pałki kurczaka w tagine

Kurczak chodził za mną już jakiś czas. W końcu zdecydowałam, że ugotuję tagine. Tagine to marokański sos na ogół z mięsem, gotowany w specjalnym naczyniu z kominkiem.U mnie z powodzeniem tą funkcję Zobacz więcej
i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Czeskie smaki: Pieczeń wieprzowa à la Hospoda “U Zobacz więcej
Premierowe gotowanie z tajine uważam za udane. Co prawda musiałam dołożyć czas, bo po zalecanych 45 minutach całość smakowała jak niedogotowany wywar ze smutnej kozy, ale koniec końców, udało się! Zobacz więcej
Maroko. Część I: Tagine z kurczaka i kiszonych cytryn Jest sobotnie słoneczne popołudnie, dzień targowy. W obłokach dymu kucharze grillują mięsa i ryby dla szczęśliwców, którym udało się znaleźć Zobacz więcej
szaszłyki z papryką i cebulą – Kluskowo Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym – Kuchenna Kontrrewolucya Dietetyczny gulasz drobiowy – Mery cook me Zielona papryka z soujuk i ciecierzycą – Lejdi of the Zobacz więcej