pain de campagne

Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Pain de Campagne

Pain de Campagne 17

Nie ukrywam, ten chlebek do prostych nie należy. Przepis pochodzi z książki Kena Forkisha "Mąka, Woda, Drożdże, Sól. Rzecz o pieczeniu chleba". Książkę dostałam od swoich nauczycieli na zakończenie Zobacz więcej
Alicja w kuchni
Alicja w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Alicja w kuchni
Pain de Campagne

Pain de Campagne 79

Czas na coś chrupiącego... to akurat dość prosta wersja pain de campagne, pysznego i chrupiącego chleba z dodatkiem mąki żytniej, na drożdżach instant, nie wymagająca specjalnych umiejętności i Zobacz więcej
urtica1
urtica1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocham Gary
Pain de Campagne

Pain de Campagne 72

Znowu witam się chlebem, ale jakim :) Chlebem, w którym zakochałam się od pierwszego jego wypieku. I od tamtej pory piekłam go dwa razy z rzędu, co raczej rzadko mi się zdarza, a kto wie czy następnym Zobacz więcej
Miękki, biały chleb na tradycyjnym francuskim zaczynie. Zadziwiająco delikatny, pachnący masłem. Używamy w tym przepisie pate fermentee dzięki czemu chleb zyskuje niepowtarzalną strukturę i charakter. Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Levain de Campagne i kotek

Levain de Campagne i kotek 90

Zdarza się czasami, że bochenkowi nie do końca udanemu skórka odchodzi od miąższu. Przyczyną tego może być niedostateczne wyrobienie ciasta. Gluten nie rozwinięty właściwie tworzy słabą siatkę, która Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pain perdu - tosty francuskie

Pain perdu - tosty francuskie 50

Pain perdu - po francusku brzmi tak wykwintnie, prawda?;) W Hiszpanii spotkać możemy torrija, a my znamy to danie jako tosty lub grzanki francuskie - czyli chleb maczany w jajku i smażony na maśle. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pain perdu - tosty francuskie

Pain perdu - tosty francuskie 34

Pain perdu - po francusku brzmi tak wykwintnie, prawda?;) W Hiszpanii spotkać możemy torrija, a my znamy to danie jako tosty lub grzanki francuskie - czyli chleb maczany w jajku i smażony na maśle. Zobacz więcej
manoria
manoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uczta dla podniebienia
Pain de Camapgne

Pain de Camapgne 59

Pain de compagne jest moim tegorocznym odkryciem. Ile razy go piekłam, trudno już zliczyć. Mogę polecić go z pełnym przekonaniem. Nie wiem dlaczego, ale mi najpiękniejsze bochenki wychodzą z całej Zobacz więcej
Crummblle
Crummblle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chili & Tonka
Le Pain de Mie

Le Pain de Mie 58

Le Pain de Mie, czyli taki chlebek, w którym mięciutki miąższ gra pierwsze skrzypce. A gra pięknie! Mam nadzieję, że widać na zdjęciu ten kunszt, tą delikatność ;-) Upiekłam go już jakiś czas temu i Zobacz więcej
Domek, domeczek, sporo pracy nasz kosztowal, stresu tez jak dach sie zsuwal, ale warto bylo! Choc perfekcyjny nie jest to z usmiechem satysfakcji mysle, ze jest po prostu fajny. Antos biega wokol Zobacz więcej
Follow my blog with Bloglovin Przepis na ten chleb pochodzi z książki Jeffrey Hamelman'a pt. "Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki".Bardzo polecam, jeśli lubicie czasem upiec domowe pieczywo. Zobacz więcej
Przyjemnie zjeść na śniadanie chrupiące tosty posmarowane masłem i dobrą konfiturą. Nie lubię jednak kupnego chleba tostowego. Nie przemawia do mnie zapakowany w folię chleb z datą do spożycia Zobacz więcej
kocie lakocie.pl
kocie lakocie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocie Łakocie
Pastéis de nata

Pastéis de nata 50

Pastéis de nata to portugalskie tarty budyniowe. W zasadzie są one zwykle wielkości muffinek, ale dzisiaj w mojej kuchni (razem z rodowitą Portugalką) stworzyłyśmy wersję większą – w formie dużej Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille 240

Czas przygotowania: 30minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Kotlet de volaille By Piotr 1 marca 2015 Klasyczny przepis na znany chyba chyba każdemu kotlet de volaille. Zobacz więcej
michal.galon
michal.galon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fitfarmer
Orkiszowy „Pain rustique”

Orkiszowy „Pain rustique” 33

A co jeśliby tak pomiędzy tonami makowca, sernika i różnego rodzaju pierogów pokusić się o upieczenie chleba? Takiego zwykłego, którego nikt przy Świątecznym stole nie odmówi. Pain rustique (chleb Zobacz więcej
--------------------------------------Ma première participation au BattleBread Organiser par Nath d'un blog pourquoi je grossis Battle Bread.Le défi c'est réaliser un délicieux pain à base d’au moins Zobacz więcej
Pisząc te słowa, jednym okiem zarkam na gar bigosu pyrkającego sobie na gazie. Dom pachnie kapuchą i mięsiwem. Może to nie jest najbardziej wyszukana perfuma, ale za to jaki smak! Nie muszę już myśleć Zobacz więcej
Légumes de printemps rôtis - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
Pisząc te słowa, jednym okiem zarkam na gar bigosu pyrkającego sobie na gazie. Dom pachnie kapuchą i mięsiwem. Może to nie jest najbardziej wyszukana perfuma, ale za to jaki smak! Nie muszę już myśleć Zobacz więcej
Cudny przepis, ktory wlasnie skonsumowalismy, obiadowa pora... Autorem jest Sonia Ezgoulian, dziennikarka, restauratorka w Lyon, autorka wielu ksiazek kulinarnych, ktora swe armenskie korzenie Zobacz więcej