owoce z kruszonką na ciepło

Ciasto, które bardzo często wykonuje z różnymi owocami - maliny, jabłka, brzoskwinie, śliwki... Na kruchym cieście wylewam masę na bazie obitych jajek oraz budyniu śmietankowego, w środek wkładam Zobacz więcej
żaroodpornych. Z mąki, cukru i masła zarabiamy kruszonkę, którą posypujemy owoce. Całość zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Doskonale smakuje podawane na ciepło z Zobacz więcej
Składniki: 1/2 słoika prażonych jabłek Reypol 1 słoik drążonych wiśni Stovit Kruszonka 150 g mąki 75 g cukru 70 g margaryny szczypta cynamonu Wykonanie: Jabłka wyłożyć do formy żaroodpornej, na jabłka Zobacz więcej
Crumble, czyli owoce pod kruszonką. Deser wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno. W wersji na gorąco polecam podanie deseru z gałką lodów waniliowych. Minimum wysiłku maksimum smaku. Składniki: Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Crumble z gruszkami

Crumble z gruszkami 79

0
. Pokrojoną gruszkę umieściłam w małych naczyniach żaroodpornych. Oprószyłam kardamonem i brązowym cukrem. 4. Zimne, pokrojone na kawałki, masło wymieszałamrękami z mąką, cukrem pudrem i orzechami. 5. Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
70. piekarniku grzej

70. piekarniku grzej 70

0
Wstaję wcześnie i zagniatam ciasto. Odstawiam do wyrośnięcia, a w międzyczasie myję owoce i przygotowuję kruszonkę. Formuję bułeczki, układam na blasze, daję wyrosnąć, a potem piekę i wygrzewam się w Zobacz więcej
Na 6 miseczek: ok 1 kg mrożonych owoców 1 opakowanie kisielu o smaku owocu, którego mam najwięcej z mieszance cukier do smaku kruszonka: 1/2 kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki + 1 łyżka 2 Zobacz więcej
Do czego to doszło, żeby zapożyczać obce nam desery. Do tego jeszcze obco brzmiące. Crumle, czyli deser z owoców i kruszonki podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno. Deser to obcy nam wyłącznie z Zobacz więcej
Pyszne, pachnące owoce pod kołderką z kruszonki. Doskonałe połączenie kwaśnego rabarbaru ze słodkimi okruszkami ciasta. Najlepiej smakuje na ciepło, podane z bitą śmietaną lub waniliowymi lodami. Zobacz więcej
masa stwardniała. W tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220 stopni. Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki, dzielimy na kawałki. Rodzynki parzymy( zalewamy na chwile wrzącą wodą po 3 Zobacz więcej
Błyskawiczny, owocowy deser z pyszną, kokosową kruszonką, który można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast jagód można użyć innych ulubionych owoców, mogą być świeże lub mrożone :) Zobacz więcej
Owoce zerkają na nas z każdego bazaru. Tu jagody, tam porzeczki... Niedawno truskawki, za chwilę maliny... W sumie nieważne, które owoce wykorzystacie do tego przepisu. Może to być jeden rodzaj. Może Zobacz więcej
60 g zimnego masła Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Formę wysmarować masłem. Nektarynki pokroić w kostkę i ułożyć w formie. Posypać cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść Zobacz więcej
Pyszny deser na ciepło - jagody z jabłkami zapieczone pod kokosową kruszonką Składniki: 300 g jagód 2 jabłka 2 łyżki cukru 1 laska wanilii Jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wyłuskać ziarna z Zobacz więcej
Dziś zapraszam na prosty, szybki a przy tym przepyszny deser - crumble malinowe. Crumble pochodzi z Anglii i można go nazwać najprostszym i najszybszym deserem na świecie. To też efektowny i szybki Zobacz więcej
Pyszny i szybki pomysł na małe, letnie słodkości. Deser jest przy tym banalnie prosty- czereśnie i kruszonka. Zamiast czereśni można wykorzystać inne dowolne owoce. Przy okazji przypominam, że Zobacz więcej
45 g pełnoziarnistej mąki Śliwki myjemy, wyciągamy pestki, kroimy. Przekładamy do foremek do zapiekania. Z mąki, płatków owsianych, cukru i masła, zagniatamy kruszonkę, którą posypujemy śliwki. Zobacz więcej
Crumble jabłkowe - ciasto na półmisku Crumble to rodzaj angielskiego ciasta / deseru z owoców i kruszonki, który możemy jeść na ciepło lub zimno. Przy czym pod owocami nie ma warstwy ciasta. Owoce Zobacz więcej
Szybki i bardzo smaczny deser. Jak dla mnie super ponieważ możemy wykorzystać dowolne owoce np.takie na które akurat jest sezon lub po prostu te które mamy pod ręką. Jest pyszny zarówno na ciepło jak Zobacz więcej