i cudownych przypraw – kuminu, cynamonu i kolendry! Od kiedy odkryłam ją u Bei Zobacz więcej