paluszki drożdżowe

dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Paluszki drożdżowe

Paluszki drożdżowe 48

1
Paluszki drożdżowe Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kasza bulgur z fasolką szparagową Paluszki drożdżowe Paluszki drożdżowe do chrupania i podgryzania Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Drożdżowe paluszki

Drożdżowe paluszki 490

0
Drożdżowe paluszki - Na słodko - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Drożdżowe paluszki (10.10.2013)Doskonałe pomidorowe sucharki z orzechami Zobacz więcej
Barszcz możemy jeść tradycyjnie z uszkami, bądź z kruchymi, słonymi paluszkami. Składniki: 0,5 kg mąki 5 dag drożdży 1 masło lub 1 margaryna szklanki śmietany 2 jaja 1 łyżka octu 1 łyżka cukru Zobacz więcej
Paluszki są dobrą przekąską np. do piwa. Jednak najlepiej smakują do barszczu czerwonego :) Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1/4 szklanki letniego mleka 25 g drożdży płaska łyżeczka cukru 150 g masła 1 Zobacz więcej
Paluszki drożdżowe na śniadanie Sobotnie śniadania, leniwe spokojne i smaczne to podstawa dobrego rozpoczęcia weekendu. Tak też było i w ostatnią sobotę. Fakt, na śniadanie miało być pierwotnie co Zobacz więcej
Gdzieś kiedyś kupiłam drożdżowe paluszki z czosnkiem, małe opakowanie chyba z 10 sztuk około 5 zł kosztowało...ehhh te ceny, dlaczego by samemu nie zrobić?Chybato się fachowo Grissini nazywa, ale nie Zobacz więcej
Kolejny słodki wypiek z ciasta drożdżowego ,tym razem w formie paluchów świetny pomysł na imprezy ale i na deser albo do porannej kawy :) U mnie są z jabłkami ale można użyć sera lub innych owoców. Zobacz więcej
*** Nowy cykl wpisów na szybkozjesc.pl : „podaj dalej” Masz ciekawy przepis, a dodatkowo uwieczniłeś/łaś przygotowanie dania zdjęciami? „Podaj dalej” i podeślij, a zostanie opublikowany *** „Witam Zobacz więcej
Post ten miał się zacząć od przestrogi : "nie róbcie tego w domu". Mąż mi bowiem podarował ... gotowe ciasto drożdżowe. Już nie będę podawać nazwy, ale można takie kupić w większości supermarketów. Zobacz więcej
Paluszki krucho-drożdżowe z kminkiem i solą Idealna przekąska do dipów ale także zup kremów. Ocena: Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio Zobacz więcej
PALUSZKI DROŻDŻOWE MARYSI *** Witam szybkozjadacze!Wysyłam przepis oraz fotki. Jest to specjalność Marysi , mojej żony.Paluszki drożdżowe!!!Do miski umieścić drożdże (2dkg, ok 1/5 opakowania Zobacz więcej
Mam dla was dziś drożdżową przekąskę w zeszłym roku były to mini hamburgery klik a w tym roku są to paluszki, paluchy drożdżowe z różnymi posypkami takimi jak mak, czarnuszka, sezam i równie ziołowa Zobacz więcej
Chyba nie trzeba za wiele komentować, zrobiłam dziś fajne pochrupajki :) Łatwe w przygotowaniu - szczególne podziękowania dla Adriana :) Był moim lektorem i głównym pomocnikiem :) Całuski dla Łukasza, Zobacz więcej
Obserwatorzy for my blog on LaDiva.pl Zobacz więcej
do wyrośnięcia. Paluszki pieczemy w temperaturze 180st. ok. 10-15 minut, aż będą rumiane. Ekperymentalnie zrobiłam ciasto bez tłuszczu, ale nie polecam. W pierwszy dzień są smaczne i chrupiące, w Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam prosty i szybki przepis na domowe paluszki, idealne dla dzieci na podwórkową przekąskę podczas spaceru, a dla dorosłych na umilenie wieczornego seansu filmowego albo jako dodatek Zobacz więcej
i odstawiamy na 15 minut by wypoczęło. Po upływie podanego czasu ściągamy z ciasta miskę i wyrabiamy z niego paluszki o grubości 1 cm i długości 20-25 cm. Paluszki układamy na blaszce , smarujemy Zobacz więcej
. Wałeczki układamy na blaszce do pieczenia i przykrywamy je ścierką na 1-2 godzin by podrosły. Przy układaniu wałeczków na blachę należy zachować dość spory odstęp między nimi. Gdy paluszki podrosną Zobacz więcej
i odstawiamy na 15 minut by wypoczęło. Po upływie podanego czasu ściągamy z ciasta miskę i wyrabiamy z niego paluszki o grubości 1 cm i długości 20-25 cm. Paluszki układamy na blaszce , smarujemy Zobacz więcej
. Wałeczki układamy na blaszce do pieczenia i przykrywamy je ścierką na 1-2 godzin by podrosły. Przy układaniu wałeczków na blachę należy zachować dość spory odstęp między nimi. Gdy paluszki podrosną Zobacz więcej