pains-aux-raisins

Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Pains aux raisins

Pains aux raisins 226

Pains aux raisins to, obok croissantow i pains au chocolat, prawdopodobnie najbardziej znane slodkie, francuskie buleczki. Mozna je kupic na calym swiecie, a w Anglii sa dostepne niemalze w kazdym Zobacz więcej
Ali
Ali Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Myszki in cucina
Pains aux raisins

Pains aux raisins 135

Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu I pain aux raisins o lumachine con crema pasticcera e uvette sono uno dei dolci più buoni che io abbia mai fatto : ) Certo come tutte le cose Zobacz więcej
słodki grymas
słodki grymas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
slodkigrymas.blogspot.com
Pains aux Raisins

Pains aux Raisins 100

Pains aux Raisins to jedne z najpopularniejszych bułeczek pochodzących z Francji. Wcale się nie dziwię, ponieważ są przepyszne - maślane z budyniowym kremem oraz rodzynkami - rewelacja ! Nigdy w życiu Zobacz więcej
Przepyszne maślane ślimaczki z waniliowymcrèmepâtissière. Ciasto drożdżowe zawiera dużą ilość masła dlatego jest delikatne i długo zachowuje świeżość. Podczas pieczenia większość kremu wsiąka w ciasto Zobacz więcej
domix
domix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
accro de la cuisine
Pains aux raisins

Pains aux raisins 134

Trochę wolnego czasu czyli przerwa od codziennego gotowania w pracy, to znaczy, że trzeba coś ugotować/upiec w domu (jakby mi było mało na codzień ;p). Tym razem pains aux raisins czyli tradycyjne Zobacz więcej
Mirana13
Mirana13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Caramel And Chocolate
Pains aux Raisins

Pains aux Raisins 63

Nie lubię rodzynek, więc nie wiem czemu zdecydowałam się zrobic te drożdżówki. Ale nie żałuję. Są tak delikatne i kremowe, że rozpływają się w ustach. Jednak trochę się umęczyłam przy ich produkcji - Zobacz więcej
Przepyszne maślane ślimaczki z waniliowymcrèmepâtissière. Ciasto drożdżowe zawiera dużą ilość masła dlatego jest delikatne i długo zachowuje świeżość. Podczas pieczenia większość kremu wsiąka w ciasto Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Pains aux Raisins

Pains aux Raisins 537

Francuskie bułeczki z ciasta brioche z budyniem i rodzynkami. Maślane i bardzo lekkie. Przepis boleśnie mnie doświadczył, gdyż z powodu awarii prądu wszystko musiałam robić ręcznie nawet, o zgrozo, Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Pains aux Raisins

Pains aux Raisins 165

Składniki: Ciasto brioche: 30 ml ciepłego mleka 4,5 g suchych drożdży 250 g przesianej mąki pszennej tortowej 50 g cukru pół łyżeczki soli 2 duże jajka 175 g niesolonego masła w temperaturze Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pains aux Raisins

Pains aux Raisins 62

Wielokrotnie wspominałam, że lubię pracochłonne wypieki i te drożdżówki do nich należą. Co prawda wyrastały one sobie całą noc a to przecież to nie wymaga ani uwagi ani pracy ale jest dużo planowania Zobacz więcej
Po francusku nazywa się je po prostu Pains aux raisins czyli chlebkami z rodzynkami. Kuszą w każdej francuskiej cukierni bo obok rogalików i chlebków z czekoladą czyli Pains au chocolat albo w Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Pain aux raisins

Pain aux raisins 56

Pain aux raisins | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit wtorek, 24 marca 2015 Pain aux raisins 0 Pain aux raisins - klasyczny francuskie Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Pain aux raisins

Pain aux raisins 81

Pain aux raisns, czyli drożdżówki z własnoręcznie zrobionym budyniem i słodkimi rodzynkami polane lukrem. Dosłownie rozpływające się w ustach. Jest to podstawowa wersja tych drożdżówek i zachwycona Zobacz więcej
"Clafoutis" aux pommes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Tartelette aux reines claudes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
Petits pains aux oignons rouges ( Cebularze lubelskie- spécialite polonaise de Podlasie ) INGREDIENTS: (pour 6 petits pains) 300 g de farine 120 ml de lait tiède 50 g de beurre 1 sachet de levure de Zobacz więcej
Tartelette aux reines claudes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
Pancakes aux cerises - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Wersja polska: Trudność: 3/5 Skłdniki wkładamy w następujacej kolejności do maszyny do chleba: 275ml letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 500g mąki (ja użyłam specjalnej Zobacz więcej
Aubergines caramélisées aux saveurs d'Asie - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej