pajda z chlebem

Croquette with slices of bread Składniki 1 pajda chleba 2 łyżki majonez 4 plastry ser żółty 2 plastry szynka wędzona 1 pomidor chilli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie. Z pajdy pszennego Zobacz więcej
W dzieciństwie moim ulubionym śniadaniem były kromki świeżego chleba posmarowane masłem i obłożone świeżo zerwanymi truskawkami. Mieliśmy w ogrodzie dwie grządki truskawek. Nie pamiętam jaka to była Zobacz więcej
Ogórkowa z pajdą chleba. Jakoś zimno i ponuro. W kościach łamać zaczyna. Katar usilnie puka do drzwi, gardło czerwienieje i pulchnieje. Choróbska – won! Zwalczę Was gorącą zupą, rozgrzewającą i Zobacz więcej
Składniki: Wersja polska: Wersja włoska: Pajda chleba zgrilowana bruscetta pomidor pomidor czosnek Zobacz więcej
Nie było nam dane kupić tej pajdy jak co roku na Jarmarku Michała w Żaganiu więc trzeba było zrobić w domu. Te na stoiskach wyjątkowo w tym roku były z kiełbasą co zniechęciło mnie jeszcze bardziej. Zobacz więcej
Dzisiaj jest "Śledzik". Mam dla Was propozycję na bardzo prostą, ale i niesamowicie smaczną kanapkę, a w zasadzie pajdę chleba ze śledziem. Buraczki, śledź, cebula i koperek bardzo lubią swoje Zobacz więcej
Gulasz jedno z ulubionych dań w moim domu. Raz ugotowany w większej ilości a codziennie podany w nowej odsłonie. Podawany z kaszą z ziemniakami oczywiście ugnieciony z wielką łychą gulaszu, Zobacz więcej
Dziś mam dla Was coś , co zaserwowałam nam na niedzielny obiad. Mimo , że może nie wygląda – danie jest bardzo syte. Soczysta polędwiczka … duża ilośc warzyw w maślanym sosie i chrupiąca pajda Zobacz więcej
z najlepszymi szynkami parmeńskimi na świecie. Sama myśl o tym sprawia, że biegnę do kuchni. Dobiegłam ! Ku zaskoczeniu w kuchni pachnie już świeżą kawą i ciepłym chlebem. -Jajka ? -Są ! Wiejskie, Zobacz więcej
Przygotowanie zaczynu Składniki: 50 g zakwasu żytniego 210 g mąki żytniej (ja najczęściej dokarmiam mąką typu 1400 lub 2000) 210 ml wody Wyjmujemy zakwas z lodówki około półtora dnia przed pieczeniem Zobacz więcej
Wiem, że teraz mamy czas wstawiania przepisów na mazurki, sałatki i jaja w 100 odsłonach, ale pomyślałam sobie, że taka pasta śmiało może z nimi konkurować. Co więcej, jestem przekonana, że nie jeden Zobacz więcej
, do surówki, podsmażany soute na patelni, do pesto... Jednym z prostych i smacznych przepisów na zjedzenie czosnku niedowiedzionego jest aromatyczna pasta kanapkowa z orzechów nerkowca. Nigdy nie Zobacz więcej
kasandraa6
kasandraa6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magia w kuchni
Dni morza 2012

Dni morza 2012 57

0
Lody bananowe dla dzieci » Dni morza 2012 Dni morza 2012 co mnie zainteresowało pajdy chleba ze smalcem oscypki przyprawy świeże owoce w czekoladzie miody pitne niedziela, 10 czerwca 2012, kasandraa6 Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Pieczarki duszone w winie

Pieczarki duszone w winie 1862

0
Małe pieczarki duszone w całości w czerwonym winie i aromatyzowane czosnkiem to świetny dodatek do mięsnego obiadu. Również może to być samodzielne danie z pajdą chleba z masłem. Zobacz więcej
Już od 2010 r. Muzeum Etnograficzne w Olsztynku organizuje z okazji święta 15 sierpnia targi żywności regionalnej i rękodzieła. Można kupić miód, przyprawy, wędliny i ryby, a także pieczywo na Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justa kitchen
kanapka no.5

kanapka no.5 43

0
A tu ciąg dalszy oliverowania. Ostatnie pajdy macierzankowo-ziarnistego chleba. Ostatnie gramy gziku. Ostatnie plastry parzonej, domowej szynki. I najlepsze na świecie aromatyczne pomidory od Zobacz więcej
Gołąbki z patelni czyli gołąbki białozielonkawe wprost z lasu a nie te fruwające ptaszki. Tak przyrządzam zarówno grzyby świeże jak i mrożone. Z pajdą świeżego chleba smakują wybornie, polecam. Zobacz więcej
Smak tego chleba powalił mnie na kolana, tak po prostu. Znalazłam, upiekłam i jeszcze ciepłą pajdę zjadłam z masłem i...doznania cudowne. Chleby wieloziarniste to jest to co lubię i Wam polecam Zobacz więcej
Chleb na sodzie robi się błyskawicznie i szybko się piecze a potem cieszymy się smakiem cudownej pajdy z masłem. Najlepiej smakuje tego samego dnia. Polecam dla "leniuchów" chlebowych, nie trzeba Zobacz więcej