ovomaltine

ZOBACZ TAKŻE:

Właśnie zaczynają się letnie upały, więc cięższe ciasta zupełnie odchodzą w zapomnienie, a te lżejsze zostawiamy na specjalne okazje. Popołudniowe przekąski to teraz głównie zimne owoce i... LODY. W Zobacz więcej
Lusi
Lusi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Meat Me Alive
Bento #1

Bento #1 116

0
Mleczna bułeczka, rolka z filetu z indyka, sera mimolette i świeżej bazylii, śliwka, mała kiść winogron, kilka migdałów i batonik Ovomaltine. Zobacz więcej
Składniki na ok. 15 szt.: – 500 dkg mąki tortowej – 100 ml letniej wody – 2-3 jajka – 100 g cukru – szcz ypta soli – 100 g masła – 20 g świeżych drożdży Nadzienie: – krem czekoladowy np. OVOMALTINE Zobacz więcej
o nazwie Ovomaltine, który czasem sprzedaje się w sklepach i na stoiskach z żywnością z Niemiec. Wprawdzie ma ono dodatek kakao, ale myślę, że taki smak też ładnie się wkomponuje. Chyba, że Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Pączki z Czekoladą

Pączki z Czekoladą 171

0
polecam zrobić z połowy składników. Jeśli jednak zrobicie z całości, to resztę można wstawić do lodówki, żeby stwardniało. Potem z twardej masy ukulać trufelki i obtoczyć je w cukrze pudrze, kakao Zobacz więcej
załapał się cud- mąż. Skończyło się pretensjami, dlaczego tak mało? Lekko ciągutkowe, miękkie, słodkie. Szybkie w wykonaniu. Nieszczególnie pracochłonne. Druga propozycja to Energy cookies. Nazwałam Zobacz więcej
cukrowawrozka
cukrowawrozka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cukrowa Wróżka
Must Eat 2016

Must Eat 2016 126

0
, że słodowe słodycze nie są u nas zbyt popularne, bo myślę, że na brak wielbicieli na pewno by nie narzekały. Jeśli nie Teasers, to ewentualnie bliźniaczy (podobno) Ovomaltine Spread zdj. 5. Ritter Zobacz więcej
smarowidło z chrupiącymi cząstkami w środku. Nie jest to produkt typowo szwajcarski (produkują go Belgowie), ale widzieliśmy go w Szwajcarii na każdym kroku. Można się tylko domyślać, że szwajcarskie Zobacz więcej
smarowidło z chrupiącymi cząstkami w środku. Nie jest to produkt typowo szwajcarski (produkują go Belgowie), ale widzieliśmy go w Szwajcarii na każdym kroku. Można się tylko domyślać, że szwajcarskie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: