ozorki - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 93

Ozorki w sosie pomidorowym

Moje pasje. Kuchnia i ogród.

Ozorki w sosie pomidorowym 7 lipca Moi domownicy przepadają za ozorkami. Wiem, że wielu z Was otrząśnie się z obrzydzeniem prawie...: - ) Ja osobiście przepadam za podrobami. Lubię serca, żołądki i cynaderki. Mniej pierogi z dudkami, ale ! W wykonaniu mojej koleżanki Boni są wyjątkiem: - ) Naprawdę przepyszne. Dzisiaj kuchnia serwowała ...

Ozorki w sosie chrzanowym

Kulinarne przygody Gatity

Ozorki, mają tyluż zwolenników co przeciwników, ale to ulubione danie mojego męża, więc przygotowuję je na specjalne życzenie. Moje dziewczyny omijają wtedy kuchnie dużym lukiem :-). Jedno, a właściwie dwie rzeczy są pewne: ozorki to bardzo chuda część mięsa i bardzo smaczna. Możemy podać ozorki wołowe, wieprzowe lub c...

Ozorki w sosie chrzanowym

Tomek gotuje

Dzisiaj mam dla Was propozycję z gatunku tych, które nie każdemu smakują. Ozorki wpadają do jednego worka z sercami, żołądkami i resztą podrobów, bo nie każdy chce je jeść. Sam podchodziłem do ozorów sceptycznie, uważając że to jakieś paskudztwo i nie będę tego jeść. Do czas aż w końcu ich spróbowałem. Ładnych parę lat temu Jola, moja k...

Wędzone ozorki wieprzowe

Smaczne zdrowe - wyroby domowe

« Ricotta - ser serwatkowy Wędzone ozorki wieprzowe Wędzone ozorki wieprzowe Ozory solimy jak szynki 2-3 dni. Następnie oparzamy w gorącej wodzie i zdejmujemy skórę. Wędzimy do uzyskania żądanego koloru i parzymy do osiągnięcia wewnątrz ok 70stopni w najgrubszym miejscu.   Smaczna przekąska do piwa. poniedziałek, 29 lipca 201...

ozorki w galarecie

Gotowanie....Lubię to

2 ozorki 2 marchewki  cebula seler puszka groszku konserwowanego żelatyna koperek natka pietruszki liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz ozorki gotować 30 minut, wylać wodę, obrać, do garnka nalać 3 l. zimnej wody, zagotować, włożyć ozorki, gotować ok 40 minut, odszumować oraz włożyć całą marchew, seler, cebulę, zi...

Ozorki w sosie chrzanowym

smaczny kąsek

Wiem, że ozorki są daniem, które albo ktoś lubi, albo nienawidzi, nie mogąc na nie nawet spojrzeć. Ja należę do tej pierwszej grupy, do ich miłośników. Uwielbiam ozorki w sosie chrzanowym, choć w dzisiejszych czasach, rzadko kto je jada! Przygotowane  w ten sposób ozorki są wyśmienite, mięciutkie, soczyste, wręcz rozpł...

OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM

Cafe Babilon

No cóż... pewnie nie namówię kogoś kto ma w głowie, że to jest feee, ale myślę, że gdyby dane mu było spróbować, zmieniłby zdanie. Wiem to, bo widziałam takie "zakochanie się" w ozorkach mojej koleżanki. Ozorki to delikatne mięsko o niepowtarzalnym smaku. Idealnym dopełnieniem jest sos chrzanowy na bazie majonezu i jogurtu lub śmietany....

Ozorki w sosie chrzanowym

Kulinarne Pasje

'Kupiec' serdecznie dziękujemy za paczuszki... kaszki kuskus od 'Kupiec' są naprawdę świetne!  3 ziarnka ziela angielskiego 300 g kaszki Kuskus ‘Kupiec’ 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Ozorki oczyszczamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemyok. 10 minut. Odlewamy wodę, ozorki obieramy ze skórki i zalewamy czy...

Ozorki w sosie chrzanowym

Kuchenne rozterki początkującej blogerki

Składniki: ozorki wieprzowe (4 sztuki) pęczek włoszczyzny sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy czosnek 2-3 ząbki Sos: masło 4 dag mąka pszenna 2 dag bulion 300 ml śmietana 125 ml żółtka 2 chrzan 2 łyżki Wykonanie:      Ozorki gotować z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąć, obrać ze skórki, wrzucić do rosołu i got...

