pałki kurczaka w tagine

Kurczak chodził za mną już jakiś czas. W końcu zdecydowałam, że ugotuję tagine. Tagine to marokański sos na ogół z mięsem, gotowany w specjalnym naczyniu z kominkiem.U mnie z powodzeniem tą funkcję Zobacz więcej
i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Czeskie smaki: Pieczeń wieprzowa à la Hospoda “U Zobacz więcej
Premierowe gotowanie z tajine uważam za udane. Co prawda musiałam dołożyć czas, bo po zalecanych 45 minutach całość smakowała jak niedogotowany wywar ze smutnej kozy, ale koniec końców, udało się! Zobacz więcej
opierają się na mięsie (najczęściej na jagnięcinie, rzadziej wołowinie) i drobiu, nierzadko w połączeniu z owocami takimi jak suszone morele i śliwki, pigwy i jabłka, oraz na rybach, często Zobacz więcej
, mozzarellą, oliwkami i kaparami – Delicious Titbits Pomidory faszerowane pomidorową jajecznicą – O kurrrka! Pomidory faszerowane pastą twarogowo-tuńczykową – ugotowac.blogspot.com Pomidory Zobacz więcej