paluszki chlebowe

j_aga
j_aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Polska Zupa
Paluszki chlebowe

Paluszki chlebowe 20

2
Już po raz kolejny mam ogromna przyjemność dołączyć do akcji pieczenia chleba z okazji Światowego Dnia Chleba. Jak co roku wybór nie jest łatwy, bo czym uczcić ten wyjątkowy dzień. W tym roku Zobacz więcej
urbanska_anna
urbanska_anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
teatr gotowania
Paluszki chlebowe

Paluszki chlebowe 199

0
Chleb i jego pochodne to moja nowa fascynacja. Jak za pomocą kilku składników wyczarować prawdziwe cuda. Książka Dough Richarda Bertinet to prawdziwe cudo w tym temacie. Zaczęłam dość skromnie, bo od Zobacz więcej
Paluszki chlebowe, czy też grissini są dostępne niemal w każdym sklepie. Warto jednak poświęcić chwilę i zrobić własne paluszki, domowe, z ulubionymi dodatkami, o niebo lepsze niż te sklepowe. Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
PALUSZKI CHLEBOWE

PALUSZKI CHLEBOWE 395

0
, Vittoria Amadeo di Savoia. Piekarz spełnił życzenie, a wynalezione przez niego grissini stały się niezwykle popularne na całym świecie. Każda włoska restauracja ma je w swoim menu jako przystawkę Zobacz więcej
Sezamowe paluszki chlebowe Fajne paluszki chlebowe, bardzo smaczne i odżywcze. Po upieczeniu chrupiące, takie polecam zjeść Składniki: 2 filiżanki wody wymieszać z łyżeczką soli, 3 filiżanki mąki Zobacz więcej
Zaczęło się ciężko. Pierwsza próba zrobienia grissini zakończyła się wielką porażką (pominę to, że wynikało to z mojego roztrzepania). Jednak się nie poddałam i podjęłam walkę jeszcze raz. Zobacz więcej
do nowej, słonecznej i ciepłej pory roku. I choć tyle mówię o wiośnie, dziś mam dla Was coś uniwersalnego. Włoskie paluszki chlebowe dziś zaprezentuje z sezamem, makiem albo solą morską - zwane Zobacz więcej
Do Grissini – czyli chlebowych paluszków zapałałam 3 lata temu, będąc na wycieczce we Włoszech. Podaje się je w restauracjach przed posiłkiem, tak do pochrupania, jako czekadełko. Istnieje bardzo Zobacz więcej
Prosty przepis, wspaniały efekt. Włoskie paluszki chlebowe doskonale nadają się do podgryzania w ciągu dnia i na długie filmowe wieczory, choć w tym drugim przypadku chrupanie może nieco przeszkadzać Zobacz więcej
anahitka9
anahitka9 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Caketime
Grissini- paluszki chlebowe

Grissini- paluszki chlebowe 162

1
Grissini- popularna włoska przekąska. Chrupiące, lekkie paluszki chlebowe doskonałe do dipów, sosów lub jako dodatek do kremowej zupy. Rewelacyjne na imprezę i majowy piknik. Koniecznie dobrze Zobacz więcej
Grissini to chrupiące paluszki chlebowe pochodzące z północy Włoch. Mogą stanowić przystawkę, albo dodatek do innych dań. Grissini można kupić w sklepie, ale… po co? :) Bardzo łatwo je przygotować, a Zobacz więcej
Goście w progu? Znam to uczucie. Lekka panika, bo w lodówce w sumie pustka... Zdarza nam się jednak mieć pod ręką składniki, które mimo początkowych obaw, że "co ja z nich zrobię", okazują się czymś Zobacz więcej
Ostatnio na blogu było o Nutelli&Go!(klik), a dziś o jej Polskim odpowiedniku. Mowa będzie o Miodelce (klik), którą recenzowałam już w postaci zwykłego kremu na kanapki, ta bowiem została Zobacz więcej
To pyszne paluszki, zwane również grissini. Włoska przekąska przed i podczas posiłku. Na paluszki zawija się szynkę parmeńską. Te paluszki są idealne do wszystkiego! Składniki na ok. 35 sztuk -350 g Zobacz więcej
Mø - Slow Love Bardzo lubię paluszki chlebowe. Smakują mi nawet bardziej niż tradycyjne słone paluszki jakimi uwielbiałam wraz z koleżankami i kolegami zajadać się na wycieczkach szkolnych w Zobacz więcej
Grissini to paluszki chlebowe. Pochodzą z Włoch, a dokładnie z Turynu. Wymyślił je w 1679 roku turyński piekarz Antonio Brunero dla młodego księcia i przyszłego króla Amadeusza Sabaudzkiego. Grissini Zobacz więcej
Te prostew przygotowaniu paluszki chlebowe to doskonały pomysł jako samodzielna przekąska podana z oliwą lub humusem, oraz jako dodatek do prostej sałatki. Przez dodatek różnych przypraw możecie Zobacz więcej
wielu chorób, m.in miażdżycy) czy olbrzymich ilości cukru, o którego szkodliwości nie trzeba przekonywać. Z tych to powodów unikamy chipsów, krakersów i przemysłowych ciastek z kremem. Kiedy dziś zły Zobacz więcej
Wracam do bloga z przystawką pochodzącą ze słonecznej Italii. U mnie nieco zdrowsza wersja, z przeważającą mąką pełnoziarnistą. Możecie je zawijać w szynkę parmeńską lub przyrządzić do nich sos. W Zobacz więcej
Do Grissini – czyli chlebowych paluszków zapałałam 3 lata temu, będąc na wycieczce we Włoszech. Podaje się je w restauracjach przed posiłkiem, tak do pochrupania, jako czekadełko. Istnieje bardzo Zobacz więcej