paczuszki pełne smaku pomysł na robienie potraw w papierze do pieczenia zaczerpnełam jakiś czas temu z programu jamiego olivera .co on tam wkładał nie pamiętam ,ale pomysł bardzo mnie zaciekawił .do t

Pewnie nie raz słyszeliście już słowo aquafaba lub pomysł zrobienia czegoś przy użyciu wody z ciecierzycy. Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to również zastanawiałam się, jak to jest w ogóle możliwe Zobacz więcej
Hej! Mamo, co zrobisz z tym bobem? Janajchętniej ugotowałabym go w osolonej wodzie, ale moi kochani na pewno chcieliby coś bardziej skomplikowanego. Wymyśliłam więc kotlety. Wyszły nadzwyczaj smaczne Zobacz więcej
Wszyscy dostaliśmy w nagrodę cudowny pełny słońca weekend. W końcu można było wybrać się nad wodę, rozłożyć koc i pozwolić ciału leniwie wchłaniać witaminę D przewracając się z boku na bok. Dzieci bez Zobacz więcej
Każdemu z nas zdarzają się małe wpadki w kuchni, a to zupa się przypaliła, a to za dużo soli itd. W dzisiejszym wpisie pojawią się triki, dzięki którym te kuchenne niewypały możemy uratować lub Zobacz więcej
MARCIN SOŁTYS: CO TO ZA ZUPA, KTÓRA NIE KLEI SIĘ NA JĘZYKU? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Zobacz więcej
Nie ma tego złego, co na dobre mi nie wyjdzie :) - Rusty fork Click “Like” to read us on Facebook You are awesome! Thanks, don't show this thing again please! You are awesome! HOME PAGE About me Zobacz więcej
Wracamy z pracy, jemy obiad i znikamy z domu. Wracamy wieczorem. W weekend wstajemy rano, zjadamy śniadanie, pakujemy jedzenie. Nie potrzeba nam wiele. Pieczywo, ziemniaki, pomidory, ogórki, masło Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Magiczne miejsce i co my Tam robimy???

Magiczne miejsce i co my Tam robimy??? 43

Dziś chciałam się z Wami podzielić miejscem, które odwiedziłam, gdzie do szpiku kości można poczuć moc paleo. Miejsce magiczne, pod każdym względem. Ludzi, jedzenia, wszech otaczającej natury. Zobacz więcej
Tak mnie dzisiaj natchnęło, bo ciepło: będzie sałatka! Wreszcie słońce, trawka rośnie, drzewa szumią, ptaszki śpiewają... Śmiało można grilla rozpalić i zjeść leniwie coś pysznego, na tarasie pod Zobacz więcej
Wiosna jest coraz piękniejsza i cieplejsza, coraz częściej docierają do mnie sygnały od znajomych, że zaczynają już sezon grillowy. Temat jest mi bliski, bo kilka lat temu wygrałam robota kuchennego w Zobacz więcej
W prawie każdym domu pojawia się przynajmniej raz w tygodniu pytanie Co dzisiaj jemy? Nieważne czy rozplanowujemy posiłki na cały tydzień, czy wymyślamy je na bieżąco, wątpliwości i pustka w głowie Zobacz więcej
Kokosanki z kaszy jaglanej z rodzynkami i żurawiną Składniki: ok. 70g kaszy jaglanej 50g wiórków kokosowych łyżka miodu trochę żurawiny i rodzynek Kaszę ugotować, dodać wiórki i miodek. Później Zobacz więcej
Wiosna śpiewa w krzaczastym gąszczu nad rzeką! Jeszcze szaro, zimno, czasem nosa spod kołdry nie chce się wychylić, a ptaszęta z sąsiedztwa powróciły i ćwierkają, śpiewają budząc się z pierwszymi Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
saladbook
saladbook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
saladbook
Co u mnie w tym listopadzie?

Co u mnie w tym listopadzie? 22

Przyznam się do czegoś. Ostatnio prawie nie gotuję. Co gorsza, oprócz braku czasu, brak mi SMAKU NA COŚ.Zupełnie nie mam ochoty na sałatki, myślę, że pogoda robi swoje. Sałatki jednak najlepsze są Zobacz więcej
Święta już za nami, ale to nie koniec dobrej zabawy. Zaraz powitamy Nowy Rok, więc impreza sylwestrowa tuż, tuż… Potem długi karnawał obfitujący w bale i prywatki. Większości imprez towarzyszy obficie Zobacz więcej
Cześć Wszystkim !!! Dawno mnie tutaj nie było, ale to przez to, że mamy teraz trochę więcej obowiązków. Od listopada uczę się w rocznej szkołe kosmetycznej :) W październiku podjęłam też próbę Zobacz więcej
Logo Gęsina na św. Marcina udostępnione przez Stowarzyszenie Slow Food Polska 11 listopada to dzień, w którym zwyczajowo pieczono i masowo zjadano gęsi podczas jesiennych uczt świętomarcińskich, Zobacz więcej
Podczas poszukiwań ciekawych papierów do pakowania prezentów, moją uwagę przykuł oryginalny papier zaprojektowany przez Fabio Milito (www). Co w nim takiego niezwykłego? proj. Fabio Milito, 2009 r., Zobacz więcej
dietuję się. a jak się dietuję, to nie bloguję, bo o czym. o tym, że na śniadanie kromka chleba i jajko z pomidorem? albo że na obiad kurczak z folii z surówką z marchewki? a na kolację serek wiejski Zobacz więcej