pain aux chocolate

mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pain perdu - tosty francuskie

Pain perdu - tosty francuskie 6

Pain perdu - po francusku brzmi tak wykwintnie, prawda?;) W Hiszpanii spotkać możemy torrija, a my znamy to danie jako tosty lub grzanki francuskie - czyli chleb maczany w jajku i smażony na maśle. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pain perdu - tosty francuskie

Pain perdu - tosty francuskie 24

Pain perdu - po francusku brzmi tak wykwintnie, prawda?;) W Hiszpanii spotkać możemy torrija, a my znamy to danie jako tosty lub grzanki francuskie - czyli chleb maczany w jajku i smażony na maśle. Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Pain aux raisins

Pain aux raisins 81

Pain aux raisns, czyli drożdżówki z własnoręcznie zrobionym budyniem i słodkimi rodzynkami polane lukrem. Dosłownie rozpływające się w ustach. Jest to podstawowa wersja tych drożdżówek i zachwycona Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Pain aux raisins

Pain aux raisins 56

Pain aux raisins | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit wtorek, 24 marca 2015 Pain aux raisins 0 Pain aux raisins - klasyczny francuskie Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Pancakes aux cerises

Pancakes aux cerises 11

Pancakes aux cerises - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Chocolate babka Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Życie na słodko-kwaśno KONTAKT KATEGORIE BABKI BROWNIE PIECZYWO CIASTA CIASTKA CIASTO FILO CIASTO FRANCUSKIE DESERY DROŻDŻOWE INNE Zobacz więcej
Pain d'épice aux fruits secs { Recette pour Noël 2013 } INGREDIENS: (pour 6 personnes) 1/2 verre de miel liquide 2 verres de farine 3/4 de verre de farine de seigle 1/2 verre de lait 125 g de beurre 2 Zobacz więcej
Legenda głosi, że piernik został rozpowszechniony we Francji przez księcia Filipa Dobrego z Dijon. Na początku XVIII wieku ten wypiek przeżywa swój czas świetności czyniąc z Dijon i z Burgundii Zobacz więcej
Pink Envelope
Pink Envelope Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pink Envelope
Chocolate Coffee

Chocolate Coffee 2

Chocolate Coffee - Pink Envelope Facebook Pinterest Instagram Wybierz Kategorię Wybierz kategorię: Cocktails cooking fotografia Kuchnia lifestyle Photgraphy podróże restauracje sweets Travels Pink Zobacz więcej
Aubergines caramélisées aux saveurs d'Asie - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
Follow my blog with Bloglovin Przepis na ten chleb pochodzi z książki Jeffrey Hamelman'a pt. "Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki".Bardzo polecam, jeśli lubicie czasem upiec domowe pieczywo. Zobacz więcej
michal.galon
michal.galon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fitfarmer
Orkiszowy „Pain rustique”

Orkiszowy „Pain rustique” 31

A co jeśliby tak pomiędzy tonami makowca, sernika i różnego rodzaju pierogów pokusić się o upieczenie chleba? Takiego zwykłego, którego nikt przy Świątecznym stole nie odmówi. Pain rustique (chleb Zobacz więcej
MartaF
MartaF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym raju
Pain Aux Noix

Pain Aux Noix 125

Mam już taki charakter, że niektóre rzeczy wykonuję od razu, a do niektórych zabieram się jak pies do jeża. Odkładam je, przekładam, wymyślam tysiące powodów dla których akurat teraz wykonanie tej Zobacz więcej
Une recette de pain d'épices polonais que j'ai trouvé sur un très beau blog polonais 120 g de miel 50 g de beurre 2 cuil à thé de gingembre moulu 1 cuil à thé de cannelle moulue 1/2 cuil à thé chacune Zobacz więcej
Palets salés aux graines - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
Pozornie trudne do zrobienia, znalazłam przepis na Anice&Canella i już się prawie poddałam ,ale na samym końcu była szybsza ich wersja ,to znaczy jednodniowa. Składniki: 500 gr. mąki tortowej 75 Zobacz więcej
Beignets aux pommes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Zobacz więcej
Tarte aux pommes acidulées - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
Velouté aux petits pois cassés - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Zobacz więcej
8 porcji Przygotowanie 20 minut Pieczenie i gotowanie 45 minut Gruszki: 8 gruszek 150 g cukru Pół laski wanilii Sok z cytryny Gruszki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. I gotować Zobacz więcej