paluchy z szynką parmeńską

{{headerMessage}}
To jedna z moich ulubionych wiosenno-letnich przystawek. Typowo włoski smak przełamany słodkimi owocami. Idealna na lunch lub starter obiadowy. PRZEPIS Składniki: 1 garść rukoli kilka truskawek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plastrów szynki parmeńskiej - może też być inna oliwa z oliwek sól pieprz Sposób przygotowania: Serek wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Posmaruj nim z jednej strony każdy plaster szynki. Szynką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Melon z szynką parmeńską to bardzo popularna we Włoszech przekąska/antipasto czyli starter/. Ale dla mnie jest to doskonała propozycja na lekką ,błyskawiczną letnią kolację /u mnie lato w pełni/. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jestem pewna, że zainteresuje Was się propozycja nieskomplikowanych a niebanalnie wyglądających roladek, przygotowanych z bagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk. Niby nic a cieszy. I oko i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grissini, połowa z serem, szynką parmeńską i ketchupem, a pozostałe z serem, czosnkiem i ziołami. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego kostka sera żółtego szynka parmeńska ketchup 3 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W upalne południe trzeba coś zjeść, ale nie bardzo mamy ochotę na coś konkretnego, a na pewno nie wchodzi w grę duży posiłek. Przygotowałem więc talerz przekąsek, podawany w każdej restauracji i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
C . Z drugą porcją postępuję tak samo. Można jeść same, można z jakimś dipem, skropione oliwą lub popularne też jest owijanie ich szynką parmeńską. To już tylko wasza wyobraźnia. Smacznego! Link to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Menu na okazje wszelakie:) Menu na popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi Propozycja I Francuskie paluchy z serem i oliwkami Sałatka z mozzarellą i szynką parmeńską dobre wino Propozycja II Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wracam do bloga z przystawką pochodzącą ze słonecznej Italii. U mnie nieco zdrowsza wersja, z przeważającą mąką pełnoziarnistą. Możecie je zawijać w szynkę parmeńską lub przyrządzić do nich sos. W Zobacz więcej
SmakowityChleb.pl
SmakowityChleb.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity Chleb
Grissini kakaowe

Grissini kakaowe 54

0
{{headerMessage}}
Grissini to cienkie paluchy chlebowe, serwowane jako przekąska do chrupania, razem z innymi włoskimi antipasti. Najczęściej wypieka się je w wersji wytrawnej np. z serem lub ziołami (rozmarynem). W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis Marthy Stewart , naprawdę warto zrobić! Cała moja rodzina się nimi zajada ,ale ostrzegam - do najmniej kalorycznych nie należą! Chociaż ciasta drożdżowe uchodzą za jedne ze zdrowszych ,to Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Grissini rozmarynowo-czosnkowe

Grissini rozmarynowo-czosnkowe 50

1
{{headerMessage}}
Grissini- kruche, drożdżowe paluchy, króre wywodzą sie z włoskiej kuchni. Świetna przekąska na imprezy, ale też jako paluchy do chrupania podczas seansu filmowego. Dzisiaj proponuję Wam aromatyczne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oprószyć czymkolwiek, sezamem, solą gruboziarnistą, czarnuszką, ziołami, ja wykorzystałam parmezan, bo i on zawsze się znajdzie w mojej lodówce. Takie chrupiące paluchy jedzone bez dodatków znikają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i nie robić świderka tylko upiec "palucha". Można z pasków zapleść warkocz wplatając w niego np suszone pomidory. Można paskiem ciasta francuskiego owinąć szparaga (szparagi - jeden szparag?) i Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Grissini- Włoskie Paluszki

Grissini- Włoskie Paluszki 131

0
{{headerMessage}}
ochotę. Grissini to idealna przekąska na piknik, do piwa i jako przystawka na przyjęcie (szczególnie wtedy, gdy paluchy owiniecie np. szynką parmeńską). Przepis z pewnymi modyfikacjami znaleziony na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czerwono-zielono-żółte curry warzywne, czyli ciecierzyca, cukinia i szpinak w piekielnie ostrym sosie Zupa cebulowa Rolada serowa Sałatka a'la Ada, czyli sałatka z kurczakiem, fetą, ananasem i Zobacz więcej
Shooshana
Shooshana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz-Kuchenny
KREM SELERWO-JABŁKOWY

KREM SELERWO-JABŁKOWY 135

0
{{headerMessage}}
atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Grissini

Grissini 62

1
{{headerMessage}}
Najlepsze, oryginalne włoskie paluszki grissini! Są chrupiące, złociste,idealne. Niezawodna przekąska lub przystawka. Te włoskie paluchy chlebowe robione z ciasta drożdżowego, podawane są jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka mleka 1/3 szklanki wody łyżeczki soli łyżeczki cukru łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Chińskie pierożki Jiaozi

Chińskie pierożki Jiaozi 431

1
{{headerMessage}}
marchewką Cudownie rozgrzewająca zupa krem z aromatem imbiru i cynamon... Czerwone curry z kurczaka czyli tikka masala Był już przepis na curry tajskie, a dziś pora na tikka masal... Polędwiczki Zobacz więcej