paluchy czosnkowe

smakują pysznie, z mocno czosnkowym aromatem. dodatek ziół prowansalskich też robi swoje. najlepsze jeszcze cieplutkie, prosto z piekarnika. a oryginalny przepis znalazłam tu:) PS chyba uzależniam się Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Podwójnie czosnkowe paluchy

Podwójnie czosnkowe paluchy 173

0
Z ciastem się bardzo źle pracuje, jest twarde i grudkowate; paluchy w piecu nie wyrastają wcale; za to ich smak wynagradza wszelkie trudy i znoje. Super kolacja, super czosnkowe pieczywo. My jedliśmy Zobacz więcej
się mylić. Ta akcja przypomniała mi, jak bardzo lubię domowe pieczywo. Wykonanie zajmuje chwilę, a jest z tego tyle przyjemności oraz w tym przypadku- korzyści zdrowotnych dzięki sporej ilości masła Zobacz więcej
Przepis na pyszną przekąskę, którą uwielbiam. Ziołowe paluchy są pyszne z sosem czosnkowym. Składniki: 250 g mąki pół szklanki mleka jajko ulubione zioła i przyprawy (dałam: zioła prowansalskie, Zobacz więcej
Paluchy francuskie, paluszki z ciasta francuskiego, z serem, czosnkiem niedźwiedzim i orzeszkami piniowymi. Z dipem mocno czosnkowym. Paluszki, które trafiły całkowicie w gusta mojego męża. Tak Zobacz więcej
Domowy fast food :)) Kaloryczny (jak większość) ale nie sposób się oprzeć ... chrupiąca bułka-paluch, pachnąca delikatnie masłem czosnkowym, przełożona drobiową szynką i rozpływającym się serem ... Zobacz więcej
idealne połączenie, a całość robi się szybko i łatwo. Paluchy z francuskiego ciasta ze szpinakiem i serkiem czosnkowym składniki na ok 44-50 paluchów 2 rulony gotowego ciasta francuskiego 200g serka Zobacz więcej
Te paluchy znikają z talerza szybciej niż się je robi, choć i to nie jest zbytnio czasochłonne:). Świetne jako przekąska, ale też jako dodatek do zup czy mięsa. Ciasto: 1/2 kg mąki 50g świeżych Zobacz więcej
Kilka dni mnie nie było na blogu, bo jakoś brak czasu. Na dworze coraz cieplej więc i pracy coraz więcej a co za tym idzie mniej czasu na bloga. W końcu nie samym blogiem człowiek żyje. Ale mam Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Hot-dogi

Hot-dogi 275

1
Alternatywa dla późnego obiadu, kolacji, czy na śniadanie. Niezbyt tradycyjne, ale to danie pozwala na miliony wariacji :) Białe kiełbaski oraz bułki „paluch” (tych typowych miękkich hot-dogowych nie Zobacz więcej
Dalsza część imprezowych przekąsek. :) Serdecznie zapraszam Składniki: szynki sery pomidory koktailowe papryka grilowana oliwki nadziewane paluchy philadelphia łosoś roket dip czosnkowy Wykonanie Zobacz więcej
porcje: 1 czas: 15 minut 1 jajko kilka pasków mięsa z kurczaka curry, sól posiekany szczypiorek 1 bułka "paluch" 4 plasterki żółtego sera Jajko usmaż na jajecznicę i odłóż na bok. Kurczaka podsmażz Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Grissini

Grissini 57

1
godzinę. Ciasto dzielimy na dwa prostokąty, każdy z prostokątów tniemy na 10 pasków. Każdy pasek rozciągamy delikatnie na długość ok 30 cm. Paluchy smarujemy oliwą i posypujemy np makiem, solą lub Zobacz więcej
Przygotujemy pyszne paluchy z fileta z piersi kurczaka w cieście. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -2 jajka -2 szklanki mąki pszennej -2 szklanki bardzo Zobacz więcej
Kapusta pekińska duszona na wędzonce i boczku z chrupiącymi schabowymi paluchami. Składniki: 100g boczku 100g szynki wędzonej 1 cebula 1 duża kapusta pekińska 1 łyżka masła 2 łyżeczki pikantnego Zobacz więcej
Szparagi to chyba najbardziej wyczekiwane nowalijki. Każdego roku, jak tylko się pojawią, stają się władcami naszych stołów i żołądków... Składniki: - pęczek szparag - 50 ml masła - 2 łyżki wrzącej Zobacz więcej
: słonecznik, słodką paprykę, oregano, tymianek, bazylię i sól. Smarujemy roztrzepanym białkiem pędzelkiem wierzch paluchów. Układamy na wysmarowanej margaryną i bułką tartą blaszce do ponownego Zobacz więcej
to kiełki, lucerny, brokuła oraz fasoli mung, albowiem to one odpowiedzialne są za powyższe doznania. Jako, że kanapka spędza w opiekaczu dosłownie chwilę, możemy być pewni, że są one cały czas Zobacz więcej
Są idealne na męski wieczór, świetnie pasują do piwa. Świetnie smakują też z sosem czosnkowym, stanowią doskonały dodatek do barszczu czerwonego i żurku. potrzebne składniki: 1 kg mąki + około Zobacz więcej