ottolenghi

{{headerMessage}}
World Bread Day 2012: ... » Pieczona dynia, figi, Ottolenghi czwartek, 11 października 2012, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta pyszna szakszuka kuchni żydowskiej pochodzi z książki Yotana Otolenghi "Jerozolima". Danie aromatyczne, pachnące latem, polecam na śniadanie i na obiad, a może na wczesną kolację? Latem używamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wcześniej upiekłam sobie CIASTO. Upiekłam i muszę je sobie teraz zjeść, ponieważ A. nie lubi chałwy. Jak można nie lubić chałwy??? W tej paczce od listonosza były trzy książki: Jerusalem, Plenty i Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Szakszuka Yotama Ottolenghi

Szakszuka Yotama Ottolenghi 51

2
{{headerMessage}}
bo jak może nie smakować jajo z przepisu Ottolenghi! Ostatnio zresztą u mnie dużo smaków tamtejszej kuchni! Szakszuka według Yotama Ottolenghi z książki Jerozolima Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Książkowo, z Ottolenghi

Książkowo, z Ottolenghi 70

0
{{headerMessage}}
W poprzednim książkowym wpisie ‘nie zmieściło się’ kilka widocznych na zdjęciu pozycji, dziś więc kilka słów o dwóch spośród nich (a żeby było bardziej kulinarnie, to pod koniec wpisu zapraszam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nóż i Widelec: Lunch u Yotama Ottolenghi Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Lunch u Yotama Ottolenghi For English scrolldown Marzenia są po to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukasz pięknie wydanej książki kucharskiej? Książka "Jerozolima" autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi z cała pewnością ucieszy każdego miłośnika dobrej kuchni i pięknych zdjęć. Książka w wersji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkie jej składniki w oddzielnej misce. Podgrzewam tortille, na każdej z nich rozsmarowuję pastę fasolową. Następnie na połowie tortilli rozsmarowuję porcję kwaśnej śmietany. Na śmietanie układam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor:Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi Tytuł:Jerozolima Liczba stron: 320 Liczba przepisów: 120 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:33 Marzyłam o tej książce odkąd po raz pierwszy zobaczyłam ją na półce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego smaku ugotowanego bakłażana, więc kiedy znalazłam wPlenty More przepis zjego użyciem, niemal odrazu podczas wizyty wchińskiej dzielnicy zaopatrzyłam się wbambusowe koszyczki dogotowania naparze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Online Users « Londyn jak z książki ... Londyn jak z książki kucharskiej: Ottolenghi czwartek, 21 lutego 2013, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (3 porcje): 2 duże bakłażany sól oliwa do smażenia 1 owoc granatu duża garść liści bazylii opłukanych i osuszonych 3 łyżki orzeszków pinii sos: 1 mały kubek gęstego jogurtu greckiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś coś dla miłosników ryb. Ryba bardzo aromatyczna i pełna smaków. Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi /Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, "Jerozolima"/ składniki na 4 duże porcje - 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna już czekała na przetestowanie książka „Jerozolima” - autorstwa Y. Ottolenghi i S. Tamimi – niezwykłe połączenie kuchni żydowskiej i arabskiej (palestyńskiej). Niezwykłe, bo dla każdego z nich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Jerusalem" Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi to moja ulubiona książka kucharska. Mogłabym wypróbować wszystkie przepisy, które zawiera. I pewnie bym się nie zawiodła. Polecam Wam dziś 2 z niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy przeglądałam z ciekawości bestsellery kulinarne na Amazonie w oko wpadła mi książka Plenty More autorstwa Yotam Ottolenghi. Aż ślinka cieknie! Gdy przeglądnęłam dostępne fragmenty od razu poczułam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
otaczających miasto, rośliną. Tak dosłownie o tym pisze: Zaa`tar - „ostry, ciepły, lekko cierpki, pachnie jak kozi obornik, dym z dalekiego pożaru, spieczona słońcem ziemia i – nie bójmy się tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Yotam Ottolenghi, Ramael Scully – Nopi. Piąte dzieło świetnie znanego na całym świecie i popularnego również w Polsce szefa kuchni, tele-kucharza, autora książek kulinarnych i właściciela kilku lokali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki sosu. Na talerzu układam upieczonego kalafiora, posypuję go koperkiem i polewam sosem. Uwagi: Przepis na sos do kalafiora pochodzi z "Ottolenghi: the cookbook". Sos świetnie pasuje również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pochodzi z książki, która od miesięcynie schodzi z mojego kuchennego parapetu (a musicie wiedzieć, że stoją tu tylko najczęściej używane przeze mnie pozycje): "Jerusalem" Yotama Ottolenghiego. Zobacz więcej