Ozorki w sosie grzybowym

Gotowanie jest łatwe

3 ozorki 1 marchewka garść suszonych grzybów sól pieprz majeranek oregano ziele angielskie listek laurowy 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka mąki pszennej Ozorki umyć, sparzyć i zdjęć skórkę. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać obraną marchewkę, ziarna jałowa i ziele angielskie oraz listek laurowy. Gotować do miękkości ok godzi...

Krowi język czyli ozorki wołowe

Notatnik Kuchenny

Uwielbiam ozorki... Ozory wołowe... Ozorki cielęce... A najbardziej kocham ozorki w sosie chrzanowym... Mniam... Nie ma słów, którymi można by opisać boski smak dobrze przyrządzonych ozorów, rozpływających się w ustach... Przyrządzonych według zasady "trzech"... Pierwsze doświadczenia ozorkowe w moim życiu zawdzięczam ...

Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym

Domowo i ze smakiem

Kolejne z dań, które kiedyś wzbudzało we mnie wstręt... A dziś zajadała się nim moja siostra- gdyby nie mały podstęp pewnie nawet by go nie tknęła :) A tak zjadła, pochwaliła i zapytała co to takiego... :) Składniki: 4 ozory wieprzowe 1 marchew 1 pietruszka por 1 cebula 2 liście laurowe ziele angielskie sól, pieprz 2 łyżki oleju 3-4 łyżki tarteg...

Ozorki w galarecie z butelki

Leśny Zakątek

Ozorki w galarecie z butelki - Wyroby domowe, sery, wędliny, kiszonki i inne - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Ozorki w galarecie z butelki (07.01.2014)Deser Trzech Króli (02.01.2014)Piernik do poprawki (30.12.2013)Ciasto z koniakiem i wiśniami (27.12.2013)Pierniczki z ciasta leżaku...

Ozorki w sosie chrzanowym albo musztardowym

Moj kulinarny pamiętnik

Ozorki, maja tyle samo zwolenników co przeciwników, jedni je kochają, inni nienawidzą i nawet pod groźbą śmierci ich nie spróbują. Ja i córa należymy do osób, które ja uwielbiają, zazwyczaj jemy je w postaci gulaszu z kaszą ale tym razem zrobiłam wyjątek i postanowiłam przygotować danie tradycyjnie polskie, barowe czyli ozorki ...

Ozorki z sosem chrzanowym i rzeżuchą - propozycja na Wielkanoc!

Bona Apetita

Ozorki, ozorki, ozorki! Wiem, że większość z Was będzie przerażona, ale to pyszne mięso! I nie ma się czego brzydzić, to mięso, tak jak karkówka czy schab, z tej samej świni! Tak, są to tzw. podroby. Ja najbardziej je lubię w formie wędliny i właśnie takie Wam dzisiaj zaproponuję, idealne na Wielkanoc! Ozorki ...

Ozorki cielęce na sałatce podane ze śliwkowym chutneyem i sosem miodowo musztardowym.

Moje Kulinarne Rozterki

Podroby odkąd pamiętam zawsze wzbudzały żywsze reakcje. Jedni je kochają, inni nienawidzą z całego serca. Prawda jest taka, że podroby trzeba umieć dobrze przyrządzić i odpowiednio podać. Jest to bardzo niedoceniane mięso, a jakże delikatne i smaczne. Sposób jego serwowania decyduje o elegancji i wykwintności dania. Dziś chciałam Wam zapropon...

Ostatnio wyszukiwane:

słatka jajko groszek, sernik w prodziżu, puding drezdeński, tort rose cake, muffinki bez maki z kawalkami czekolady, szynka w galarecie z bitą śmietaną, serek domowy, zupa marchewkowa z mozzarellą i curry, sernik ze śliwkami kalifornijskimi, pierogi z m, babka kuronia, antrekot, sałatka owocowa z maślanką, mięso z truskawkami, szafron, sernik papieski ze słoneznikiem, raw food dipy sosy, trzy bit siostry anastazji, 3 bit siostry anastazji, chrzan z żurawiną

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x