Coś na przekąskę? Czemu nie...Proponuję paluchy drożdżowe, są proste do zrobienia. Tanie i smaczne. Wystarczy tylko wyrobić ciasto, zrolować i upiec. No i zaprosić domowników do jedzenia :) Składniki
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe z szynką i serem powstały przy okazji przygotowywania bagietek pszennych. Przepis na ciasto jest taki sam.To ulubione paluchy drożdżowemojego męża, wg niego są bardzo smaczne.
Zobacz więcej
Wreszcie mam nowy piekarnik i nie zawahałam się go użyć. Zanim opanuję jego obsługę i w pełni będę potrafiła wykorzystać jego możliwości minie zapewne nieco czasu. W każdym bądź razie jestem pełna
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe z makiem zrobiły oszałamiającą furorę na instagramowym profilu onijki. Postanowiłam równiez je upiec i nie żałuję. Wyszły pyszne. Miękkie, zrumienione z dużą ilością maku. Tak jak
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe z makiem lub sezamem, czyli bardzo proste i pyszne domowe pieczywo. Znikają w zastraszającym tempie, moje dzieci zjadają je bez żadnych dodatków ; ) Z połowy ciasta zrobiłam bułeczki
Zobacz więcej
Drożdżowe paluchy z serem... Złociste, delikatnie chrupiące na zewnątrze. O miękkim miąższu. Oprószone żółtym serem. Pychota! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej; 25 g świeżych drożdży; 225 ml
Zobacz więcej
Wpis pochodzi z mgotuje.pl Drożdżowe paluchy zmakiem krążą nainstagramie odjakiegoś czasu. Wszyscy je piekli, więcija musiałam wypróbować przepis. Paluchy ztego przepisu są mięciutkie, puszyste i
Zobacz więcej
Witam Serdecznie Przygotowałam ostatnio paluchy drożdżowe , są bardzo proste w wykonaniu i jeżeli ktoś lubi ciasto drożdżowe to na pewno mu posmakują :) Będziemy potrzebować : na około 20 paluchów 300
Zobacz więcej
#55 Przepis znalazłam szukając jakiegoś dodatku do zupy, myślałam o grzankach i groszkach ptysiowych, ale ostatecznie zdecydowałam się na chrupiące i aromatyczne paluchy drożdżowe. Przepis znalazłam
Zobacz więcej
Autorka: Ola | 1 października 2012 | Kategorie: Pieczywo, Przekąski Paluchy drożdżowe Moim sprawdzonym patentem na wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie są różnego rodzaju „
Zobacz więcej
Paluchy to zaraz po rogalikach nasze ulubione wypieki drożdżowe. Przepis na ciasto krucho - drożdżowe bardzo lubię, ponieważ paluchy zachowują dłużej świeżość. Delikatne, kruche stanowią wspaniałą
Zobacz więcej
Kolejny prościutki przepis. Tym razem warkocze drożdżowe zserem żółtym — doskonałe jako zagryzka dopiwa. Paluchy drożdżowe zserem towariacja nabazie ciasta drożdżowego dopizzy, które opisałem tutaj.
Zobacz więcej
Bardzo często piekę coś spontanicznie. Znajduję jakiś przepis, szybko sprawdzam, czy mam wszystkie potrzebne składniki i zabieram się do pracy. Tak było w przypadku tych paluchów. W skrzynce na listy
Zobacz więcej
Nie ma dobrej imprezy bez pysznych przekąsek. Jedną z najpopularniejszych są paluszki. Zamiast kupować gotowe w markecie warto poświęcić czas i przygotować własne, które są równie apetyczne oraz
Zobacz więcej
Paluszki drożdżowe to świetny dodatek do przeróżnych zup-kremów, rozmaitych past albo hummusu. Samodzielne zrobienie ich nie jest trudne, a smakują znacznie lepiej niż ze sklepu. Najsmaczniejsze są
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe to bardzo łatwe do samodzielnego zrobienia pieczywo na śniadanie. Paluchy po upieczeniu nie kruszą się, w środku są mięciutkie, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Wypiek jest raczej
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe z ciasta pizzowego są wspaniałym „finger food” na imprezę. Przypominają w smaku pizzę. Posypuję je obficie serem, czasami nadziewam salami lub kabanosami. Paluchy drożdżowe powstały
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Paluchy drożdżowe Pieczenie bułek
Zobacz więcej
Przykład kolejnej prostej opcji na drożdżowe mniam, mniam. Na niedzielne śniadanie, do domowego dżemu i twarożku, lub jako paluchy do maczania w fondue. Bardzo lubię opcję z podgrzanym w piekarniku
Zobacz więcej
Paluchy drożdżowe są bardzo wdzięcznym wypiekiem. Szybko się je przygotowuje i bardzo szybko znikają. Nie mam pojęcia, jak smakują następnego dnia, bo nigdy nie przetrwały tak długo. W każdym razie po
Zobacz więcej