pączki z bigosem

Koniec września, początek października, to najlepszy moment na zrobienie powideł śliwkowych. Przydadzą się do ciast, pączków i bigosu w zimie :) SKŁADNIKI: 2 kg śliwek (węgierek) 1/2 kg cukru Śliwki Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 457

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 322

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
Pączki z podobnego ciasta jak na ptysie czy karpatkę ale smażone. Przepis wg starej receptury podanej przez Ćwierczakiewiczową zaczerpnięty z książki "Ciasta domowe" Barbary Bytnerowiczowej z1990 r. Zobacz więcej
przecież tak bliskich mazurskich Laśmiad. Historie prywatek, spotkań, obiadów, kolacji… Chcecie dowiedzieć się, co jadała Kalina Jędrusik podczas słynnych żoliborskich bali, gromadzących śmietankę Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Deser bananowy

Deser bananowy 220

1
Deser bananowy czyli azjatyckie pączki z wiórkami kokosa - pyszne. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Współpraca Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Zobacz więcej
pieczarkowym itp.), - Pasztety i pieczenie (m.in. Pasztet cielęcy, Pasztet domowy, Pasztet z cukinii i sera, Pieczeń koperkowa - przepis, Schab pieczony z owocami itp.), - Ryby (m.in. Karp w Zobacz więcej
Bigos staropolski, najlepszy ! - Kuchnia Haim Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia Zobacz więcej
, bigos, obiad, sernik czy ciasto drożdżowe. Znajdziecie tutaj smaki z dzieciństwa. Ale nie tylko... Chciałabym by oprócz typowych polskich potraw pojawiły się dania z zagranicznych kuchni bazujące na Zobacz więcej
, fritatty Kluski, kopytka i pierogi Kotlety Lody, sorbety Makarony Mięsa Drób Dziczyzna Wieprzowina Wołowina Naleśniki, placki, rachuchy, gofry, pączki Napoje, koktajle, nalewki Zobacz więcej
Też tak macie? Po zjedzeniu wszystkich tych bigosów, makowców, serników i pieczeni, zakąszeniu kilkoma rodzajami alkoholi i kilogramami pączków i faworków, fantastycznych z resztą, człowiek Zobacz więcej
Otrzymuj najnowsze przepisy na swoją skrzynkę pocztową Poradę dodano:27 grudnia 2014 Tweet Oceń i skomentuj Autor Sylwia Rączka Kocham gotować. Kulinaria to mój zawód oraz pasja. Najnowsze przepisy Zobacz więcej
także przygotuję kilka przepisów, w których będziecie mogli wykorzystać resztki świąteczne. Podoba Ci się ta porada? Podziel sią nią ze znajomymi: Udostępnij Zapostuj Nie przegap nowości! Dodaj Zobacz więcej
i pieczemy przez 20 minut. Podoba Ci się ta porada? Podziel sią nią ze znajomymi: Udostępnij Zapostuj Nie przegap nowości! Dodaj Otrzymuj najnowsze przepisy na swoją skrzynkę pocztową Poradę Zobacz więcej
Sylwia Saute.pl
Sylwia Saute.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saute.pl
Jak mrozić ciasto?

Jak mrozić ciasto? 137

0
Jak mrozić ciasto? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Jak mrozić ciasto? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Jak smażyć faworki? Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
Pierogi i uszka – zasady mrożenia Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Pierogi i uszka – zasady mrożenia Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać Zobacz więcej
mięs oraz wędlin Wszystkie mięsne potrawy oraz wędliny rozmrażamy w lodówce przez 24 godziny. Podoba Ci się ta porada? Podziel sią nią ze znajomymi: Udostępnij Zapostuj Nie przegap nowości! Dodaj Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Śledzie prawie świąteczne

Śledzie prawie świąteczne 197

0
Zimno nastało. Na razie to jest miła odmiana. Wyciągam z szafy swetry, czapy, kapelusz, szale i ciepłe rękawiczki. Instynktownie robię się bardziej głodna, jakbym chciała zgromadzić zapasy na długie Zobacz więcej
Czego nie robić z nożem kuchennym? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Czego nie robić z nożem kuchennym? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać Zobacz więcej