paella z kaszą jęczmienną i warzywami

Kasza jęczmienna z warzywami Kasze, traktowane czasami po macoszemu, czasami w ogóle zapomniane, a przecież są takie zdrowe. Tym razem postanowiłam zrobić kaszę trochę inaczej, a la paella. Zobacz więcej
początek dnia. Wstaję o której chcę, siadam na tarasie, słońce mocno grzeje, a ja jem jakieś dobre śniadanko i popijam kawę. Masz do wyboru kaszkęmanną, płatki owsiane lub kaszę jęczmienną. Co Zobacz więcej
farro. Świetnie sprawdzą się nasze rodzime kasze - gryczana, pęczak i jęczmienna w towarzystwie pełnoziarnistego chleba. Dadzą Wam dużo energii, zapewnią sytość na długo i uzupełnią dietę w cenne Zobacz więcej
masło. Dodajemy czosnek i imbir, smażymy dwie minuty. Dodajemy fasolkę i przesmażamy przez 3-4 minuty. Dodajemy płatki chilli i pieprz. Dokładnie mieszamy. Fasolkę dodajemy do ryżu i mieszamy. Rybę Zobacz więcej
de Noël" fiordizucca Pasta e ceci, con peperoni verdi grigliati Lucullian delights - an Italian experience A Potato and Tomato Soup, a gift from my mother-in-law Tatter o Chlebie cukiernicze kreacje Zobacz więcej
Bigos z młodej kapusty Bitki w sosie własnym z marchewką Bitki w winie, jarzębinie i bakaliach Bitki w ziołach i czerwonym winie Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - Zobacz więcej
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami – Bastalena Napoje: Sok pomidorowy – Sekrety małe i duże Biały sok pomidorowy – Rodzinka w kuchni Sałatki: Sałatka z pomidorów – Gotuj zdrowo! Klasyczna Zobacz więcej
KUCHNIA. Magazyn Smakoszy. Kulinarne Podróże Jamiego za krótka opowieść o kulinarnej podrózy 3cie miejsce w konkursie Proste przepisy na kulinarne popisy w kategorii Różnorodności Wielkanocne Babki z Zobacz więcej
kresów Współpraca 29 października 2015 Alfabetyczny spis treści A 'la Jackówka puszczańska po mojemu Ananas z cukinii Amoniaczki jak u babci Amur z patelni Aromatyczna karkówka z grilla Apetyczne Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1403

1
prowadzonego przez Marka, znawcę Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TMC) i nie tylko. Od ponad roku wypróbowałam... 13 godzin temu Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki ŁOSOŚ w pistacjowej skorupce Zobacz więcej