paluchy drożdżowe jak w restauracji

obok, pół kilo sztuka, słodkie jak miód, mięsiste – można je jeść bez opamiętania. Do takiego lunchu obowiązkowo chleb – jest ich tu bardzo duży wybór, ale największym powodzeniem cieszy się białe Zobacz więcej
, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki 4 gorące paluch drożdżowe Punktualnie o 13.00 ( bo tak Zobacz więcej
. Knajpka skupia się na plackach a’la chaczapuri, czyli pszennych, cudownie miękkich kopertach. Menu, poza kopertami (których jest kilka rodzajów) zmienia się bardzo sezonowo. Znajdziemy tu również Zobacz więcej
. Knajpka skupia się na plackach a’la chaczapuri, czyli pszennych, cudownie miękkich kopertach. Menu, poza kopertami (których jest kilka rodzajów) zmienia się bardzo sezonowo. Znajdziemy tu również Zobacz więcej
i paluchami z ciasta drożdżowego. Tak, tak, mimo niewielkiej krytyki, na którą, zgodnie z życzeniem szefa kuchni, sobie pozwoliłam wszystkie były wspaniałe, choć szala zwycięstwa nieznacznie Zobacz więcej
w trzech smakach, wegetariański pieróg drożdżowy, pieczoną kaczkę faszerowaną, duszone policzki wołowe z sosem grzybowym, smalec grzybowy oraz smalec jabłkowy podany z wypiekanymi na miejscu Zobacz więcej
Ostatnio zatrzymałem się na dwa dni w Krakowie i po części nie przypadkowo postanowiłem skosztować tradycyjnej kuchni gruzińskiej. Swoje kroki skierowałem do restauracji i winiarni Smaki Gruzji, która Zobacz więcej
pysznie śniadanie. Później do akcji wkroczyła Agnieszka, która częstowała pesto z drożdżowymi paluchami i makaronem z czosnkiem niedźwiedzim. Potem moja świetna ekipa zawinęła tortille, a na koniec Zobacz więcej
KULINARNE CIASTA PARZONEGO: ptysie eklery groszek ptysiowy słone paluchy spód na karpatkę Ciasto parzone CIASTO PARZONE NA PTYSIE I EKLERY – składniki 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 50 g Zobacz więcej
był czynny, raz nie. Teraz nie powinno was już nic zaskoczyć, ale trochę czasu minęło, nim trafiłam na otwarte drzwi. W środku miejsca niewiele i jest dość ponuro, a jedyne kolory w to wnętrze Zobacz więcej
ekipa "O kuchni z ludźmi dla ludzi" przygotowała przekąski na słodko: klopsy z ryżu dmuchanego w czekoladzie i musie kokosowym, bajaderki w drodze mlecznej (piance z mleka), galaretkę pomarańczową i Zobacz więcej
i generalnie powszechnie wiadome, ALE osobom mocno zamyslonym i z tysiacem spraw na glowie, jak ja, przypominam: karmel jest POTWORNIE goracy! I, na przyklad, dotykanie go bez potrzeby paluchami, jak Zobacz więcej
Ziemniaki Hasselback | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Ziemniaki Hasselback 26 lipca 2015 / by Pola / in DANIA OBIADOWE, Makarony i ziemniaki Ziemniaki Hasselback,przepis wywodzi sięz kuchni szwedzkiej. Zobacz więcej
Dziś druga część relacji jedzeniowej z Teneryfy. Tym razem bierzemy na tapetę restauracje, produkty, których warto spróbować i być może warto przywieźć ze sobą jako jadalną pamiątkę :) Choć w Zobacz więcej
Dziś druga część relacji jedzeniowej z Teneryfy. Tym razem bierzemy na tapetę restauracje, produkty, których wart spróbować i być może warto przywieźć ze sobą jako jadalną pamiątkę :) Choć w pierwszej Zobacz więcej
– jak jeździłam z rodzicami w dzieciństwie na Mazury, tata łowił niezliczoną ilość płotek, te których nie udało nam się zjeść na bieżąco lądowały w takiej zalewie. Później po powrocie do Łodzi Zobacz więcej