pałki drobiowe z warzywami

Przepis później The post Pałki drobiowe paprykowe i kotlety a’la devolay z pieczonym ryżem z warzywami appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 773

3
z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w Zobacz więcej
Składniki: 6 pałek z kurczaka 2 papryki 300 g pieczarek 1 szkl rosołu drobiowego sól, pieprz Wykonanie: Pałki z kurczaka oczyścić, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki umyć i przekroić na Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Drobiowe z blachy

Drobiowe z blachy 133

1
do pieczenia,układamy na niej przyprawione pałki. Solą morską obsypujemy miejsca między pałkami. Ziemniaki dokładnie myjemy, układamy na blasze między mięsem, posypujemy igiełkami rozmarynu. Zobacz więcej
Dobry wywar, to podstawa każdej zupy. Ja wywary, przygotowuję zawsze na drobiowym mięsie i dodaję dużo warzyw:) Mój mąż uważa, że moje zupy są najlepsze! I zawsze powtarza to, swojej mamie!:) Niestety Zobacz więcej
Przepyszne wyszły te udka! Moje dziecko, zwykle marudzące przy obiedzie, samo się zdziwiło, że taki dobry kurczak wylądował na jego talerzu. Niech to posłuży za rekomendację :) SKŁADNIKI: 4 podudzia z Zobacz więcej
Po długiej nieobecności powracam przepisem, w którym w niebanalny sposób można wykorzystać kalafiora. Po młodej kapuście jest to warzywo, po które o tej porze roku sięgam najczęściej. Do tego dania Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Kurczak po Ostródzku

Kurczak po Ostródzku 60

0
100 ml wody dodać olej rzepakowy . Dodać przyprawy( paprykę, natkę pietruszki i gałkę muszkatową) wymieszać. Nacieramy pałki z kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia, zalewamy pozostałą marynatą Zobacz więcej
w czerwcu ten kurczak ryżem wykonany w garnku rzymskim miał zupełnie inny charakter niż poniższy, zrobiony w szybkowarze. na smak miały wpływ oczywiście użyte wówczas młode warzywa, ale za Zobacz więcej
« Szybki konkurs Sylwestrowy Pasztet Świąteczny Najlepszy pasztet jaki jadłam, z przepisu mojej babci. PRODUKTY: 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg karkówki 150 g wątróbki drobiowej 150 g słoniny 4 pałki Zobacz więcej
Zupa wiosenna z kalafiorem i fasolką Czwartek, 6 czerwca 2013 do 60 min Składniki: 1 pałka kurczaka 2 udka kurczaka 1 duża marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe 2 -3 ziela angielskie Zobacz więcej
Bardzo lubię dania typu pilaw. Oryginału to nie przypomina indyk to nie jagnięcina czy baranina. Przypraw niektórych brak. Ale ważne , ze zasada przygotowania jest podobna- ryż obsmażany , a potem Zobacz więcej
tymianku łyżeczka ziół prowansalskich sok z 1/2 pomarańczy 3 łyżki oliwy duża cebula szklanka passaty (lub sok pomidorowy) duża czerwona papryka 50g czarnych oliwek 2 liście laurowe 3ziarna ziela Zobacz więcej
wystarczy wstawić z zamkniętym pojemniku do mikrofalówki i sama się ugotuje. Nie trzeba smażyć, więc ominie nam sprzątanie popryskanej kuchni Pasztet wyszedł baardzo dobry. Podałam z duszoną cebulka, Zobacz więcej
tą zupę. Jest to tradycyjna polska zupa, która do dziś często gości na naszych stołach. Pochodzenie: kuchnia polska; przepis własny Ilość: 2,5 porcji; całość zupy to 1,25 l Składniki: 1 skrzydełko Zobacz więcej
Przepis ten wygrzebałam kilka lat temu w jakiejś gazecie i do tej pory często bardzo z niego korzystam. Jest dobry, lekki, delikatny, super pasuje do placków ziemniaczanych, ale i do ryżu lub kaszy. Zobacz więcej
Wiem, że tajine to wcale nie jest danie drobiowe. Ale kto powiedział, że nie można go zrobić np. z kurczaka? Do tego warzywa i mamy bardzo smaczne, zdrowe i pełne witamin danie. Nie topi się w Zobacz więcej
nutą selera i tymianku. Słodycz zupy przełamuje dodatek sera feta. Składniki: 1 kg młodych buraków 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 2 ugotowane marchewki (z bulionu) 2 pałki selera naciowego Zobacz więcej
Składniki: 1 pęczek białych szparagów 1 marchewka kawałek pora 3 pałki kurczaka 2 łyżki śmietany 12% 2 łyżki mąki pszennej 300 ml wywaru drobiowego pieprz sól Najpierw szparagi: umyć i oderwać Zobacz więcej
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... « Cytrynowe pałki kurczaka Pasztecik drobiowy z pieczarkami Komuś będącemu na diecie trudno jest znaleźć w sklepie z wędliną coś smacznego, naturalnego Zobacz więcej