pain

Szybki i prosty, ale smaczny pszenny chleb Hamelmana na Poolish. Kiedy po prostu na nic ambitniejszego nie mamy czasu :). Udowadnia, że na samych drożdżach też można zrobić dobry chleb. Żeby jednak Zobacz więcej
Kluska800
Kluska800 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Razowa Kromka
Pain Rustique

Pain Rustique 41

0
Pain rustique czyli inaczej chleb wiejski który jest naprawdę wyjątkowy. W środku miękisz wypełniony jest pęcherzykami i jest jednocześnie delikatny i kremowy. Skórka przypieczona i bardzo chrupiąca. Zobacz więcej
Ferno
Ferno Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Meals And Fears
Pain perdu

Pain perdu 97

0
i usmażyłam na maśle, uzyskując pyszny i aromatyczny deser na ciepło. Kilka dni później, przerzucając strony książki Anny Starmach "Pyszne 25", natknęłam się na prawie identyczny przepis i Zobacz więcej
domix
domix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
accro de la cuisine
Pain perdu

Pain perdu 98

0
"Pain perdu"dosłownie tłumacząc z francuskiego oznacza zgubiony chlebek, lecz niektórzy nazywają go odzyskanym i chyba to najbardziej trafne określenie na ten przepis. Odzyzkany- bo to świetny pomysł Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Pain burger

Pain burger 48

0
Quand jolie Delphine de blog delscookingtwist m'as demander de réaliser une recette pour "Guest Post" je dit oui tout de suite. J'ai réaliser pour elle les pain burger car tous le monde aime ça. Zobacz więcej
bochenki oliwa z oliwek. Ostrym nożem zrobić na każdym nacięcia. Piec 30 minut, zmniejszyć tem. do 190 C i piec jeszcze 25-30 minut. Wyłożyć chleby na metalową kratkę żeby ostygły. Pain bouilie Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Pain perdu

Pain perdu 36

0
ViveLaCuisine • Pain perdu Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
PAIN PERDU

PAIN PERDU 36

0
Pain perdu – znaczy nic innego jak stracony chleb. Pain w języku francuskim oznacza chleb (un pain), a czasownik perdre – stracić. I tak to właśnie jest z tym chlebem – im bardziej czerstwy i prawie Zobacz więcej
Aaricia
Aaricia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Foodnotes
Pain Rustique

Pain Rustique 12

1
podobny do ciabatty, nie formuje się go ani wstępnie, ani końcowo, a po upieczeniu struktura jest sprężysta i pełna nieregularnych dziurek. Pain Rustique wg. Jeffreya Hamelmana Polecam użycie wagi Zobacz więcej
Pain perdu au Nutella Deser na życzenie ! Dla dwóch osób: Składniki: 4 kromki pszennego chleba (u mnie własny wypiek) 1 jajko 100 ml mleka kilka kropel olejku rumowego 3 łyżki cukru trzcinowego 100 g Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Pain au levain

Pain au levain 79

2
Pain au levain Jeffrey Hamelman " Chleb " Składniki na 1 bochenek. Składniki: na zaczyn (wieczór wcześniej) 65g mąki pszennej chlebowej 5g mąki żytniej 45g wody 2 łyżki aktywnego zakwasu Wszystkie Zobacz więcej
Pyszna czekolada. Maślane, mięciutkie, delikatne z chrupiącą skórką ciasto. Ja byłam niezwykle usatysfakcjonowana. Nic dodać, nic ująć :) Pain au chocolat : ok. 10-12 bułeczek - ciasto z TEGO przepisu Zobacz więcej
à pâtes une pincée de sel 2 oeufs 3 c.c d'épices pour pain d'épices 1ou 2 c.c de cacao 2 poires coupés en dés Dans une casserole, faire fondre a feu doux le sucre avec le beurre, le miel et le lait. Zobacz więcej
bialoczarna
bialoczarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cukrem i miodem
Pain au Levain

Pain au Levain 186

0
Ostatnio odnawiam mój zakwas, który chyba nie „chodził” najlepiej i domowe chleby pojawiają się często. To jest bardzo prosty, fajny, bezproblemowy chleb pszenny. Wyrabianie ciasta i formowanie Zobacz więcej
, ale chyba lepiej sprawdzi się podany na śniadanie. Zapraszam więc do słodkiego leniuchowania. W końcu po STUTYSIĘCZNYCH odwiedzinach na blogu każdemu należy się mały odpoczynek :) Dziękuję za to! Zobacz więcej
Tartines, bruschetta, pain tranches ---------------------------------------------------------------------------------- Parce qu’on achète souvent la même chose au supermarché du coin, parce qu’on est Zobacz więcej
Biscuits pain d'épice- Noël 2013 { Recette pour Noël 2013 } INGREDIENS: (pour 8 personnes) 100 g de farine 240g de farine de seigle 140g de cassonade 80g de miel 120g de beurre 1 oeuf 1/2 c.c de Zobacz więcej
Francuskie tosty to chyba jedno z najbardziej popularnych dań kuchni francuskiej. W oryginale przepis nosi nazwę pain perdu, choć w wielu językach na całym świecie istnieją własne nazwy tej Zobacz więcej
Przepyszna propozycja śniadaniowa na weekend, miękkie w środku, chrupiące z wierzchu kromki drożdżowego pieczywa, unurzanego w jaku, mleku i soku ze świeżej pomarańczy, z dodatkiem cynamonu Zobacz więcej