paksoi

ZOBACZ TAKŻE:

. Składniki: 600 g paksoi 2 łyżki oleju (ja użyłam wok oil, ale tylko dlatego, że uwielbiam) 2 ząbki czosnku 250 g rostbefu pokrojonego w cienkie paski 2 łyżki sosu sojowego łyżka słodkiego sherry 2 Zobacz więcej
się, zupa warzywna staje się całkiem nowym doznaniem. Zupa chińska z tofu i warzywami: 1,5 l bulionu warzywnego lub ewentualnie drobiowego 1 średnia marchewka, pokrojona w zapałki 70 g strączków Zobacz więcej
150 g świeżych krewetek 10 świeżych grzybów shiitake 2 strąki zielonej papryki szpiczastej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry 1/2 dużej kapusty paksoi 3 łyżki oleju arachidowego lub Zobacz więcej
jasnego sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej 100 g pieczarek, drobno posiekanych (dałam posiekane trzonki grzybów shimeji) 500 g kapusty Zobacz więcej
jest poprawna forma w polskiej pisowni: syczuańska czy seczuańska?) i Rostbef z paksoi (tudzież bok choy, jak kto woli). Ale zacznijmy od zupki. Składniki: 4 suszone chińskie grzyby (namoczone, Zobacz więcej
szybszy i łatwiejszy niż chiński rostbef z paksoi, więc jeśli macie mało czasu- danie jak znalazł! Niestety w związku z tym, zdjęć mam jeszcze mniej :( Składniki: 2 łyżki ghee lub oleju 2 filety z Zobacz więcej
zniknęły w kilka minut. Okazało sie, że miałam nieco za mało piersi kaczki, więc użyłam również niemałej piersi gęsiej. Musiałam ją nieco dłużej przygotowywać, ale jest równie smaczna. Glazurowana Zobacz więcej
natki pietruszki). Z orientalnych nut wybrałam podduszoną kapustę paksoi, która pozostaje lekko chrupka i delikatna w smaku. I żeby nie było za zdrowo i nudno wszystko okraszone majonezem cytrynowym, Zobacz więcej
szaszłyczków z kurczaka ze słonecznikiem i podgrillowanymi liśćmi chińskiej kapusty- paksoi. Ziemniaka polałam sosem jogurtowo-śmietankowym z czosnkiem. Ziemniaki nadające się na pieczenie lub Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 2-3 piersi lub mięso z 4-5 młodych (małych) udek z kurczaka 4 duże ziemniaki do gotowania w mundurku 2 kukurydze cukrowe (ugotowane) -mogą być z puszki 2 łyżki oleju lub oliwy 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
i smak. Jest silnie pikantny z wytrawnym, gorzkawym posmakiem. Polecany do przyprawiania jagnięciny, potraw włoskich, drobiu, ryb, dań z warzyw i ziemniaków. Rozmaryn można gotować razem z potrawą. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: